Skrot-Teateret: Arendal Sound Center er bestilt og litt om tiden fremover (i:5012) - Side 7

Sponsorer:
Takk Takk:  6
Like Like:  42
Side 7 av 252 FørsteFørste ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 17 27 37 47 57 67 77 87 97 107 117 127 137 147 ... SisteSiste
Viser resultater 121 til 140 av 5026
 1. #121
  Moderator devilej sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2004
  Poster
  10,061
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Skrotnisse
  Også hjelper det ikke at jeg har en mc275 på hånd om jeg vil ha den, til kr 20k, som demomodell med to små riper på trafoene.
  275 er en lekker forsterker, men har den krefter nok?
  Mvh
  DevilEj
  Einar Johnsen


 2. #122
  Intermediate Skrotnisse sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  4,320
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er også det jeg tenker litt hardt på om dagen. Bare en vil nok skorte litt, men hva med to i balansert brokobling? det kan vise seg å rocke rimelig bra på la scala. Skal ærlig innrømme at dette ikke er videre lett... For om man tenker på 2x275, så er man faktisk oppi prisklassen til mc402...

  Jeg tror jeg skal sende en liten smiskemail til han som solgte meg c220 og høre om han kan være behjelpelig med en demo hjemme hos meg.. Det var iallefall en meget forførende forsterker. Jeg skulle nok ha klart å gi avkall på de siste 200watta til fordel for det lydbildet.. og hvis det blir et digert savn, så går det jo ann å selga sjela til jobben og jobbe som hebraiten i ett års tid og kjøpe en til å brokoble de!! (det siste var en spøk i tilfellet noen lurte, så gærn er jeg ikke)
  -------
  Mvh
  Rune
  Fotograf og AV-skalle av natur
  : web| facebook| <--- Følg meg på fb og støtt meg i kampen for fototilgang på de store konsertene.
  Oppsett: Samsung UE78JS9505XXE | Xbox One S | Marantz AV7710 | Arendal Sound Tower | Klipsch RP-250S |

 3. #123
  Intermediate C. Alshus sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  3,211
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har du prøve single ended rør på La Scala?

 4. #124
  Intermediate Skrotnisse sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  4,320
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  nope. har kun prøvd krell kav 400xi, og oberon. Jeg og fruen har snakket om veien videre, siden begge har litt lyst til å komme "i mål" fremfor å stuke frem og tilbake som to huggerne høner på speed. En mulighet vi har snakka om er å satse på elektronikken i år, og muligens bytte ut la scala neste år igjen. Til tross for at de er rimelig bra, så er de ikke videre pene, og de har sine åpenbare mangler i bunnen. Vel, det er vel mest jeg som har snakka på det, og hu har sagt seg enig, med den sedvanelig bikommentaren "men husk at vi kanskje har litt annet å bruke penga på også" hehe
  -------
  Mvh
  Rune
  Fotograf og AV-skalle av natur
  : web| facebook| <--- Følg meg på fb og støtt meg i kampen for fototilgang på de store konsertene.
  Oppsett: Samsung UE78JS9505XXE | Xbox One S | Marantz AV7710 | Arendal Sound Tower | Klipsch RP-250S |

 5. #125
  Intermediate C. Alshus sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  3,211
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Lån med deg en god rørforsterker med hjem og prøv. Jeg ville ha kontaktet BHO på hifisentralen, og eventuelt spurt om å få høre hans La Scala. Han har masse erfaring med rørprodukter og er en trivlig herre.

  Han bor i Asker.

 6. #126
  Intermediate Skrotnisse sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  4,320
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  McIntosh mc275r - Legender Lever Evig!


  I en tidsperiode hvor USA er mer kjent for en økonomi så skeiv at selv homsepatruljen ville ha gått ned på kne i pur beundring og en presidentkamp uten like er det lett å glemme hva USA egentlig står for. Vi snakker om en bilkultur spunnet rundt gromme V8’tere med aner langt tilbake på 50tallet, vi snakker grisestore Harley Davidson motorsykler og vi snakker om en legendarisk produsent av hi-fi som har holdt det gående i mange årtier, McIntosh har blitt selve fanebæreren for amerikansk hi-fi industri og i sitt sortiment er det et produkt som har vært på markedet lenger enn noe annet; McIntosh MC275.

  Det var ikke helt uten en betydelig mengde sommerfugler og galopperende ville mustanger i magen jeg hentet hjem denne forsterkeren. Ikke bare har jeg de siste årene hatt en forelskelse i McIntosh, men jeg hadde også ett kraftig anfall av psykisk ustabilitet når jeg solgte en krutegod McIntosh c220 rørbasert stereoforforsterker og gikk over til hjemmekino for rundt ett år siden. Takk og pris er den feilen i ferd med å rettes opp. Ikke bare har jeg fått tak i ett par Avantgarde Duo høytalere, men nå tror jeg jaggu meg jeg har funnet mitt neste effekttrinn.

  Legendarisk Plunder

  McIntosh er som nevnt en av de mest tradisjonsrike produsentene som finnes. Designet har ikke forandret seg nevneverdig siden oppstarten og mange vil nok ha ett elsk eller hat forhold til dette. Her snakker vi om store skruknapper, grønne lys og et generelt retro-look de luxe på flertallet av deres produkter. Det er imidlertid et produkt som skiller seg ut selv i sortimentet til McIntosh. Møt McIntosh 275, en liten rakker hvor utseendet bedrar stort. Til tross for at den ser ganske så hendig ut veier den 30kg og med en særdeles skeiv vektfordeling er denne alt annet enn lett å håndtere. Noe stort lettere er det ikke å plassere dette lille beistet. Med et design som stammer fra 60tallet må man nesten gjette seg frem til hva som er forsiden. Så om vi går ut fra at siden med logen er fronten på den må du ha litt ekstra plass på høyre side hvor du skal koble til strømkabelen. Men det stopper ikke der, du må også ha rikelig med plass på venstre side siden du på denne siden finner tilkoblinger for signal- og høyttaler- kabler sammen med en powerknapp og en liten bryter som forvandler dette 2x75w sterke effekttrinnet til en 150w sterk monoblokk. Og på toppen av det hele må du ha rikelig med plass rundt forsterkeren slik at den får puste. Ved andre ord er ikke dette forsterkeren du bare slenger på plass inn i racket uten å tenke noe mer over den saken. Men jeg kan love deg en ting, når du endelig har fått plassert dette trinnet på en forsvarlig måte får du også full valuta for jobben. Ikke bare er denne forsterkeren visuelt like vakker som den er rå, men den byr også på fire utgangsrør av typen KT88 - det så smått legendariske monsterrøret - og smårør av typen 12AX7A og 12AT7. Når dette fyres opp og lyset i rommet senkes kan selv den stauteste karen bli mo i knærne og varm i hjertet.  Forelskelsen er et faktum

  Det er ikke lenge siden mine Avantgarde Duo nærmest maltrakterte ett par anerkjente rørmonoblokker til tross for at jeg tidligere hadde hatt stor suksess med disse på ett par jbl array1400. Det var dermed hevet over enhver tvil at Duoene var langt mer kresne enn Arrayene. Et av de største problemene med disse blokkene hvis navn skal forbli unevnt var at det var altfor mye trafostøy, Duoene kan nesten drives med et vindpust og de fanger opp alt som finnes av feil tidligere i kjeden av komponenter. Jeg må ha sett ut som en lottovinner fra verdalen når mcintoshen var varmet opp og jeg la øret inntil hønna; litt støy var det, men dette var helt på det minimale og fullt overkommelig.

  Siden mc275 har røtter tilbake til 60tallet var det naturlig å starte det hele med ett par låter i det forhatte og elskede mp3 formatet; kunne en gammel traver skapt under vinylens tid gjøre gull av gråstein, eller i dette tilfellet mp3? Svaret nærmest gjallet i ørene mine: NEI! Mp3 er mp3 åkke som hva du bruker til å spille av fila. På en annen side, hvem er det som kjøper seg et rør-effekttrinn i denne prisklassenfor å spille av mp3. Det blir vel litt som å vinne i lotto og kjøpe en Ferrari til sin tantes halvt blinde fetter på 89 år.

  Her var det bare en ting å gjøre. Alt lyset i stua måtte av. I glasset befant det seg godt drikke med aldersgrense og når den perfekte lytteposisjonen var inntatt vardet bare å trykke på play og la seg fortrylle. Min faste følgesvenn Ole Paus fikk gleden av å åpne ballet med den eminente Som en Storm som låt helt platt og gjennomført kjedelig på de andre monoblokker jeg hadde på besøk tidligere. Mr Paus skal fremstå som en sliten drukkenbolt på denne låten, han skal få hjelp fra et stort og digert kor som brer seg ut i alle mulige retninger og man skal få følelsen av en mann som står på terskelen til himmelen. Skal vi kalle det storslagen dynamikk og en meget god plasseringsevne? Koret som åpner låten blir dratt utover, både i bredde og høyde. Paus på sin side plasseres bullseye i midten og det hersker ingen tvil om at mc275 kan dette med plassering og holografi. Ett par andre parametere den også har overraskende god kontroll på er mellomtonen og diskanten. Paus fremstår riktignok som godt rusten, men allikevel føles han en liten smule dannet på partier han på mange andre forsterkere fremstårlangt mer rusten i hersen. Hva som er riktig og hva som er galt får bli opp til hver enkelt å gjøre seg opp en mening om. Etter Paus strålende fremføring av Som en Storm tok Nils Lofgren over og forelskelsen var et faktum. Mcintosh mc275 har en fantastisk silkemyk topp, en ekstremt frodig mellomtone og en kraftfull bunn.Det snertet, det punchet og den varmen mc275 vartet opp med når Lofgren lot fingrene sine gli over gitarstrengene sendte tankene sporenstreks til Stevie Ray Vaughn og hans übertjukke gitarstrenger. Fra Loftgren og Paus til Audioslave, wasp og Korn, det var så nydelig og rått at kroppshårene sto i ekte viagra-posisjon.. Duoene er ikke spesielt lettilgivende, men med mc275 var det bare å skru opp, skjærende lyd var rett og slett et fremmedord hos denne forsterkeren.

  3 års krisa melder seg

  I og med at forelskelsen var et faktum under første del av lyttetesten møtte også jeg og mc’en vår 3års krise i forholdet vårt. Det var rett og slett sjarmerende vakkert å høre hvordan gitarstrenger og stemmer ble gjengitt. Nydelig og behersket. Den silkemyke diskanten og frodige mellomtonen fordret til oppløste og til dels nøytrale høytalere. Men denne amerikanske legenden har også et lite men tungt lik i skapet; den er ikke bare frodig, den er rett og slett bælfeit! KT88 rørene er uten tvil noen feite og forførende rør, men de kler dessverre ikke all musikk. Flertallet av mine faste demospor fremsto som Paus og Lofgren; mer forførende enn realistiske, men noen ganger kan det kanskje låte bedre enn virkeligheten? Problemet er bare at virkeligheten er den vi lever i, og selv hvor mye man liker å høre på utvalgte demospor av høy kvalitet og få de servert med en betydelig romantikk er det ikke til å legge skjul på at McIntoshen kan bli litt for feit på mange typer musikk, dette kan nok kompenseres ved hjelp av kringutstyr som heller mer mot det nøytrale og lyse, dessverre har jeg ikke hatt tilgang til slike komponenter under testen. Ett annet problem med McIntoshen er at den er litt udefinert helt der nede, det kan bli litt kvapsete og romlemantisk. Nå ryktes det at denne forsterkeren skal være langt strammere i bunnen om man brokobler den, men dette lot seg dessverre ikke teste ut når jeg hadde den hjemme.  McIntosh mc275 er en av de få produktene som har vært på markedet i flere tiår uten å miste sitt status. Den er nøyaktig som legenden tilsier: silkemyk i toppen, frodig i midten og kraftfull i bunnen. Den er vanskelig å plassere, den krever mye luft, men den er også brutalt vakker å både se og høre på. Den varter opp med et gedigent lydbilde som vil plassere deg i konsertsalens beste sete eller midt blant småripsa på en dance-Club. Dessverre er den også noe feit og udefinert helt i bunnen, noe som kan by på visse utfordringer. Men dette er uansett flisespikkeri som vil være en høyst subjektiv sak. På en annen side skal denne legenden bli enda strammere og enda mer oppløst ved brokobling. Med en nypris på 35k er den ingen bi-bi-billig forsterker, men sett ut fra hva den yter er dette et veritabelt kupp.
  -------
  Mvh
  Rune
  Fotograf og AV-skalle av natur
  : web| facebook| <--- Følg meg på fb og støtt meg i kampen for fototilgang på de store konsertene.
  Oppsett: Samsung UE78JS9505XXE | Xbox One S | Marantz AV7710 | Arendal Sound Tower | Klipsch RP-250S |

 7. #127
  Intermediate Skrotnisse sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  4,320
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Nå er min kjære krell kav 400xi pakket ned og sendt til en ny lykkelig eier. Nå er Klipsch La Scala lagt ut for salg, så gi lyd fra dere om noen er interressert!
  -------
  Mvh
  Rune
  Fotograf og AV-skalle av natur
  : web| facebook| <--- Følg meg på fb og støtt meg i kampen for fototilgang på de store konsertene.
  Oppsett: Samsung UE78JS9505XXE | Xbox One S | Marantz AV7710 | Arendal Sound Tower | Klipsch RP-250S |

 8. #128
  Expert Hellnoob sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2005
  Poster
  5,851
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  De er ugly as hell, men jeg kunne godt tenkt meg å lytte til La Scala på et eller annet tidspunkt :-) Hva skal erstatte dem?

 9. #129
  Intermediate Skrotnisse sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  4,320
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  ugly as hell? til og med dama sa at "de er jo ikke så gæli da, vi kan ha de i stua uten noe problemer", kresen du eller? hehe. neida, litt mer seriøst snakka så er jeg enig at de ikke eier WAF overhodet, selv ikke med litt for mye finsk altavatten innabords blir disse direkte pene. Hehe. Men en fordel de har er at du kan overflatebehandle de og få frem ønsket finish, men det har jeg ikke brydd meg om siden jeg hele tiden har hatt i huet at de blir lagt ut for salgs, og da kan heller neste eier gjøre dette selv.

  Hva neste steg blir? vel, det kommer ann på om noen vil ha la scala, vil ikke si noe mer før de blir solgt. Hater å utbasunere mine planer, og så skjer det kanskje ikke. Da høres det først ut som skryt, også ryker det og man sitter med skjegget i postkassa. Så jeg gjør det enkelt; hvis la scala blir solgt, så blir det en heftig oppgradering, men om de ikke blir det, så lever jeg med de videre uten problemer.. hehe

  men satan, blir de solgt, så vet jeg iallefall om en her på forummet som kommer til bli noe så der misunnelig.. hehe
  -------
  Mvh
  Rune
  Fotograf og AV-skalle av natur
  : web| facebook| <--- Følg meg på fb og støtt meg i kampen for fototilgang på de store konsertene.
  Oppsett: Samsung UE78JS9505XXE | Xbox One S | Marantz AV7710 | Arendal Sound Tower | Klipsch RP-250S |

 10. #130
  Expert Hellnoob sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2005
  Poster
  5,851
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Skrotnisse
  men satan, blir de solgt, så vet jeg iallefall om en her på forummet som kommer til bli noe så der misunnelig.. hehe
  De var jo en kryptisk teaser :-) Hvem da? ;-)

 11. #131
  Intermediate Skrotnisse sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  4,320
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  hehe, den får du ikke svar på! da blir jo alt avslørt!

  Det eneste jeg er lettere nervøs for er at disse høytalera er lettere vanskeligsolgte, la scala er jo ikke for alle og enhver... hadde den tanken i bakhodet når jeg kjøpte de, men rakkern, la scala er la scala, og når man først har muligheten til å eie de må man jo bare slå tel! hehe
  -------
  Mvh
  Rune
  Fotograf og AV-skalle av natur
  : web| facebook| <--- Følg meg på fb og støtt meg i kampen for fototilgang på de store konsertene.
  Oppsett: Samsung UE78JS9505XXE | Xbox One S | Marantz AV7710 | Arendal Sound Tower | Klipsch RP-250S |

 12. #132
  Intermediate Whoracle sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2003
  Poster
  2,611
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vurderer absolutt lascala, hvor høye er de? vanskelig å finne en passendes center kanskje? ^^

 13. #133
  Intermediate Skrotnisse sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  4,320
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  måla er vel 60x60x90 (b,d,h). Så der litt ruvende, men jeg synes faktisk ikke at de er for høye eller for djupe. Men seff, sammenlignet med en desinghøytaler stryker de jo.

  De selges til første mann, så bare rop ut.
  -------
  Mvh
  Rune
  Fotograf og AV-skalle av natur
  : web| facebook| <--- Følg meg på fb og støtt meg i kampen for fototilgang på de store konsertene.
  Oppsett: Samsung UE78JS9505XXE | Xbox One S | Marantz AV7710 | Arendal Sound Tower | Klipsch RP-250S |

 14. #134
  Intermediate Whoracle sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2003
  Poster
  2,611
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  wow, de har ikke jeg plass til iallefall ^^ lykke til med salget

 15. #135
  Intermediate Skrotnisse sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  4,320
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  du kan jo slå ned en vegg? men takk takk, får håpe de blir solgt. Har sabla lyst på "de andre"
  -------
  Mvh
  Rune
  Fotograf og AV-skalle av natur
  : web| facebook| <--- Følg meg på fb og støtt meg i kampen for fototilgang på de store konsertene.
  Oppsett: Samsung UE78JS9505XXE | Xbox One S | Marantz AV7710 | Arendal Sound Tower | Klipsch RP-250S |

 16. #136
  Intermediate Whoracle sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2003
  Poster
  2,611
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Spent på hva "the others" er fårnoe ^^ du er kanskje redd om du røper det så kan det ødelegge salget på en måte?

 17. #137
  Intermediate Skrotnisse sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  4,320
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  nope, det er iallefall ikke årsaken. det er ett såpass stort spenn i prisklassen på la scala og "the others" at de som er ute etter ht under 30k garantert ette går for de andre... så nei, det blir ette proson!!
  -------
  Mvh
  Rune
  Fotograf og AV-skalle av natur
  : web| facebook| <--- Følg meg på fb og støtt meg i kampen for fototilgang på de store konsertene.
  Oppsett: Samsung UE78JS9505XXE | Xbox One S | Marantz AV7710 | Arendal Sound Tower | Klipsch RP-250S |

 18. #138
  Intermediate fhl sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  1,869
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Skrotnisse
  nope, det er iallefall ikke årsaken. det er ett såpass stort spenn i prisklassen på la scala og "the others" at de som er ute etter ht under 30k garantert ette går for de andre... så nei, det blir ette proson!!
  Trio, kanskje?

  Frode

 19. #139
  Intermediate C. Alshus sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  3,211
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Genexxa?

 20. #140
  Intermediate Skrotnisse sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  4,320
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av C. Alshus
  Genexxa?
  pokkern, var det ette vanskligere? tenkte å bruke mellomlegget fra la scala, og penga fra krell'en til å kjøpe en rogue zeus å drive de med. Et av norges mest originale anlegg? eller mest dustete om du vil.. tror ikke jeg hadde snakka så høyt om det her da, vel, på en annen side hadde vel noen fått meg lagt inn før den tid
  -------
  Mvh
  Rune
  Fotograf og AV-skalle av natur
  : web| facebook| <--- Følg meg på fb og støtt meg i kampen for fototilgang på de store konsertene.
  Oppsett: Samsung UE78JS9505XXE | Xbox One S | Marantz AV7710 | Arendal Sound Tower | Klipsch RP-250S |

Side 7 av 252 FørsteFørste ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 17 27 37 47 57 67 77 87 97 107 117 127 137 147 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •