@ HiFi-Nevøen; NAD M15HD2 endelig i hus - Side 7

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 7 av 9 FørsteFørste ... 3 4 5 6 7 8 9 SisteSiste
Viser resultater 121 til 140 av 172
 1. #121
  Intermediate HiFi-nevøen sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  600
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Til dels uoffisiell test av B&W 802 Diamond VS Dali Helicon 800 MkII

  For litt siden hadde jeg gleden av å ha ovenstående høyttalere i heimen for test og moro en langhelg. Riktig nok har Helicon800 MkII en mer permanent plassering her i hjemmekinoen, men å ha dem stående side om side med 802D gjorde saken hakket mer spesielt. Tenkte derfor det kunne være morsomt å legge ut noen ord om dette her på forumet

  -dsc_0507-jpg

  Utstyrsliste stereo-test
  - Nad M2 stereo forsterker/DAC
  - Nad M5 CD-spiller
  - Sonos ZP80 sone-spiller og streaming-enhet
  - Supra strømpadde
  - VanDenHul MainStream strømkabler (x2)
  - VanDenHul Revelation høyttalerkabler
  - VanDenHul TheName signalkabler
  - The First Ultimate mkII digital-kabel  -dsc_0490-jpg
  Plassering
  På forhånd visste jeg at plassering i dette rommet ville kunne by på problemer. Har tidligere slitt med CM9 og 804S, uten å komme helt i mål. I etterkant har det vist seg at det rett og slett var meg som var problemet. Jeg var for gjerrig på gulv-areal, og har derfor hatt bass-problemer med samtlige høyttalere jeg har hatt innom tidligere. Viste seg temmelig raskt at 802D gjerne kunne stå med tilnærmet lik avstand fra vegg som Helicon gjør i det daglige. Riktig nok måtte jeg dra de lenger ut til siden, og vinkle en del for å få kringlyd`s ”7 drum paces” (heter den det?) til å sitte. Tror jeg brukte ca 30 min på å finne en passende plassering. Uheldigvis var det vanskelig å sette opp begge høyttalerparene side om side og samtidig optimalt for begge. Når det ene paret satt perfekt, ble det andre paret i ”skyggen” eller for nært en vegg til å fungere optimalt. Måtte derfor merke av på gulvet hvor de forskjellige høyttalerne spilte best, og bytte om under mesteparten av testen.  -dsc_0483-jpg  Lyden

  802D har vel stilt høyt på listen min over våte drømmer de siste 10 årene, så redselen var faktisk stor for at de skulle bli en skuffelse. Jeg hadde enorme forventninger før de i det hele tatt var kommet seg opp trappen, og samtidig rullet det et par spørsmål et sted i tankene. - Hva mer kan et høyttalerpar til 110k gjøre som ikke et par til 60k kan? – Er et slikt høyttalerpar virkelig verdt prisen? – Er rommet ”bra” nok til at dette vil fungere? Osv, osv . Dette var heldigvis en unødvendig bekymring. Etter alt plasserings-styret, merker jeg at B&W stiller med kvaliteter jeg ikke tidligere har fått frem på Helicon. Bassen sitter en del strammere (noe jeg egentlig ikke hadde forventet) og mellomtone/diskant er fremtredende på en helt annen måte enn hva jeg er vant med. En helt annen attack i denne regionen enn hva jeg har i Helicon. På et par låter kan jeg påstå at det var i meste laget. Men tipper det kunne vært rettet på med noen få akustiske tiltak. En av tingene jeg trodde jeg ville få med 802D kontra Helicon, var en mere temmet topp. Overraskende nok viste det seg at det ikke var slik i det hele tatt. Muligens stiller de på ca samme nivå. Man kan ense at diamant-diskanten stiller med andre egenskaper enn det doble diskant-patentet til Dali, men at den var hakket mere tilbakelent viste seg å kun være en fordom fra min side. Derfor endte jeg opp med å kjøre den samme egenkomponerte EQ jeg har laget til Dali`ene mine. På film da altså. Musikkmessig gikk det kun via Nad-pakken jeg hadde lånt meg for anledningen.

  Om det skal være èn musikk-sjanger jeg bør dra frem i lyset for testens del, må det være Rock. Med stor R! Dette er noe 802D behersker milevis bedre enn Helicon. Det ligger en ro i lydbildet som er vanskelig å beskrive med ord. Jeg ender opp med å kjøre igjennom store deler av favoritt-musikken min i denne sjangeren i løpet av første kvelden (og etter hvert natten) jeg hadde disse drømme-høyttalerne tilstede. Man kan ha et vesentlig høyere lydvolum under lytting uten at lyden blir masete eller påtrengende. Selv på temmelig piggtrå-aktig musikk, er lydbildet ryddig og behagelig.

  En av mine standard-tester på gode lyd-systemer er Andrea Bocelli`s Canto Della Terra. Ja, det er en opera. Men en praktfull fremføring av sådan. Er anlegget godt nok, frembringer denne herlige låta en behagelig grøsning i kroppen i siste akt. Et kor kommer inn fra ingensteds, og blander seg med Bocelli`s varme stemme. Sammen skaper det et vanvittig intensitets-nivå, og nakke-hårene reiser seg, og stå-pelsen er et faktum. 802D var ikke noe unntak her!

  Følgende artister ble også flittig brukt under testingen:
  - Røyksopp
  - Infected Mushroom
  - Morcheeba
  - Enya
  - Rage Against The Machine
  - Nils Lofgren
  - Kari Bremnes
  - osv
  Hva med surround?

  Utstyrsliste surround-oppsett
  - Denon AVR 3806 surround-receiver
  - Denon DVD2910 dvd-spiller
  - Sony Playstation 3
  - 3x Nad C275BEE effekt-forsterkere
  - Dali C200M2 senter-høyttaler
  - Dali Ikon Onwall MKII bak-høyttalere
  - Dual Dali Ikon S12 bass-kasser
  - Van Den Hul D352
  - Van Den Hul Magnum  Som dere kan se på utstyrslisten stilte jeg med et par åpenlyse mangler under surround-testingen. C275 ampene til Nad er ikke akkurat laget for denne typen høyttalere. Det morsomme er hvor godt de sto seg under denne testen. Forventet muligens at de skulle gi seg under de drøyeste scenene, noe de absolutt ikke gjorde. På film vil jeg påstå at forskjellene var en god del mindre. Om prisdifferansen kan forsvares vil jeg ikke si med sikkerhet. Riktig nok stiller 802D med et vannvittig engasjement , og en spilleglede ut av milde xxxxx . Men mye av dette har jeg allerede på plass med Helicon-oppsettet mitt. Jeg sitter igjen i etterkant og lurer på hvor mye det ville gjort å ha 800-serie rund baut, samt stilt med et vesentlig kraftigere forsterkeri. Men dette får tiden vise, da en må jobbe litt med økonomien før dette skjer.


  Konklusjon:

  Til slutt her sitter jeg med et like sterkt ønske om oppgradering til 800-serie surround, om ikke sterkere. Mine ”redsler” om at det ikke kunne være noe særlig mere å hente (pga manglende gull-forgylling av ørene mine) er et saga blott, selv om rommet er på beskjedne 25 kvadrat. At 802D kun fungerer i større rom viste seg også å være en liten overdrivelse. Men at det er en høyttaler som ikke er laget for ”gutterommet” er nok temmelig korrekt. Noe prisen også understreker. Det store spørsmålet er muligens; Er de verdt prisen? Vanskelig å si noe spesifikt ja/nei her. Om jeg skal prøve å begi meg ut på et svar, vil jeg si noe slikt som: Er du en audiofil person av natur, og har hatt mange gode høyttalere/anlegg opp igjennom årene; så, ja. Definitivt. For hvermansen som ikke har hverken gull-ører eller en spesiell interesse for musikk/film; nei. Det finnes mange rimeligere høyttalere som også stiller høyt i kunst-kategorien (som også låter veldig bra) Eksempelvis fra Dali, Usher, Sonus Faber osv

  Om mulig, en score fra 1-10: (hvor 10 er best)
  802D
  Lyd: 9
  Utseendet: 9
  Plasseringsvennlighet: 5

  Helicon 800 MKII
  Lyd: 8
  Utseendet: 8
  Plasseringsvennlighet: 6

  Andre bilder:
  -dsc_0494-jpg  -dsc_0489-jpg  -dsc_0513-jpg

 2. #122
  Intermediate c-v sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2007
  Poster
  2,788
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Flotte bilder, og god lesning:-)

  synes dog at utseende vurderingen din, så liker jeg utseende til Dali'ene dine klart best. De er jo rett og slett vakker å se på de Daliene:-)

 3. #123
  Intermediate ganilsen sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2007
  Poster
  2,988
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Heftige saker.


  Geir Arne

 4. #124
  Active carradona sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2009
  Poster
  327
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takk for interesann lesning og flotte bilder
  Er jo noen smykker begge HT parene. 800 serie rund baut som du sier,
  sikles etter her oxo..

 5. #125
  Intermediate Per Christian sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2006
  Poster
  1,619
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Du er heldig som har muligheten til og teste 802D, misunner deg! Ekstra morro og lese at de ikke skuffa heller dette er drømmen, som en gang skal gå i oppfyllelse Helicon er også en flott høyttaler som er høyt på lista!

 6. #126
  Intermediate HiFi-nevøen sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  600
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av c-v
  Flotte bilder, og god lesning:-)

  synes dog at utseende vurderingen din, så liker jeg utseende til Dali'ene dine klart best. De er jo rett og slett vakker å se på de Daliene:-)
  Ingen tvil om at begge er pene å se på, nei Trodde også av en eller annen grunn at kvinnfolk skulle like utseendet på 802D, men der har jeg ikke fått noen god respons akkurat. De mest spesielle komentarene jeg fikk var vel "om du drar dem inn i stuablir du alene-pappa" og "er det en mikrofon?". Ingen av disse kommentarene kom fra min samboer (heldigvis:P)

  Men i min mening er 800-serien til B&W nærmere kunst, enn noe annet. Helicon er rett og slett en lakkert høyttaler :P

 7. #127
  Intermediate b3nd1k sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2009
  Poster
  2,256
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kjempe morsomt lesestoff og flotte bilder! Gratulerer, får håpe du finner høytalleren som passer rommet og deg best!
  Min tråd

 8. #128
  Intermediate HoPPe`S sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2009
  Poster
  2,212
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Flotte bilder og en morsom lesing og det er ingen tvil om at jeg skal ha med 802 Diamond som neste HT oppgradering.

 9. #129
  Intermediate HiFi-nevøen sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  600
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av HoPPe`S
  Flotte bilder og en morsom lesing og det er ingen tvil om at jeg skal ha med 802 Diamond som neste HT oppgradering.
  Ser ut til at jeg ender på 800-serie også Mulig det blir 804 eller 803 først, da senteren koster en del. Tar det evt i to etapper.

 10. #130
  Intermediate HiFi-nevøen sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  600
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Nye bak-høyttalere er ankommet :)

  Da er de nye Helicon-høyttalerne på plass Om de blir bakhøyttalere eller front wide på sikt vet jeg ikke enda. Kommer litt an på hvilken surround-receiver som tar tøylene etter hvert også. Om noen har forslag her, er det bare å komme med dem.


  Legger ved noen bilder av utpakkingen her

  -dsc_0152-jpg


  -dsc_0153-jpg


  -dsc_0154-jpg


  -dsc_0155-jpg


  -dsc_0158-jpg


  -dsc_0159-jpg


  -dsc_0165-jpg


  -dsc_0168-jpg

 11. #131
  Intermediate ambiance sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  2,852
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Fin lesning B & W VS Dali test. En slik test i eget hjem er gull verdt i jakten på high end.

  Gratulerer med nye flotte høyttalere. Dem ser yber lekker ut.

  A.

 12. #132
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Haha. Helicon 400 MK 2 LE til bakhøytalere er årets, dette er noe av det groveste jeg har sett til slik bruk. Dette er jo knakende fine høytalere også, med LE stempelet så blir det en affeksjonsverdi på dem også. Dette ser veldig bra ut Thomas, gleder meg til flere bilder og ikke minst takke for at du delte de B&W bildene med oss. Sykt lekkert.

 13. #133
  Intermediate b3nd1k sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2009
  Poster
  2,256
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Enig med Raymond her.. Sykt med Helicon 400 KMII LE til bakhøyttalere!!
  Gratulerer nok en gang! si fra om det ikke passer seg da så får jeg titte på oppgraderings mulighetene ^^ hehe
  Min tråd

 14. #134
  Intermediate ganilsen sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2007
  Poster
  2,988
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  De var nydelige. Hvorfor ikke Dali kan ha sort piano på alle høyttalerne fra Mentor og opp er for meg en gåte.

  Du må skrive noen ord om hvordan disse er i forhold til Helicon 800 når de har fått noen timer med musikk.

  Grattis!


  Geir Arne

 15. #135
  Intermediate HiFi-nevøen sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  600
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ganilsen
  De var nydelige. Hvorfor ikke Dali kan ha sort piano på alle høyttalerne fra Mentor og opp er for meg en gåte.

  Du må skrive noen ord om hvordan disse er i forhold til Helicon 800 når de har fått noen timer med musikk.

  Grattis!


  Geir Arne
  Takker

  Kan se ut som de er på vei mot høyglans-sort-land i alle fall. Ser Helicon400MKII (ikke LE) tilbys i høyglans sort nå i alle fall. Så da ligger det vel i kortene at det kommer flere. Syns jeg hørte om noen Dali`er i lavere serie også kom i denne finishen nå. Så vi får gi dem litt tid Fått deg CM9 enda? :P Har du fått testet dem noe særlig?

 16. #136
  Intermediate ganilsen sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2007
  Poster
  2,988
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av HiFi-nevøen
  Takker

  Kan se ut som de er på vei mot høyglans-sort-land i alle fall. Ser Helicon400MKII (ikke LE) tilbys i høyglans sort nå i alle fall. Så da ligger det vel i kortene at det kommer flere. Syns jeg hørte om noen Dali`er i lavere serie også kom i denne finishen nå. Så vi får gi dem litt tid
  Håper det. Har veldig tro på Helicon serien, men finishen passer ikke i min stue.

  Kommer de i sort blir de fort meget aktuelle for min del. Syntes Dali er en fantastisk allround.

  Sitat Opprinnelig postet av HiFi-nevøen
  Fått deg CM9 enda? :P Har du fått testet dem noe særlig?
  Nei, har ikke hentet de. Men tenkte å høre om jeg kunne hente de i dag. APene skal en på jobb kjøre inn til oslo på fredag, og da kommer de nye på søndag. Så da kan de gjestespille litt i kinoen i helga.

  Må polere de litt også så jeg. Var noen riper gitt. Håper jeg får de vekk og, ikke minst, at de tåler bil polish.


  Geir Arne

 17. #137
  Newcomer overland sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2007
  Poster
  182
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gratulerer med flotte høyttalere! forslag til surround-receiver 4311:-D

  Mvh
  Overland

 18. #138
  Intermediate HiFi-nevøen sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  600
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av overland
  Gratulerer med flotte høyttalere! forslag til surround-receiver 4311:-D

  Mvh
  Overland
  4311 er selvklart en god kandidat til å ta over tøylene Min nå 6 år gamle Denon AVR3806 har så absolutt gjort jobben frem til nå. Lurer litt på hvor mye jeg taper ved å velge 3311, eller evt 3312 også. Ting koster, har jeg funnet ut :P

 19. #139
  Intermediate HiFi-nevøen sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  600
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Kimber Monocle X i hus :-)

  I disse kabel-diskusjons-dager syns jeg det passer ypperlig at mine nye Kimber Monocle X akkurat ankom Blir spennende å høre hva disse skal gjøre av forskjell mot VanDenHul D352 jeg har fra før. Hører mange skryter av dette amerikanske kabel-merket. I forhold til pris vil jeg påstå de bør gi en forbedring. Eller i alle fall en endring i klang. Time will show. Likte slagordet deres som står skrevet på esken: "Handcrafted with pride in the U.S.A".

  -dsc_0122-jpg


  -dsc_0124-jpg

 20. #140
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Fete kabler du har fått deg Thomas, gratulerer så mye og håper dem gir et vesentlig løft i anlegget. Kimber har en del flott i sitt sortiment.

Side 7 av 9 FørsteFørste ... 3 4 5 6 7 8 9 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •