Sitat Opprinnelig postet av Midas Vis post
Jeg må innrømme at jeg først tenkte at her trenger man ikke noe justering på lyden. Men etterhvert kom skarpheten som saar klaget på tydelig frem. Det høres ekstremt godt på dialog på på slossescener mer litt skarp og tynn lyd (sverd, metallgjenstander), spesielt når volumet på filmen kryper oppover. Min vurdering var at mellomtonen (type stemme i telefonen) var ekstremt langt fremme og at lavere diskant gjør lyden skarp. Fordi mellomtonen var såpass frampå, ble lavere mellomtone (som mannstemmer) skadelidende.

Senter
: Senteren var plassert et stykke inn i en hylle på møbelet. Dette farget lyden kraftig, og man fikk en typisk bøttelyd som vises godt på "C før" plottet ved ca. 190 Hz. Ved å flytte den ut, fikk man en langt bedre åpenhet på lyden. Ellers virker det som Klipsch HT er overdrevent kraftige i 600-800Hz, noe som gir en ganske intens mellomtone (telefonlyd), så dette måtte dempes ganske heftig. Diskanten var jeg litt mer forsiktig med å røre på da man gjerne vil ha taletydeligheten ivaretatt på senter.
Jeg har nøyaktig samme problemet, RF-82 i front med RC-62 i senter. Har veldig skarp lyd i enkelte scener, spesielt med skyting og action. Ofte må jeg skru ned volumet i perioder fordi det blir for skrapt.

Har bra plassering på RC-62, men den gir litt svak lyd og opplevelse. Har en ekstra RC-62 som skal opp i taket.

Hva tar du for en kalibreringsjobb? Jeg må få på plass den andre høyttaleren i senter først, samt få helt ferdig bassfellene, men kunne gjerne tenkt meg å fått hjelp med å forbedre lyden.