Er ikke ofte innom her, men har kommer en liten oppdatering.

Har fått jobbet mye med plassering av subber. Samtidig som jeg har tatt en hel del justeringer og kalibreringer med AV8801.

Var borti og rote litt med mellombassløsning. Et par store kasser fra JBL med 2226 og 2035 element. Men fikk aldri dette helt til å sitte. Slet med å integrere alle sammen. DVS JBL+RF7 gikk helt fint. RF7 + 8x12 helt fint. Men med en gang jeg skulle justere RF7+JBL+8x12 så ble det mye tull.

Jeg tipper at det hadde med avrullingen på LFE kanalen å gjøre.

Uansett hvor jeg delte mellom JBL og 8x12 så fikk jeg en svær dipp i reponsen rundt 50hz. Jeg prøvde å dele av JBL fra 45hz og helt opp til 90hz ved bruk av minidsp 4x10HD.

Så solgte unna de for noen dager siden. EN ting er helt sikkert. Det å bruke store elementer opp mot 400hz gav mersmak. Siste kapittel er ikke skrevet for å si det slik.

Jeg har nå også jbbet mer med bakveggen i rommet. Enda opp med å dempe hele veien.
40cm tykkelse på hele bredden og høyden av rommet. rett fremfor døra, har jeg 45cm, og hjørnene i rommet er 70cm på det dypeste.

Resultatet av det var relativt uventet. Jeg fikk mye bedre kontroll nedover i frekvens, slett ikke uventa det. Fikk mye mer spl i området 200-500hz som jeg har slitt litt med tidligere.

Det som var uventet var at med denne veggen på plass, så fikk jeg veldig mye jevnere kurve men også litt for mye energi oppe ved 3Khz til 8khz. Såpass mye at jeg har måttet ratte dette inn med en EQ. Det hadde jeg ikke venta.

Men når jeg har fårr tenke meg litt om så er jo dette naturlig da jeg har tatt bort mye flutter og kamfilter. Som gjør at det som er der av frekvenser kommer tydeligere frem.

Videre planer er lydtransparent lerret. Større senter. og mulighet for å dra frem 8x12 subbene, og samtidig få tak i noen gromme 18 tommere til å ta seg av LFE kanalen. 8x12 gjør en formidabel jobb, la det være helt klart. Men å få de til å spille opp mot 250-300hz, Ja det hadde vert helt konge. Få tilbake litt av det smekket JBL gidde.