Trådløs HD-video i alle rom

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Intermediate Beemer sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2006
  Poster
  693
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Trådløs HD-video i alle rom


 2. #2
  Intermediate Beemer sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2006
  Poster
  693
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ingen som har noen formening om hvordan dette fungerer i praksis

 3. #3
  Intermediate pmo sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  560
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sjekket siden deres og de kjører på vanlig 802.11a/b/g/n standard for WLAN
  Dvs de deler 2,4 Ghz og 5 Ghz båndet med alle andre WLAN og garasje åpnere og bluetooth og microbølgeovner og fjerkontroller osv osv osv.

  Med andre ord disse båndene er helt åpne og ulisensierte.

  De sier at de har løsninger for å ungå forstyrrelser . Javel, De sier også at de har såkalte arrays dvs flere retningsvirkende antenner i hver enkelt AP med opp til 9dBi forsterkning. Her vil nok post og teletilsynet ha et ord med i laget. Maks tillatt utstrålt effekt i Norge er 100mW. En antenne med 9dBi forsterkning gir en tredobling av utstrålt effekt.

  De sier også at de benytter mesh tekonologi. dvs at Access Punktene (AP) sender signalet videre til neste AP osv for å få lengre rekkevidde.

  En annen ting de sier at at APne automatisk finner beste signalvei. I praksis vil nok det si at de selv regulerer uteffekt og sansynligvis også hvilken kanal AP sender på. Jeg har enda ikke sett noen produsenter som har fått dette til på en ok måte. Det ender som regel med at alle Apene sender med maks styrke og man har masse forstyrrelser.

  n standarden krever desuten, hvis man vil ha optimal hastighet, dvs 600 Mbps radio tilknytningshastighet, at man bundler kanaler og benytter MIMO teknikk. Dette legger beslag på mye båndbredde og kan være en utfordring i forhold til den begrensede båndbredde man har tilgjengelig og antall bruker på samme område.

  Konseptet er greit nok men resultatet vil nok være veldig variabelt avhengig av de lokale forhold. Jeg er også skeptisk at dette er enkle nok produkter til at det er passende for forbruker segmentet. WLAN er et område hvor selv mange såkalte profesjonelle ikke bestandig lykkes i å få til en stabil og velfungerende løsning.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •