Blu-ray VS DVD krigen - Side 15

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 15 av 126 FørsteFørste ... 5 11 12 13 14 15 16 17 18 19 25 35 45 55 65 75 85 95 105 115 125 ... SisteSiste
Viser resultater 281 til 300 av 2508
 1. #281
  Intermediate Herminator sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2007
  Poster
  2,000
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Etter at jeg nå har blitt vandt til BD, ser jeg svææært sjeldent på DVD. Og nedturen kommer hver gang...Etter å ha sett en DVD, setter jeg som oftest på et lite kutt med Caino Royale på BD før jeg går til sengs. Da smiler jeg meg i søvn, og blir forsikret om at det er slik film skal pesenteres:-D
  Hehe, ingen tvil om at du er entusiast iallefall

  Men HD DVD trenger vi vel ikke å nevne i denne tråden lengre, det er jo utgått, selv om jeg sitter med to spillere selv.

  Fokuset bør jo bli mere og mere på blu-ray noe det allerede blir gjort. Jeg har sett flere avertere for bd både her og der og det kommer sakte men sikkert mere bd ut i hyllene på diverse butikker og utleiesjapper. BD-spillere ser også ut til å bli billigere etter det jeg har fått med meg. Nå som fokuset kun ligger på blu-ray som hd-medie så tror jeg også at det er flere produsenter som tørr å satse hardere på bd, og vil derfor komme med både bedre og billigere spillere.

  Coop obs har bd til 169kr, american way(utleie i frstad) har bd til 199kr, men elkjøp til 249kr?!?! Håper vi innen kort tid ser at elkjøp også legger seg under 200kr.

  Men for meg så hersker det ingen tvil om at dvd er ett seigt format å "vinne" over. BD blir vel stort sett kun verdsatt av entusiaster til nå?

 2. #282
  Expert Mr_Spock sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Sted
  Sandefjord
  Poster
  5,472
  Takk & like
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av asvaberg
  Så lenge BD koster ca 3 x mer enn en DVD er det så og si uaktuelt for meg å kjøpe ordinære filmer i dette formatet, bortsett fra konserter eller naturprogrammer som man kan se om og om igjen.
  Er ganske enig med deg.

  Jeg har fått en fin vane med å handle de fleste av mine filmer de siste årene for kr 79,- per stk. på Kiwi.

  Konserter kan jeg gi mer for - de blir som regel spilt mange ganger
  Yamaha CX-A5100 & RX-A1030 . Vincent SP-993 . Rotel RMB-1565 . Anti-Mode 8033 Cinema
  Atmos 7.1.4 . Infinity Kappa 600, Kappa Center, Kappa 200, Kappa Surround, Kappa Sub
  Epson EH-TW2900 . Dreamscreen V2 DynaGrey 106" . DarbeeVision Darblet

 3. #283
  Newcomer crap sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2007
  Poster
  35
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Vær snill å legg HD-krigen bak deg. Den er over, og HD DVD selges for helt nede i 500 kr spilleren...

  Dette er en ny tråd, og de fleste av oss er nå interessert i å diskutere BD vs DVD.

  BDP1400 er ikke en utdatert spiller bare fordi den er Profile 1.0. Det er profilen som er utdatert, og ikke spilleren, og folk kan selv avgjøre om profilene er viktigere enn lav pris.

  Var ikke det det store argumentet for HD DVD, da??? Hvorfor betale for 1080/24p dersom man ikke har behov for det, når man kan få en like god opplevelse med 1080/60i:???: Og nå er det plutselig feil at man får en meget rimelig BD-spiller med samtlige lydformat i bitstream, og intern dekoding av TrueHD...bare fordi den ikke kan spille av PiP?

  Lag deg en ny tråd, Crap, dersom du vil fortsette HD DVD vs BD krigen...
  Er du treig eller?

  Jeg gjentar: jeg skrev ingenting for å promotere eller påstå noe om HD DVD, utover en sammenligning som er relevant i forhold til prisnedgang.

  EDIT: sammenligningen med HD DVD er byttet ut med en sammenligning med en bil av hensyn til blodtrykket deres.

 4. #284
  Intermediate Msport sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  2,812
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av crap
  Hehe, jeg skrev ingenting for å promotere eller påstå noe om HD DVD, utover en sammenligning som er relevant i forhold til prisnedgang.

  Prøver å forklare å sammenligne med noe som du/dere kansje ikke er så hårsåre om: En 1990 astra er billigere en en 2007 astra fordi den er utdatert(og gammel), Man kan jo fortsatt kjøre med en astra 1990!
  akkuratt som BD 1.0 er utdattert,selges det billig!
  Det er overhode ikke for man er hårsår - det problemet tror jeg ligger nok hos andre som har opplevd at drømmeformatet er dødt og man på død og liv skal snakke nedlatende om vinneren.

  En Samsung BD-P1400 er ikke spesielt utdatert. Den spiller alle filmer som er på markedet. At det kommer nye modeller for å ta over, er ingen nyhet - det kommer det alltid. Selv om en ny modell kommer, er den ikke utdatert for det. Å forsøke å dra en analogi med biler med 17 års aldersforskjell blir i beste fall latterlig.

  Men nå handler ikke den diskusjonen om gamle utdøde formater som Laser disc, HD DVD, vhs ol. Den handler om DVD vs BD, så glem HD DVD nå. På tide å få diskusjonen på track:

  Jeg tror aldri BD kommer til å danke ut DVD, men forhåpentligvis kan man oppnå en markedsandel et sted rundt 30 %. Da vil jeg annta at formatet selger nok til å være levedyktig. Og det er jo det vi ønsker, et levedyktig format. Å tro at alle bytter seg opp til et "high-end format", tror jeg ikke er sannsynlig.

 5. #285
  Newcomer crap sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2007
  Poster
  35
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  BD-J - Wikipedia, the free encyclopedia

  Starting on October 31, 2007, all new players are required to have hardware support for the "Bonus View" features, but the players may require future firmware updates to enable the features.[1] "BD Live" support is always optional for a BD player.

  BD V 1.0 er utdatert!

 6. #286
  Intermediate AVFredrik sin avatar
  Medlem siden
  May 2007
  Poster
  855
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Er denne tråden gått over til å bli en "Diskuter alt rundt BD tråd"?

 7. #287
  Intermediate Rotja sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  3,461
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bare så det er nevnt, jeg kommer ikke med dette selv men har lest meg fram til dette via bl.a. IT-Avisen hvor et svar var som følger:
  Sitat
  "BR filmer har kostet mye frem til nå da butikkene har måtte kjøpe inn filmene. Dvd får man på lån, selger det man selger, betaler faktura og sender det man ikke selger tilbake.
  Innkjøps sjefen i en av de store norske butikk kjedene som selger filmer sa følgende til meg:
  Vi har nesten (se at jeg skrev nesten) lik pris på BR og DVD, men da vi ikke kan returnere BR filmer vi ikke selger må vi sette opp prisen for å holde marginene våre oppe. Vi skal jo tjene penger og leker ikke butikk. Dettte forsvinner nå straks da vi NÅ I DISSE DAGER får retur avtaler på BR filmer. Da øker utvalget til det samme som DVD og prisene vil synke til ca DVD nivå.

  Sitat slutt..
  ITavisen | Blu-ray har blitt dyrere
  Så filmene blir billiger ettervært. Husk att mange så vidt har rukket å konvertere til DVD, nå skal de på nytt konvertere til BD, og så evt til nedlasting. Selv om teknoligen tar 7-mils steg, så gjør ikke de vanlige forbrukere det. Jeg "tror" at BD kommer før nedlasting og at de forskjellige teknologier vil leve side om side. Bransjen selv sier de omfavner BD, så får vi tro det.

 8. #288
  Expert
  Medlem siden
  Feb 2007
  Poster
  6,570
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  En BD film er jo dyrere enn en normal DVD film:
  f.eks koster 2001:en romodyssé alt fra 229 til 299 på BD, mens den kan skaffes til 99 (eller lavere?) i vanlig DVD utgave.

  Kanskje litt dårlig eksempel av film siden akkurat den filmen fint kan sees flere ganger - men du skjønner sikkert poenget.

 9. #289
  Intermediate pmo sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  560
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det tar nok en stund før BD får stor utbredelse og det at mange entusiaster ikke synes det er vært pengene skyldes jo at vi ikke opplever noen wooow effekt når vi ser på HD. Jeg regner meg selv som entusiast og har brukt noen hundre tusen på min interesse. Har kun en BD film, Mr. and Mrs Smith, og den er omtalt som å være av referanse kvalitet. Min subjektive opplevelse når jeg ser denne filmen er at ja det er ok men det er ikke noen wooow opplevelse i forhold til en oppsklalert SD.. Hadde jeg opplevd en markant forbedring hadde jeg sluttet å kjøpe SD filmer for lengst selv om BD er mye dyrere enn SD.

  Man kan diskutere detaljer som dypeskarphet etc etc til man stuper, det endrer ingenting på min subjektive opplevelse av bilde. At det er bedre lyd med HD har jeg ikke testet men det alene er uansett ikke nok til at jeg satser på BD. Jeg starter derfor å kjøpe BD filmer når prisen er på nivå med SD eller SD ikke lenger produseres.

 10. #290
  Intermediate pmo sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  560
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ask4me2
  Kan vel ikke heller si at jeg bryr meg så mye om BD og DVD kampen på andre måter enn at jeg ønsker det formatet med best lyd og bilde kvalitet velkommen, og derfor ønsker SD formatet en kort og smertefri død.

  I et "historisk" perspektiv, kan man kanskje se litt på hvordan det stod til med DVDavspiller vs VHS og CD salget på slutten av 90 tallet også.
  Har ingen tal på dette desverre, med det har kanskje noen andre)

  .
  Som et eksempel introduserte Scanbox DVD i Norge 1. mars 1998 og sluttet med VHS 1. mars 2004. Det tok altså 6 år før DVD hadde overtatt for VHS og da snakker vi om atskillig flere fordeler enn vi får kontra BD/SD. DVD var fysisk mindre enn VHS, man slapp å tilbakespole og kvalitetsforskjellen var klart bedre. Jeg sluttet å kjøpe VHS i 1998 og prisen på DVD spilte ingen rolle.

  Nå snakker vi om et media som ser fysisk helt likt ut og som mange ikke opplever så stor kvalitesforskjell på. Tror derfor det kommer til å ta mye lengre tid før BD overtar for SD enn det tok for DVD å overta for VHS.

 11. #291
  Moderator roffe sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  9,330
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av pmo
  Som et eksempel introduserte Scanbox DVD i Norge 1. mars 2008 og sluttet med VHS 1. mars 2004.
  Oj, begynte de ikke med DVD før for et par uker siden?

 12. #292
  Intermediate pmo sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  560
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av roffe
  Oj, begynte de ikke med DVD før for et par uker siden?
  Sorry skrive leif . det skulle ha stått 1. mars 1998

 13. #293
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Rotja
  Bare så det er nevnt, jeg kommer ikke med dette selv men har lest meg fram til dette via bl.a. IT-Avisen hvor et svar var som følger:
  Sitat
  "BR filmer har kostet mye frem til nå da butikkene har måtte kjøpe inn filmene. Dvd får man på lån, selger det man selger, betaler faktura og sender det man ikke selger tilbake.
  Innkjøps sjefen i en av de store norske butikk kjedene som selger filmer sa følgende til meg:
  Vi har nesten (se at jeg skrev nesten) lik pris på BR og DVD, men da vi ikke kan returnere BR filmer vi ikke selger må vi sette opp prisen for å holde marginene våre oppe. Vi skal jo tjene penger og leker ikke butikk. Dettte forsvinner nå straks da vi NÅ I DISSE DAGER får retur avtaler på BR filmer. Da øker utvalget til det samme som DVD og prisene vil synke til ca DVD nivå.

  Sitat slutt..
  ITavisen | Blu-ray har blitt dyrere
  Så filmene blir billiger ettervært. Husk att mange så vidt har rukket å konvertere til DVD, nå skal de på nytt konvertere til BD, og så evt til nedlasting. Selv om teknoligen tar 7-mils steg, så gjør ikke de vanlige forbrukere det. Jeg "tror" at BD kommer før nedlasting og at de forskjellige teknologier vil leve side om side. Bransjen selv sier de omfavner BD, så får vi tro det.
  Dette var gode nyheter og en forklaring på hvorfor prisen er som den er.

  Ellers så er det mange, som enkelte påpeker, som har glemt hvor lang tid det tok før DVD ble allemannseie. Det er vel få som tror at BD vil erstatte DVD innen de 3 første årene. Men det som hadde vært positivt er om alle nyhetene som kommer på DVD, også kommer på BD. Og da både på salg og utleie til omtrent lik pris som DVD.

  Jeg så bl.a i Australia at BD-spillere var en god del billigere enn i Norge. Elektronikk ellers så ut til å ligge på samme nivå som her. BD HW vil også gå ned kraftig dette året, tror jeg...
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 14. #294
  Newcomer
  Medlem siden
  Jun 2007
  Poster
  20
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Er vel på tide å komme med et lite innlegg i den nye tråden :-)

  Har selv så og si sluttet å kjøpe vanlig DVD. Det eneste jeg handler av DVD er serier som CSI (NY, Miami, LV), Entourage etc.

  Når det handles film er det KUN Blu-ray som teller.

  Siste tilskudd på stammen er:

  I am Legend
  No Country For Old Men
  Saw 4
  Michael Collins
  Gone Baby Gone

  Det er noe utsøkt og estetisk tiltrekkende over det bildet og lyden som Blu-ray leverer. Etter min mening er opplevelsen bedre enn den gangen vi gikk fra VHS til DVD (eller først Laserdisc for min del).

  Er veldig spent på hvordan utgivelsesplanene framover blir. Jeg håper virkelig at ikke de økonomiske problemene i USA får innvirkning på studioenes evne til å utgi på Blu-ray.

 15. #295
  Intermediate Herminator sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2007
  Poster
  2,000
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av RobertB
  Det er noe utsøkt og estetisk tiltrekkende over det bildet og lyden som Blu-ray leverer. Etter min mening er opplevelsen bedre enn den gangen vi gikk fra VHS til DVD (eller først Laserdisc for min del).
  Dette vil jeg tippe det er flere med lerret og projektor som er enige i, men kanskje ikke de som sitter med "små" tv'er?

  Det er dette som er litt skummelt, at dvd er godt nok for mange med tv'er, mens det er oss med stort lerret og projektor som virkelig får utbyttet av blu-ray.

 16. #296
  Newcomer Edo sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  56
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Trodde at siden hd dvd gikk bort så skulle jeg bruke mer penger på bd, men siste to måneder, har jeg kun kjøpt 3 bd og mer enn 40 dvd, det meste er tv serier men likevel. Ikke så rart når du kjøper hele sesong av feks. Battlestar Galactica eller Deadwood for prisen av en enkel BD. 900 min vs. 90 min av "underholdning". Det er rett og slett vanskelig og ikke velge den nest beste format når den er såpass "billig"

 17. #297
  Active
  Medlem siden
  May 2005
  Poster
  310
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av RobertB
  Er vel på tide å komme med et lite innlegg i den nye tråden :-)

  Har selv så og si sluttet å kjøpe vanlig DVD. Det eneste jeg handler av DVD er serier som CSI (NY, Miami, LV), Entourage etc.

  Når det handles film er det KUN Blu-ray som teller.

  Siste tilskudd på stammen er:

  I am Legend
  No Country For Old Men
  Saw 4
  Michael Collins
  Gone Baby Gone

  Det er noe utsøkt og estetisk tiltrekkende over det bildet og lyden som Blu-ray leverer. Etter min mening er opplevelsen bedre enn den gangen vi gikk fra VHS til DVD (eller først Laserdisc for min del).

  Er veldig spent på hvordan utgivelsesplanene framover blir. Jeg håper virkelig at ikke de økonomiske problemene i USA får innvirkning på studioenes evne til å utgi på Blu-ray.
  Morsomt innlegg, fordi jeg er veldig enig i dine konklusjoner og fordi at tre av de fem filmene du nevner er blant mine siste bestilte også ;-)

  DVD blir aldri det samme etter at man har opplevd full HD!

 18. #298
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  860
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Smile

  Sitat Opprinnelig postet av Rotja
  Bare så det er nevnt, jeg kommer ikke med dette selv men har lest meg fram til dette via bl.a. IT-Avisen hvor et svar var som følger:
  Sitat
  "BR filmer har kostet mye frem til nå da butikkene har måtte kjøpe inn filmene. Dvd får man på lån, selger det man selger, betaler faktura og sender det man ikke selger tilbake.
  Innkjøps sjefen i en av de store norske butikk kjedene som selger filmer sa følgende til meg:
  Vi har nesten (se at jeg skrev nesten) lik pris på BR og DVD, men da vi ikke kan returnere BR filmer vi ikke selger må vi sette opp prisen for å holde marginene våre oppe. Vi skal jo tjene penger og leker ikke butikk. Dettte forsvinner nå straks da vi NÅ I DISSE DAGER får retur avtaler på BR filmer. Da øker utvalget til det samme som DVD og prisene vil synke til ca DVD nivå.

  Sitat slutt..
  ITavisen | Blu-ray har blitt dyrere
  Så filmene blir billiger ettervært. Husk att mange så vidt har rukket å konvertere til DVD, nå skal de på nytt konvertere til BD, og så evt til nedlasting. Selv om teknoligen tar 7-mils steg, så gjør ikke de vanlige forbrukere det. Jeg "tror" at BD kommer før nedlasting og at de forskjellige teknologier vil leve side om side. Bransjen selv sier de omfavner BD, så får vi tro det.
  Jeg er redd for at ikke kommer til å omfavne BD veldig lenge. Det er etter det jeg kan fange opp av nyheter i bransjen så får aldri BD sjansen til å knekke DVD lenger enn 18 til 24 måneder.Da er det nedlastning for alle penga.Microsoft og Apple er i full gang med utvikling av sine nye tilbud og med priser på 3 til 4 $ så blir dette en helt annen krig.Selvsagt kan man diskutere opp å ned i staver om kvaliteten blir bra nok,men det er ikke vi entusiaster som avgjør dette.Det er det det store publikum med ungdommen i spissen som gjør. Alle andre som kjøper DVD på Statoil eller Rema vil fortsette å kjøpe DVD.Dette er BD`s absolutte utfordring. Vi går en spennende tid i møte.
  Stølen

 19. #299
  Intermediate Rolle sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  1,460
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av stølen
  Jeg er redd for at ikke kommer til å omfavne BD veldig lenge. Det er etter det jeg kan fange opp av nyheter i bransjen så får aldri BD sjansen til å knekke DVD lenger enn 18 til 24 måneder.Da er det nedlastning for alle penga.Microsoft og Apple er i full gang med utvikling av sine nye tilbud og med priser på 3 til 4 $ så blir dette en helt annen krig.Selvsagt kan man diskutere opp å ned i staver om kvaliteten blir bra nok,men det er ikke vi entusiaster som avgjør dette.Det er det det store publikum med ungdommen i spissen som gjør. Alle andre som kjøper DVD på Statoil eller Rema vil fortsette å kjøpe DVD.Dette er BD`s absolutte utfordring. Vi går en spennende tid i møte.
  Stølen
  Hvis ungdommen skal avgjøre dette, så går vi kvalitetsmessig dårlige tider i møte. Mitt inntrykk er at de fleste ungdommer er såre fornødd med Avi, divx, xvid og den slags. DVD på en laptop er jo rene high end for mange ungdommer.

  Hva gjelder dem som kjøper DVD på Statoil og Rema, så går det nok og få dem over til blåstråle hvis bare prisen kommer ned på et for dem akseptabelt nivå.

 20. #300
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  8
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Rolle
  Hvis ungdommen skal avgjøre dette, så går vi kvalitetsmessig dårlige tider i møte. Mitt inntrykk er at de fleste ungdommer er såre fornødd med Avi, divx, xvid og den slags. DVD på en laptop er jo rene high end for mange ungdommer.

  Hva gjelder dem som kjøper DVD på Statoil og Rema, så går det nok og få dem over til blåstråle hvis bare prisen kommer ned på et for dem akseptabelt nivå.
  Ikke nødvendigvis, hos Apple kan man laste ned i 720p, som er bra for de fleste idag (Apple TV støtter ikke høyere, foreløpig). Det geniale med nedlasting er at man kan utnytte teknologien når den kommer, uten å måtte bytte ut hele DVD/blu-ray samlinga. Dvs, nedlasting av 1080p materiale VIL komme, og hva enn som måtte komme etter det. Apple TV vil selvfølgelig oppdatere sin "TV", det samme vil Microsoft og andre.

Side 15 av 126 FørsteFørste ... 5 11 12 13 14 15 16 17 18 19 25 35 45 55 65 75 85 95 105 115 125 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •