Anfields "sjokobunker" - Fyllt med godbiter.... - Side 20

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 20 av 123 FørsteFørste ... 10 16 17 18 19 20 21 22 23 24 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 ... SisteSiste
Viser resultater 381 til 400 av 2459
 1. #381
  Expert Counterpointer sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  6,311
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Link meg gjerne til en av de gamle trådene. Selv om jeg godt skjønner hva du mener. Panamorph var kun skriveleif Prismasonic linsene koster jo vesentlig mer så da skjønner jeg det med pris.

  I forhold til str. "Model P75J ("Jumbo") has a huge 8"x8" square exit aperture and accepts vertical beam sizes up to 75mm." Du mener vel ikke P752 som er den "lille" varianten ? Den er forøvrig sluttsolgt og ikke lengre tilgjengelig.

 2. #382
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  Tror vel egentlig ikke Anfield føler stort behov for å bytte lerret, i og med at TW600 fikser rimelig godt sortnivå. Altså er ikke fordelen av 2.35:1 maskering all verdens stor, siden de sorte feltene ikke akkurat er sjenerende. Eller hva sier du Anfield?
  Har i hvertfall ingenting imot at diskusjonen taes i denne tråden, selv om det kanskje hadde vært til glede for flere for ettertiden dersom det hadde blitt tatt i egen tråd.

  Men siden spørsmålet dukket opp i min tråd, tar vi gjerne en diskusjon vedrørende det. Når det gjelder sortnivå på TW600, så er jeg enig med Gorm om at det nesten er bortkastet med annet lerret og maskering. På testingen i går kveld justerte jeg bildestørrelsen en god del på grunn av at lerretet er litt for stort. Derfor fikk jeg god mulighet til å se hvor stor forskjell det er på det sorteste rommet klarer å lage mot det PJen klarer. Og det var ikke store forskjellen. Ikke nok til å gidde å styre med et annet lerret med fleksibel maskering ihht hvilket filmformat jeg ser ihvertfall......;-)

  Ellers når det gjelder lerretet: Det var en like stor forbedring å bytte ramme som jeg trodde. Nå kommer det ikke noe gjenskinn i rammen fra lerretet. En kan da trygt zoome bildet helt ut til rammekanten, og slippe det irriterende gjenskinnet.

 3. #383
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har nå holdt på et par kvelder med den nye projektoren, og her er "dommen":


  Epson Dreamio EMP-TW600

  LCD projektor m/ D5-paneler
  Native ppløsning 1280*720
  Kontrast 5000:1 oppløsning (ON/OFF kontrast målt til 4147:1)
  Max. lysstyrke 1600 AL (Dynamic mode)
  Min. lysstyrke 400 AL (Theater Black 2)
  Lensshift Vertikal og horisontal
  Linse-zoom 1:1,5
  Støynivå 26 db Low mode, 35 db High mode

  Innganger HDMI, komponent, scart (D4 m/scart-adapter), s-video, VGA, RS-232

  Min bildereferanse Loewe Aventos 32” CRT-TV og Denon DVD2910.


  Oppakking:
  Projektoren er solid pakket, og tåler greit en tur med Posten. Med i esken følger det med fjernkontroll med batterier, en 3 meter strømledning og et D4-scartadapter. Bruksanvisningen på engelsk er forseggjort, lettlest og lettforståelig med gode illustrasjoner. Linsen er godt beskyttet med et plastdeksel som sitter på linsen, men også en fornuftig gul plastring som setter linsen i klem, og hindrer denne i å kunne beveges under transport. Smart.
  Oppsetting/montering:

  Epson TW600 er fysisk stor. Med sine 41 cm (B), 14 cm (H) og 33 cm (D) og 5,2 kg er det en av de største LCD-projektorene på markedet. Sammenlignet med min forrige projektor Panasonic PT-AE700 er den en kjempe. Byggekvaliteten virker bra, selv om det aller meste er i plast. Her må den nok se seg slått av både Sanyo Z4 og Panasonics AE900 og Hitachi TX-200. Men smaken er forskjellig.  Det er en stor og god utblåsningsåpning i front. Store, åpne riller som sikrer fri passasje for varmluften. Denne gir projektoren en ganske agressiv design i front, noe som jeg finner kledelig.  Toppen av projektoren har et godt og oversiktlig kontrollpanel. Greit dersom fjernkontrollen eller batteriene skulle ta kvelden. Epson TW600 leveres i fargen perlemor hvit. Jeg savner kanskje et annet fargealternativ, eksempelvis grå eller sort.  Baksiden av TW600 innholder det meste av innganger en trenger for å kunne benytte den i hjemmekinoen, stue eller til datapresentasjoner.  HDMI, komponent, S-video, Scart (D4 med scart-adapter), VGA, kompositt og en RS-232C for fremtidig oppgradering av software.

  Min TW600 hyllemonteres, og for å stå stabilt trenger den en hylle på minst 35 cm i dybden. Dette for å få nok plass til kablene i bakkant. Tydeligvis var ikke hyllen helt i vater, for jeg måtte justere et par millimeter på høyre frontben på projektoren for å få bildet i tråd med lerretet. (Lerretet er nemlig garantert i vater…;-) ). Hyllen er montert 165 cm over gulvet.  Det betyr at det er behov for å bruke lens-shift for å få bildet riktig i forhold til lerretet.  Lens-shift-funksjonen fungerer tilfredsstillende, men jeg savner en funksjon for å låse linsen. Men det skal mye til for å få den ut av posisjon, så dette trengs kanskje ikke? Men bevares, en god del bedre enn det jeg opplevde med AE-700, spesielt godt å slippe den joystick-varianten som kunne være litt ”tricky” å stille inn.

  Fjernkontrollen:

  TW600 har en IR-mottaker montert både foran og bak. Fleksibelt. I motsetning til i testen til DVD & Hjemmekino har jeg ingen problemer med å få kontakt med projektoren. Kontrollen ligger godt i hånden, og har godt baksgrunnsopplyste taster. En litt uvanlig ting med kontrollen er at dersom en sitter og kalibrerer er ikke bakgrunnsbelysningen på så lenge en holder på å trykke på knappene. Etter ca 10 sekunder går lyset av uansett, og en må aktivere bakgrunnsbelysningen igjen ved å bruke den bra plasserte belysningsknappen i bunnen av kontrollen. Litt negativt. Fjernkontrollen er også bra satt opp, med direkteknapper til både bildekilder og bildejusteringsalternativene.  Justering/kalibrering:

  Testrommet på kveldstid har god lyskontroll, og det er mulig å få det bra mørkt. Vegger er dog lyse, og taket er hvitt. Lerretet er et Adeo Greyvision 220 cm, grå duk, 1,0 gain, sitteavstand 315 cm. Jeg justerer ned bildestørrelsen noe for å komme på rundt 1,5*bildebredden før kallibrering.

  Jeg kobler TW600 til min Denon 2910 med både komponent og HDMI. Jeg fokuserer på den digitale varianten. Jeg bruker DVE som kalibreringsverktøy, og alle bildene som er brukt er fra kapittel 12. Jeg forsyner projektoren med progressive 720p-signaler fra spilleren.


  Menysystemet på TW600 er noe rotete etter min mening. Her var AE700 mer oversiktlig. Men justeringsalternativene er mange og bra, og en god del bedre Panasonicen.
  Det første valget jeg støter på er om jeg skal velge Natural eller en av Theater Black-modusene. På grunn av at bl.a. viftestøyen er i High-modus i Natural velger jeg Theater Black 1 (TB1).

  Gråskalaen (fra DVE) i TB1 heller litt mot det varme i de lyse partiene, og for å kompensere det justerer jeg opp kelvin-innstillingen til 8000. I henhold til et par utenlandske tester vil denne innstillingen på TB1 være den som kommer nærmest 6500 kelvin som er målet (D65-kalibrert, 9000 i varianten Natural). Dette resulterer i et noe kjøligere hvitfarge.

  På bilde nr 2 på DVE viser TW600 BTB. Det går greit å justere brightness/sortnivået her, og det sorte virker akseptabelt sort.

  Når jeg skal justere kontrast er det en ting jeg ikke får til å stemme. DVE-bilde nr 14 viser BTB, men ikke WTW. Jeg forsøker å sette Epson Super White på, men ingen endring. Dette er litt merkelig, og jeg hadde ikke noen som helst problemer med dette på AE700. Spilleren, Denon 2910, skal heller ikke ha noe som helst problemer med dette. Kontrasten må derfor settes litt på ”feeling”. Hvordan gjør en egentlig det? En forklaring og fremgangsmåte jeg har brukt er hentet fra en svensk tester som sier:

  ”Hur tusan vet man sånt utan mätinstrument? Ett tips är att plocka fram helbilder med 80% white och 100 % white i DVE. Växla mellan dessa två, ändras karaktären, egentligen färgen på vitt, när man växlar mellan dessa två så har man förmodligen tagit i för mycket med kontrast-reglaget.”

  Når en justerer Brightness/Contrast har en også tilgang til en meny som heter ”White Level/Black Level”. I brukermanualen beskriver Epson ”Black Level” på følgende måte:

  ”Adjust the brightness of dark shades without changing the white level”.

  Motsatt selvfølgelig for ”White Level”. Funksjonen minner litt om det Denon kaller ”Black Enhanced” på både 2910 og 3910. Forskjellen her at justeringen gjøres gradvis og er mye lettere å tilpasse. Når jeg kallibrerte lot jeg begge disse være urørt, men valgte å justere dem etter hvert. Mer om det under ”Testscener”.

  Auto-irisen settes til ON, gammainnstillingen lar jeg stå på 2.2. Skin Tone blir stående på 3, Super white: OFF og Tint blir stående på 0.

  Sharpness justeres nedover ved bruk av bilde nr 17. Her har en også muligheten til å justere mer i Advanced-menyen. Jeg justerer også litt her, og oppnår en noe bedret skarphet i bildet.

  Epsons fargefilterteknologi, som er aktivert i Natural, Theater, TB1 og TB2 sørger for at fargene på DVE er rimelig bra ut av boksen. Den generelle fargeballansen (colour saturation) justerer jeg litt opp. Spesielt grønnfargen harmonerer bedre enn jeg noen gang klarte med AE700. Blått er også veldig bra, og det er rødfargen jeg har mest igjen på.

  En har muligheten til å justere både primær og sekundærfargene på TW600. Dette er dog ikke lett å gjøre for oss som kun har DVE å forholde oss til. Til dette føler jeg at det trengs mer avansert måleutstyr. Jeg har begynt å se på disse mulighetene, men foreløpig har jeg valgt å ikke justere dem. Dette vil jeg komme nærmere tilbake til senere.


  Støy:

  TW600 støyer dessverre noe mer enn min forrige projektor. Panasonic AE700 var betegnet som støysvak, og i hyllemontert posisjon var det ikke mye jeg hørte til den. I samme posisjon legger jeg noe mer merke til TW600 selv om jeg benytter Theater Black 1 som igjen benytter low-modus. I filmmodus med lyd på er det dog ikke noe problem, men i de aller stilleste periodene av filmen er det mulig å legge merke til. Hvor irriterende det er, er vel personavhengig. For min del ødelegges ikke filmopplevelsen av den grunn.


  Bildeerfaringer:

  Hva så med bildene til Epson Dreamio EMP-TW600? Jo, den oppviser et fantastisk bra bilde, med flotte farger og et akseptabelt sortnivå. Det sorte blir skikkelig bra sort til å være LCD! Bildet er også veldig skarpt, og betraktelig mye skarpere enn AE700. Dette selvfølgelig mye pga Panasonics Smoothscreen-teknologi. Her har jeg virkelig fått det meste av det jeg ønsket meg. VB er etter min mening ikke et tema, spesielt ikke dersom en sammenligner TW600 og AE700. SDE selvfølgelig fremdeles noe tilstede, men det er et langt stykke i riktig retning med de nye D5-panelene. Jeg mener at SDE ikke er et problem for de aller fleste dersom en sitter minst 1,6/1,7*bildebredden unna. Selv testet jeg bildestørrelser fra 220 cm til 180 på en sitteavstand på 3,2 meter, og syntes ikke SDE var spesielt plagsomt.

  Irisen hører en ikke jobber i filmmodus, kun veldig svakt dersom det er helt stille i rommet.  Testscener:

  "Monsterbedriften":

  Scene 4, der Sully sover i sengen og puster på pelsen sin. Her er bildet veldig godt oppløst, og detaljene fremstår veldig klart. Fargene er gnistrende og bildet er krystallklart.  "The Rock":

  Obligatorisk testscene, der marinejegerne kommer opp av vannet i katakombene under Alcatraz. Her får en virkelig testet dynamikken i projektoren. Jeg ble ikke hodestups begeistret første gang jeg så denne scenen på TW600. Det var noe bedre enn AE700, men ikke revolusjonerende. Hadde jeg kallibrert såpass feil? Jeg gikk da tilbake til advanced-alternativet tidligere omtalt under ”Brightness/kontrast”. Jeg gikk inn i ”Black level”, justerte denne med 7 ”knepp”, justerte brightness og kontrast igjen og snurr film videre: VOILA!! Her var det bildet jeg ønsket ja. Sortnivå mer enn det akseptable, fremdeles med masse detaljer i de mørkeste sekvensene. Lyset fra lommelykten som kommer opp av vannet er skarpt, og draktene til marinejegerne ser skikkelig sorte og søkkvåte ut.  Hva så med "Gladiator"?

  I slagscenen i åpningen av filmen får irisen virkelig noe å jobbe med, her er det massevis av grånyanser å ta tak i. Anstiktsfargene er naturtro og detaljerte, flammene ser utrolig ekte ut og TW600 fremviser bra med detaljer. Her er det også ikke tegn til VB, i de samme scenene som AE700 gjerne slet.


  Finding Nemo:

  Obligatorisk til å sjekke fargepaletten med. Og for noen farger! Scenen der Nemo blir vekket og skal føres av Jacques til Mount Wannahakkalugi for å bli opptatt som ekte ”klansmedlem”. Flotte detaljer i et litt mørkt bilde, skarpheten i bildet er prima og fargene er fremstår som bra mettede.


  "I, robot"

  Her er det masse kjølige bilder å ta tak i. Masse bilder med grått og sort. Hudfargen til Will Smith virker ekte og detaljert. Skinnjakken til Will når han er inne på kontoret til Dr. Lanning fremstår som bra sort, og med masse detaljer. En ser at det er en sort skinnjakke, ikke bare en sort jakke. Panoreringen som skjer når han lener seg ut av vinduet og ser nedover er også bra. Den kjølige tonen i døren til nevnte kontor er også passe kjølig nå. Denne var nemlig for varm før kallibrering.


  "2 Fast 2 Furious":

  Dette er jo ”fargeporno-film”. Fantastiske farger, og på denne filmen er det nesten umulig ikke å bli revet med. God dybde i bildet, projektoren viser igjen et skarpt og fint bilde.


  "Lord of the Rings - Fellowship of the Ring"

  Dette er den tradisjonelle testfilmen min. Ikke fordi den har overlegent bra bilde, men fordi jeg har sett scener fra denne filmen på omtrent samtlige projektorer jeg har testet og kjenner materialet ut/inn. Også her fremstår TW600 som bedre enn AE700 de aller fleste bildeområder. Detaljene i treet som Frodo lener seg mot, ansiktsdetaljene til Frodo og Gandalf. Grønnfargen på plantebladene i åkeren som Sam og Frodo møter på sine to følgesvenner. Ekte! Sortnivå i Minas Tirith på vei til Broen over Kazaa Dumh. Når alle ”krypdyrene” kravler nedover søylene på jakt etter følget ser en en god del flere detaljer enn jeg har sett tidligere. Totalt sett vises flere detaljer i mørke partier, og bildet er langt klarere og krispere enn AE700.


  Konklusjon:

  Epson Dreamio EMP-TW600 er markedets billigste D5-LCD projektor, og er et røverkjøp til prisen. Fargene er det bra med smell i, sortnivået er absolutt til å leve med for min del, selv om det er et stykke opp til de beste DLP-projektorene både på opplevd sortnivå og dynamikk. Skarpheten i bildet er bra. Målt mot Sanyo Z4 må den se seg slått, den har skarpere bilde. Mye på grunn av bedre opptikk. Skal en være veldig kritisk, så er det littegranne støy i bildet med HDMI, kan sammenlignes med dithering på DLP-projektorer. Men veldig svakt, og mye mindre enn AE700. De som er sensitive for regnbuer, men opptatt av et rimelig godt sortnivå og gnistrende farger, bør ta denne projektoren til vurdering. For min egen del er dette i dag det perfekte kompromiss, for en akseptabel sum penger.

  Dersom en sammenligner mot min forrige modell, Panasonic PT-AE700E er de største minusene littegranne mer SDE og noe høyere støynivå. Fordelen igjen er bedre farger, bedre sortnivå, klarere og renere bilde. Noen liker designet på AE700 bedre, men går en etter bildekvalitet er det ingen tvil: Oppgraderingen til TW600 på ca 5k kan absolutt forsvares og jeg gleder meg til mange gode filmstunder med min nye TW600.
 4. #384
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  I tillegg til å ha denne "testen" i egen tråd, satte jeg den også under "Tester" ;-) :

  http://avforum.no/forum/showthread.p...332#post322332

 5. #385
  Expert Counterpointer sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  6,311
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Wow Anfield Du er virkelig grundig. denne kunne jo settes rett inn i hvilket som helst hjemmekinoblad.
  Flott at du illustrerer med bilder. Er ikke i tvil om at Tw 600 presterer veldig bra til prisen.
  Forstår jeg deg riktig når du vurderer Z4 som totalt litt bedre men ikke verd prishoppet ?

 6. #386
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Counterpointer
  Forstår jeg deg riktig når du vurderer Z4 som totalt litt bedre men ikke verd prishoppet ?
  Riktig! Z4 har noen finesser som jeg gjerne skulle hatt, bl.a. to iriser, linsedekselet, glassopptikk, et bedre menysystem m.m. Men etter å ha sett begge bildene de svinger opp med er jeg ikke beredt til å betale de 5k ekstra for det.

 7. #387
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Utrolig bra Anfield!

  Slik skal det være :-D

  Terningkast 6 på denne testen.

 8. #388
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av akto
  Utrolig bra Anfield!

  Slik skal det være :-D

  Terningkast 6 på denne testen.
  Takker for det, akto! Vi ønsker vel begge å være rimelig grundige i det vi gjør begge to....;-)

 9. #389
  Intermediate
  Medlem siden
  Jun 2004
  Poster
  1,209
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har vi begynt med terningkast på testene også nå ? :wink: Det har gått inflasjon i disse terningkastene, men det har det også i kontrastnivå på LCD projektorer.

  Men testen var knakende god den, Anfield ! To tomler fra meg :wink:

 10. #390
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Alex F
  Har vi begynt med terningkast på testene også nå ? :wink: Det har gått inflasjon i disse terningkastene, men det har det også i kontrastnivå på LCD projektorer.

  Men testen var knakende god den, Anfield ! To tomler fra meg :wink:
  Hehe, skjønner hva du mener, Alex. Men jeg kunne godt ha skrevet "9+", "95/100", "18/20" eller lignende også jeg, men kopierte AK sin metode fra hans test av HC3000. Enkelt og greit. Det går vel ellers klart frem av testen hva jeg mente om den, regner jeg med......;-)

 11. #391
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Da har nettopp System Audio 1750 forsvunnet ut døra, og jeg må si det har vært et hyggelig bekjentskap. En utrolig flott mellomtone og en detaljert men ikke agressiv diskant falt absolutt i smak.

  Ble jo kjøpt til det dedikerte stueoppsettet i det nye huset, men var nok litt for kjapt ute. Altfor mye spennende som skal testes (og betales ;-) ) før våren og innflyttingsfesten kommer.....

 12. #392
  Guru Tiger sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  14,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  ...og vi nevner i fleng?

 13. #393
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Tiger
  ...og vi nevner i fleng?
  Vel, det kom jo en Marantz SR8500 inn døra for ikke lenge siden. Dessuten var det jo ikke gratis med nytt lerret og spjut ny projektor.

  Kjenner jeg meg selv godt nok, så går det vel ikke mange dagene inn i 2006 før enda noe mer står på tapetet. Men ditt tempo, Tiger, det har jeg ikke råd til å holde på med....;-)

 14. #394
  Guru Tiger sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  14,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Receiver, lerret og projektor er ikke småtteri. Derfor lurte jeg på hva det neste kunne være. Ser ikke sånn umiddelbart hva du egentlig mangler...

  Over til noe annet:

  Før du havnet på Jungson CD-spilleren så tipper jeg du lyttet til Marantz 5400 og/eller Cambridge Azur 640C (v1). Vanskelig å svare på muligens, men hvor stor er forskjellen i lydkvaliteten på disse to og Jungson?

 15. #395
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Enig i at det er vanskelig å svare på uten å kunne utføre en AB-test. Fikk aldri tak i 640C og testet den, forsøkte en CD5400 og den gjorde jo jobben den.

  Det jeg først og fremst merker som forskjellen på min Denon 2910 og Moon Harbour er tredimensjonaliteten/dybden i lydbildet, samt at den strekker seg noe lenger nedover. Jungson generelt har jo ofte dette fokuset, så det var ikke tilfeldig at den ble satt sammen med resten av oppsettet mitt....;-)

  Hvordan både CD5400 og 640C står seg mot denne vil jo da bare bli spekkulasjoner, men skulle jeg tippet hadde jeg vel trodd at de ville være noe "lysere" enn Jungson.

  PS! Eneste "svakheten" i ditt ellers glimrende system tror jeg ligger på en skikkelig kilde til musikkbruk. Du har jo såpass glimrende utstyr ellers, at det vil være lett å avsløre forskjellene....:-P

 16. #396
  Intermediate
  Medlem siden
  Jun 2004
  Poster
  1,209
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Anfield
  Hehe, skjønner hva du mener, Alex. Men jeg kunne godt ha skrevet "9+", "95/100", "18/20" eller lignende også jeg, men kopierte AK sin metode fra hans test av HC3000. Enkelt og greit. Det går vel ellers klart frem av testen hva jeg mente om den, regner jeg med......;-)
  Du misforstår, Anfield. Det var ikke terningkastene du ga som jeg kommenterte, men at en annen på forumet hadde gitt deg terningkast på din test. Testen din var bra den, men jeg har ikke behov for å rangere testen din fra terning 1 til 6. :wink:

 17. #397
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Alex F
  Du misforstår, Anfield. Det var ikke terningkastene du ga som jeg kommenterte, men at en annen på forumet hadde gitt deg terningkast på din test. Testen din var bra den, men jeg har ikke behov for å rangere testen din fra terning 1 til 6. :wink:
  Ahhh... "Eg tog ankje..." Skjønner at du ikke har behov for det....;-)

 18. #398
  Intermediate
  Medlem siden
  Jun 2004
  Poster
  1,209
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Anfield
  Ahhh... "Eg tog ankje..." Skjønner at du ikke har behov for det....;-)
  H-he, Anfield ! God jul, forresten. Jeg er grisemisunnelig på alle oppgraderingene du driver med for tiden. Utrolig at du får lov av fruen til å bytte anlegg midt oppi en flytteprosess. De fleste damer krever at alle pengene skal gå til nye gardiner og fliselagt kjøkken med innfelte hvitevarer etc.

  Er du forresten fornøyd med Marantz SR8500 ? Marantz synes å miste litt av sin popularitet, blant annet fordi de henger etter på ting som romkorreksjon, HDMI switch etc. Marantz får heller ikke de beste karakterer (terningkast ? :wink: ) i DVD&HJK, men jeg er selv meget fornøyd med lyden i min Marantz SR 7200, spesielt på musikk. Jeg lurer allikevel på om jeg bør bytte til f.eks Denon ved neste korsveg, men dette er bare basert på hva jeg leser her på forumet og i tester. Noen innspill her ? Har du testet andre receivere enn Marantz, før du valgte 8500 ?

 19. #399
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hehe, vi har hvert vårt budsjett når det kommer til HK og gardiner...;-) Vi skal ha en liten oppussing når vi overtar det nye huset om et par måneder, så hun får sitt hun og.....

  Når det gjelder Marantz sin popularitet så har jeg inntrykk av at den er bra den, men som du sier så er ikke Marantz først ute med det siste nye. Det er nok også grunnen til at de ikke oppnår toppkarakterer (som Denon) i diverse tester. Men karakterer er nå en ting, hva de konkret skriver i testene er en annen. Og Marantz leverer de. Denon har jo stort sett alt det siste nye, men av en eller annen grunn så blir jeg aldri helt duus med dem. Har hatt mine Denonprodukter med sine feil, i tillegg blir jeg aldri helt fortrolig med den på musikk. Uansett kjører jeg jo Arcam A32 på musikk, så jeg er sånn sett "reddet" allikevel....;-)

  SR8500 har DVI-switching, og etter min mening er ikke dette et stort minus i forhold til HDMI. Kontaktene er stødigere, og jeg bruker en DVI-overgang fra min Denon uansett. Bildekvaliteten er topp, og jeg merker ingen degradering av bildekvaliteten når jeg switcher gjennom receiveren eller kjører direkte.

  Når det gjelder romkorreksjon så er jeg av den oppfatning at det er bra, men overhodet ikke et "must". Gjør det litt lettere for "den giddalause", men jeg ser helt klart fordelen for de med problematiske rom. Da kan det være bra med romkorreksjon med EQ (noe SR8500 ikke har), som hjelper til på problemfrekvenser. Men dersom en er interessert og tålmodig, kan mye fremdeles gjøres på den manuelle måten.

  Har hatt Denons receivere før (2802, 2803 m.fl.), Diverse Pioneer VSX (et par år siden riktignok), Arcam AVR200 står jo her enda sammen med SR8500. Og på musikk er det rimelig close mellom de to sistnevnte. Den største forskjellen mellom dem er at Marantz SR8500 gir et mye større og mer detaljert lydbilde i filmmodus. Tydelig at surround-prosesseringen var endel bedre der. Kjørte MRAC og den var overraskende presis. Eneste var at den satt frontene som LARGE, rettet dem til SMALL og kontrollerte lydtrykket med Radio Shacken. Og det var rimelig presist. Bra!

  Så Marantzen blir nok stående i nykinoen, så får vi se om vi beholder AVR200 til stueoppsettet eller om den selges.

 20. #400
  Intermediate Zocral sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  551
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Anfield, har du hørt musikk på en Denon-forsterker med DenonLink? Evt hvilke merkbare forskjeller hører du i forhold til ditt Aracm-/Marantzoppsett.

  http://avforum.no/forum/generelt-audio-og-hifi/29215-denon-link-eller-analog-rca-ekstrem-forskjell-hvorfor.html

  Edit: Beklager, ser at du allerede har besvart i den nevnte tråden!

Side 20 av 123 FørsteFørste ... 10 16 17 18 19 20 21 22 23 24 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •