Aktos hjemmekino - Side 36

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 36 av 257 FørsteFørste ... 6 16 26 32 33 34 35 36 37 38 39 40 46 56 66 76 86 96 106 116 126 136 146 156 166 176 ... SisteSiste
Viser resultater 701 til 720 av 5136
 1. #701
  Active Nitro sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  494
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  B/d

  Kan sikkert diskutere dette i timevis men da er vi på feil forum, tror du bør sjekke disse såkalte fakta , problemet er at det ofte ikke er samme forutsetninger på en diesel og en bensinmotor, dette har ingen ting med at de ikke kan ta ut mer effekt av de forskjellige motorvolum, men det er flere faktorer som spiller inn ikke bare 0-100. Eksempel produksjonskostnader, holdbarhet, miljø, forbruk etc. Da jeg har drevet med racing i over 20 år, vet jeg også at bensin kvaliteten ofte er dårlig om du ønsker å utnytte motoren bedre. Du har rett i at ofte er en bensinmotor raskere fra 0-100, men bilkjøring er mye mer en det, ser man feks på dataen for eksempel fra 70-100 er det motsatt og hvem ønsker og sitte og røre med girspaken hele tiden.
  .
  Noen enkle data fra VW:
  105HK bensin 0-100 12,4 sek
  102 D 0-100 12,1
  150hk bensin 0-100 8,9 sek
  140hk D 0-100 9,2 se

  Skal man sammenligne på dine vilkår,bør da bilen ha samme Volum, Turbo og samme HK antall. Tror du får en overraskelse da.


  Beklager temaet, gir meg nå!

 2. #702
  Newcomer OsloPetter sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  13
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ask4me2
  Ble kanskje litt mye OT her nå, og har ikke videre lyst til å gå videre på Diesel vs Bensin debatten , da begge arbeids prinsipper har sine klare fordeler og ulemper, men...
  Greit.


  Sitat Opprinnelig postet av ask4me2
  Kan ikke helt si jeg skjønner en slik utalelse, da det vel er liten tvil om at FWD nettop er den riktige måten å få overført motor effekt til underlaget under alle vei og friksjons forhold, vel og merke hvis kjøretøyet har to aksler og fire hjul da...
  Helt uenig, eller det er egentlig direkte feil.
  Idag har vi 144 Hester på forhjulene. Det kunne sikkert vært 180-200. Men en kommer ikke unna det faktum at med FWD/vått føre, så må enten: 1. Traction-kontrollen jobbe som besatt ved gasspådrag. 2. Det resulterer i en masse hjulspinn. På tørt føre fungerer det derimot greit (med 144 hester).

  FWD er ikke den ideelle drivlinje. (Her ser jeg bort fra biler med norgesmotorer hvor FWD dekker behovet greit.)
  Men hvis vi tar for oss biler med litt motor, 150 hester og opp uten at bilen er for stor, så er FWD taperen på alt unntatt én ting; å kommer seg løs hvis man står fast på vinterføre (pga. flyttbare drivhjul).

  Ellers er det 3 hovedulemper jeg vil trekke frem:
  1) Understyring
  2) Drivhjul som røsker i rattet ved kraftig gasspådrag
  3) Bilen kaster seg til siden ved kraftig gasspådrag (som f.eks Saab 9-3 Viggen)

  Produsenter av biler med drift på forhjulene kan begrense og delvis elliminere disse problemene. Men det er fortsatt ikke det ideelle.
  Det handler også om å fordele kreftene etter hvor langt det aktuelle hjulet skal bevege seg. Ytterhjulene beveger seg jo lengere enn det innerhjulene gjør. Derfor er det fordelaktig at det er distribuert mer krefter til dem. I tillegg vil man jo helst ikke at styringen skal bli påvirket, så dermed er det da viktigst at ytterste bakhjul er det hjulet som vil få mest krefter distribuert. Og siden det er mye av vekten hviler der, så vil den også kunne få plantet kreftene i bakken bedre enn f-eks det indre bakhjulet, som er det hjulet som kanskje bærer minst vekt.

  Når det kommer til grep. En bil vil ikke ha mer grep om den har 0-hjulsdrift eller 1000-hjulsdrift. (sier ikke at du har sagt dette - bare synes det er litt vesentlig i drivlinje-debatten) En må skille mellom, det som heter traction, og grepet. Med 4wd så vil du øke traction, men ikke grepet. Der vil den faktisk ha litt dårligere grep bl.a. pga. mer vekt. Den vil også ha en ulempe i forhold til RWD med at den har krefter på de svingende hjulene. Så en RWD bil er best i svinger om man kun ser på grepet. Det den taper på mot 4wd, er i forholdsvis trege til mediume svinger der man må hente fart ut av svingene. Men det kun om man har forholdsvis mye krefter.

  Når det gjelder RWD mot FWD i touring car ligaene, så er det ulemper og fordeler med begge to. FWD er langt mer stabil (spesielt gjennom sjikaner) og har en langt bedre turnin enn det RWD bilene har. Fordelene til RWD er derimot at de har et langt lavere dekkforbruk, bedre akselerasjon fra stillestående, og er raskere igjennom raske svinger (FWD har større tendenser med understyring).

  Sitat Opprinnelig postet av ask4me2
  Nå er vel Bensin også et produkt som blir utvinnet av råolje, så jeg skjønner ikke helt denne påstanden. Det at en benisn motor hele tiden må ha en brennbar blanding av luft og bensin før det kommer inn i cylinderen, betyr at en kompressor eller en avgass drevet turbo ikke blir like effektive under alle driftsforhold som man for eksempel har for en direkte innsprøytet diesel motor hvor man tilfører drivstoffet i selve sylinderen og kan kjøre med et meget stort luft overskudd og høye trykk. Får nesten det det intykket når jeg leser de andre inleggene fra deg OsloPetter at kompressor og Turbo matings prinsippet er noe som nylig er innført på Bensin motorer, ta en liten titt på for eksempel denne motoren http://www.spitfiresociety.demon.co.uk/engines.htm som riktignok er en flymotor, men som måtte ha slike luft ladnings inretninger pga tynnere luft i høyden osv. Mener at Mercedes hadde noen kompressor matede bil motorer for på 30-40 tallet også, selv om det vel ikke var så veldig høye effekt ytelser tatt i betrakning av slagvolum osv i på den tiden.
  Joda. Men bensinen havner øverst i raffineringstanken.
  Poenget mitt var ikke at det er noe nytt med kombinasjonen kompressor/turbo. Er jo standard på mange båtmotorer.
  Tanken var vel (uten at jeg evnet å presisere det), at små (volummessig - og dermed også avgiftsmessig) motorer med overlading vil sørge for en renessanse for bensin, fodri når man får en bensinmotor som drar helt fra bunn og over et vidt register (og med FSI) som bruker like mye/lite som en dieselmotor - så er det rett og slett ikke grunnlag for å kjøpe diesel. I en test (Autobild) mellom Golf GT (1.4 liter) og en Astra GTC 1.9 TDI er noen utvalgte tall slik:

  Elastizität:
  Astra
  60-100: 6.0 sek.
  80-120: 11.8 sek.

  Golf
  60-100: 5.8 sek.
  80-120: 9,9 sek.

  Beschleunigung:
  Astra
  0-50: 3.2 sek.
  0-100: 8.9 sek.

  Golf
  0-50: 2.9 sek.
  0-100: 8.0 sek.

  Også i mellomaksellerasjon slår den lille bensinmotoren dieselen.

 3. #703
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hvis ingen vil kjøpe min T5, så avslutter vi bildiskusjonen i denne tråden nå

  Start gjerne en ny tråd om emnet, så kan en moderator flytte disse innleggene dit. Det virker som om det engasjerer :-D

 4. #704
  Expert RoKo sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2004
  Poster
  6,554
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jesus!

  Enig med Akto.
  Hadde detta enda handlet om bilhøyttalere skulle jeg vel ikke ha store innvendinger, men denne tråden begynner å likne på noe helt annet enn utviklingen i Aktos kino.

  Back to topic!

  Vel, Atle - begynner du å få noen vektige inntrykk av 946, eller går det kun i bleievalg nå for tiden... ;-)

 5. #705
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bleier, bleier og atter bleier... Sjarmerende på sin måte, men jeg tror det blir litt lytting i kveld. Når roen har senket seg.


  Litt kjappe inntrykk sånn på tampen:

  946 klarer å skape en følelse av en større høyttaler enn det 936 gjorde. Ikke så rart, det er en del mer membraneflate i Electra's største høyttaler.

  Det jeg umiddelbart la merke til er at det er mer trykk, mer driv i bassområdet. Diskanten er klarere, mens mellomtonen forblir det samme. Når det er sagt, så er diskant og mellomtone plassert litt høyere fysisk sett, og det hjelper på den holografiske opplevelsen i rommet mitt. Siden jeg har dempet taket, så følte jeg at lyden ble presset litt ned i stereoperspektivet. Lyden i øvre halvdel av frekvensskalaen ble på en måte unaturlig lavt, i forhold til hva mine preferanser tilsier. Dette har blitt bedre på 946, og jeg får nå, føler jeg selv, en bedre diskantgjengivelse. Dette tror jeg det er 2 grunner til. Det ene er at diskanten på 946 har en 1 dB "boost", og det andre er at den fysisk kommer på høyde med teppet på veggen. Nå skal det være meeeget vanskelig å dedektere 1 dB økning, men følelsen er nå der, og jeg mener å huske meget godt det lydbildet jeg hadde før, på 936.

  Ellers har jeg ikke hatt tid til å justere noe særlig for å oppnå best mulig integrering med subsystemet. Men det kommer

 6. #706
  Expert RoKo sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2004
  Poster
  6,554
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Say no mo'.... nudge... nudge... ;-)

  Har 200% forståelse for dette med tiden. Ja, kanskje bortimot 300% også...

  Du får stjele deg tid når du føler at samvittigheten (og Monica) tillater det.

  Gi litt - og ta litt...

 7. #707
  Moderator ask4me2 sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  5,138
  Takk & like
  Nevnt
  5 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Beklager Akto, ble mye bil i hjemmekonoen din her, og jeg ser nå at jeg missopfattet OsloPetter med begrepet FWD som jeg tok for at han mente fire hjuls trekk og ikke forhjuls trekk. Tror ikke vi var så uenige i utganspunktet der gitt, lurer på hvor jeg hadde hode...ops:

 8. #708
  Intermediate Soundfre@k sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  4,383
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gratulerer med flott omtale i DVD&HK Akto.. morsomt å lese om dette selv om jeg nesten synes dine bilder er bedre, bla var ett av bildene i bladet litt ute av fokus..


  Igjen, gratulerer så mye.

  Mvh

 9. #709
  Expert kenti sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,427
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gikk rett ut i postkassen å hentet bladet da jeg hørte dette. Kjempefin omtale av kinoen din, atle. Det ser (og høres sikkert) helt rått ut =)

 10. #710
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Steike...! Er bladet ute allerede????????

  Og jeg har ikke fått det!!!!

  Jaja, det kommer vel i morgen da forhåpentligvis.

 11. #711
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har det kommet i løssalg enda?

 12. #712
  Intermediate Smurfen sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2004
  Poster
  1,324
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  wow Atle..Kan ikke annet enn å bøye meg i støvet :grin: ,flott reportasje i bladet. Fikk nesten lyst til å driste meg til å spørre om demo en gang i fremtiden.Jeg er meget imponert. Gratulerer nok en gang.

 13. #713
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Smurfen; ta med deg bladet ditt og kom...NÅ...for svarte :-D

 14. #714
  Intermediate Marantz sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  2,654
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av kenti
  Gikk rett ut i postkassen å hentet bladet da jeg hørte dette. Kjempefin omtale av kinoen din, atle. Det ser (og høres sikkert) helt rått ut =)
  Håper jeg får mitt... Bestilte tilbudet de hadde for et par uker siden så det bør vel dukke opp i postkassa snart...

 15. #715
  Expert Counterpointer sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  6,311
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er en reportasje jeg gjerne vil se også.

  Synd at bladet kommer så sent til oss som abonerer !! Hører du Gorm. Det kan du ta opp på et møte i bladet. Pluss at dere burde jo sendt et eksemplar direkte til Akto, først !

 16. #716
  Intermediate Electra sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  3,225
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gratulera med flott reportasje Atle. Eg kjem på besøk til våren om eg du tillater det.?

 17. #717
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Stian, du er hjertelig velkommen :-D

  Counterpointer; enig

 18. #718
  Intermediate Electra sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  3,225
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Da dukkar eg opp skal du sjå. Eg har først eit ærend av MR:finnerud først. Blir der nokon dagar først reknar eg med. Vidare så tek me det øver pm...

 19. #719
  Guru Tiger sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  14,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  God damn. Er virkelig spent på om reportasjen yter Aktos hjemmekino rettferdighet? Ofte er det omvendt...

 20. #720
  Intermediate Electra sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  3,225
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Eg kan røpet det at skriveriet er vel fortjent.:-)

Side 36 av 257 FørsteFørste ... 6 16 26 32 33 34 35 36 37 38 39 40 46 56 66 76 86 96 106 116 126 136 146 156 166 176 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •