1080p, h264 avspillingsproblem. Hardware/software?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 8 av 8
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    1080p, h264 avspillingsproblem. Hardware/software?

    Jeg har et spørsmål om hardware og htpc

    Jeg har følgene hardware:

    Pentium 4 3.2 Ghz HT
    Nvidia 7800GTX
    Creative audigy
    2GB DDR2 minne
    Skjerm tilkoblet: 23" 1920*1200 HP L2335 DVI / Sony 40w2000 HDMI (Ikke tilkoblet samtidig)

    Problem:
    Jeg prøver å spille en .ts fil (h264, 1080p, DD5.1, 25G)
    Jeg bruker Mplayer for å spille av filen. Avspillingen blir veldig hakkete og lyden looper og hakker. CPUload ligger på rundt 70%. Hvis jeg kjører filen uten lyd ved hjelp av mplayer kommando: -nosound(uten dekoing av lydsignal) spilles filmen helt utmerket med lavere cpuload. Så da blir spørsmålet: Er dette er hardware eller software/codec problem? Krever det så mye mer av CPU når man kjører med lyd?

    Her er litt info fra Mplayer, om det kan hjelpe.
    format : ts

    Video track
    Decoder: FFmpeg's ilbavcodec codec family
    Codec: FFmpeg H.264
    Frame Rate 25.000 FPS

    Audio track
    Decover: AC3 decoding with liba52
    Codec: AC3-liba52
    Bitrate: 384 kbps
    Sample Rate 48000 hz
    Channels 2


    AO: [dsound] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
    ID_AUDIO_CODEC=a52
    Starting playback...
    VDec: vo config request - 1920 x 1088 (preferred colorspace: Planar YV12)
    VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
    Movie-Aspect is 1.76:1 - prescaling to correct movie aspect.
    ID_VIDEO_ASPECT=1.7647
    [swscaler @ 00CDED70]SwScaler: using unscaled yuv420p -> bgr24 special converter
    VO: [directx] 1920x1088 => 1920x1088 Planar YV12
    Using SSE optimized IMDCT transform
    Using MMX optimized resampler
    [ASPECT] Warning: No suitable new res found!
    Error while decoding frame!
    (last message repeated 3 times)

    Too many video packets in the buffer: (85 in 8462725 bytes).
    Maybe you are playing a non-interleaved stream/file or the codec failed?
    For AVI files, try to force non-interleaved mode with the -ni option.

    Too many video packets in the buffer: (88 in 8422817 bytes).
    Maybe you are playing a non-interleaved stream/file or the codec failed?
    For AVI files, try to force non-interleaved mode with the -ni option.
    (denne meldingen kommer 10ganger per 1sek helt til man tar pause/stop)


    Ingen av disse feilene oppstår når jeg bruker -nosound.

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kanskje denne tråden hadde passet bedre i "HD software" forumet, en admin kan kanskje flytte den

  3. #3
    Intermediate Arendal sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Den hadde nok passet enda bedre i HTPC tråden.

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, kanskje det Men er det noen som vet hva problemet kan være? 8)

  5. #5
    Active Cax sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    369
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva synes Xine og VLC om saken da?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    66
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Mediaplayer

    Prøv "Elecard" !

  7. #7
    Active Cyberdog sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    456
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bruker du spdif til receiver så prøv å sette ffdshow audio properties for Ac3 til spdif i stedet for liba52.

    Ellers kan det kanskje hjelpe med en annen h264 dekoder som f.eks powerDVd sin eller CoreAVC med Haali Media Splitter.

    Cyberdog

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Prøvde med Media Player Classic, nå er avspilling helt fin. Men det har nok med at jeg nå kjører AC3 spdif og AVC decoder fra powerdvd. Takk for tips.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •