Omtale av Stax SR-009 i Fidelity nr. 54. :(

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Guru Tiger sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  14,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Omtale av Stax SR-009 i Fidelity nr. 54. :(

  Anmeldelsen må i all ærlighet få strykkarakter. Fidelity og Knut V. er den som tildeles denne utmerkelsen...

  Innholdet er ikke mer enn andre lyd- og bildeblader hadde klart å oppsummere under kortnyheter på de innledende sidene. L&B og etterhvert også nå bladet Hjemmekino ligger lysår foran i anmeldelser av head-fi. La oss se på Fidelitys ingress:

  Et par hodetelefoner til et halvt hundre tusen kroner, er neppe førstevalget til de fleste. Men for den hyperinteresserte som vil ha maksimalt utbytte av favorittmusikken uten forstyrrelse og uten å forstyrre andre, kan denne luksusutgaven til Stax være helt fantastisk.

  Her det to ting som avtegner testerens manglende engasjement, innsikt og forståelse før selve omtalen utbroderes. "hyperinteresserte" og "forstyrrelse".

  Hyperinteresserte: Bruker man en slik betegnelse i øvrige omtaler av stereoutstyr, som f. eks. forsterkere, høyttalere og DAC? Nei. For en som ikke er så interessert i stereo, vil alle omtaler av stereoutstyr i Fidelity egentlig kun fremstå relevant for "hyperinteresserte". Mao. distanserer artikkelforfatteren allerede her at han ikke er egnet / interessert i hodetelefoner. Han burde overlatt omtalen til noen som var genuint interessert.

  Forstyrrelse: Stax SR-009 er en åpen hodetelefonkonstruksjon, og er da sensitiv for lyd i rommet man bruker dem og hodetelefonen sender lyd ut til det samme rommet. Mao. så er ikke formålet med hodetelefonen at man skal kunne spille uforstyrret. Isoleringen fra omgivelsene er praktisk talt nada. Ref. : http://www.innerfidelity.com/images/...009SZ91278.pdf

  AoB: Ingen omtale av teknologien til Stax. Ingen omtale av ulike drivere. Ingen referanse til (spesifikt navngitte) hodetelefoner. Ingen referanse til hvilken musikk man har hørt på. Ingen utfyllende beskrivelse av viktige parametre innen head-fi.

  De mest profilerte, og faktisk den gjennomsnitlige head-fi, bruker på Head-Fi.org - Headphone forums and reviews for audiophiles går utenpå redaktøren i Fidelity her. Faktisk vil jeg påstå at flere av de mindre garvede innen head-fi hadde klart å lage en omtale av Stax SR-009 og SRM-007t mkII som hadde parkert Fidelitys omtale så til de grader.

  Hva skjedde?

  - Fidelity har ikke skjønt at head-fi er ett av de mest voksende segmentene innen stereo, og at 2011 har vært et år med en solid vekstrate for head-fi
  - Fidelity mener, i beste tolkning, implisitt at head-fi er for spesielt interesserte, og at stereo i "mange tusen korners"-klassen er for den vanlige personen i gata. Mao. har Fidelity mistet litt perspektiv her og følger et gammelt spor
  - Fidelity må skaffe personer som har genuin interesse for head-fi, og ikke se på dette segmentet som like sært som andre ser på f. eks. vinyl, databasert avspilling og "Oj, har du høyttalere og forsterker i stua til 30.000" kroner. Fidelity må kunne presentere alle nisjene innen hobbyen (les; verktøy for å nyte musikk) på en like profesjonell måte.

  Fidelity skal ha cred for å ha begynt å omtale head-fi i år. Men, klarer de ikke å bli bedre enn hva omtalen nyhetsartikkel viser, så bør de slutte med slike omtaler av denne nisjen. Jeg tror imidlertid de etterhvert skjønner segmentet, og kommer til å bli bedre. Jeg håper virkelig jeg får rett. Men, de må skynde seg. L&B og bladet Hjemmekino har innkapslet dem i gummirøyken allerede. Håper Fidelity får opp farten når den røyken har blåst bort. Omtalen viser dessverre at de sitter å famler midt i den samme røyken...

  Hilsen
  "Hyperinteressert"

 2. #2
  Intermediate kingu sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2006
  Poster
  747
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Smile

  Med litt godvilje forstår jeg forstyrrelse myntet på eventuelle tilgrensende hus på skuddhold, ligeså interesse. Det finnes mye hodetelefoni som kan kjøpes for mindre penger enn 50k.

  Når man sammenligner med hifi bør det uansett gå opp et lys, spørs hvor man skal legge lista for hyperinteressert, jeg går nå glatt innenfor uten at det er noe fidelity trenger å rippe opp i.

  Nå har jo danske fidelity gått lydogbilde en høy gang i flere tiår med en mindre produksjonsstab, så dette var vel et glepptak.

 3. #3
  Guru Tiger sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  14,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Glepptak? Håper det. Slurv er nok fjellapenes karakteristikk.

  Men seriøst, så fremstår ikke bare Fidelity som sjåvenistisk og arrogant, men også slurvete og uprofesjonelt. Tipper Lyric ikke akkurat vrir seg i glede. Norge har vel 3 nye "hyperinteresserte". Hvilket marked er det i det?

  Head-fi er så my mer enn 1 forsterker + 1 hodetelefon = 50.000.

  Kuriositet:
  I følge prislista til Lyric HiFi pr. 2011 koster SR-009 34.723 (!) kroner og rørdriveren 17.748 kroner = 52.471 kroner. Det er ganske mye penger...og hadde fortjent en profesjonell omtale.

  EDIT: Kasta inn et utropstegn etter prisen på SR-009, fordi jeg synes den fortjener det...

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •