Hvem overlever: Blu-Ray eller HD-DVD ? - Side 24

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 24 av 35 FørsteFørste ... 4 14 20 21 22 23 24 25 26 27 28 34 ... SisteSiste
Viser resultater 461 til 480 av 691
 1. #461
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  238
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Arendal
  BD bruker samme codecer som HD DVD, det er studio avhengig.

  Warner har brukt samme codec på sine BD filmer, som på HD DVD.

  Det vil komme 2.gen spillere nå snart til samme prisen som PS3 bland annet fra samsung, så det vil også jevne seg ut.

  Det er forresten ikke dårligere bilde på Mpeg 2 enn VC-1, men det krever mer båndbredde.

  For eksempel så er bildet på MI III svært bra selv om det er Mpeg 2.
  I prinsippet har de begge samme muligheter med Codec men dessverre virker det som om de ikke bruker de beste alternativene. Warner bruker samme codec for sine hd-dvd og Bd titler så det er vel den naturlig grunnen til at de er de eneste som har slupper VC-1 på BD.

  Vil prisene gjevne seg ut uten at volumet øker. Så lenge PS3 forhindrer salg av Standalone spillere så vil volumet være lavt. Stand alone må enten være betydelig billigere eller bedre for at de skal være et alternativ. MPG2 er gammeldags og har ingenting i fremtidens formater å gjøre. Hvorfor bruke det når man har smartere alternativer som krever mindre plass og båndbredde?

  Kraftig kopibeskyttelse er ikke noe problem så lenge man ikke har tenkt å kopiere, ikke sant? Du tror vel ikke de har laget ett system som forhindrer lovlydige mennesker å se filmene sine?
  Ah.. grunnen til at jeg svarer. Jo, paranoid beskyttelse er ikke forbrukervenlig.
  Det begrenser bruken av det lovlig innkjøpte materialet. (feks avsp. fra pc)
  Det begrenser konkurransen som medfører høyere pris
  BD+ er et personvern problem feks ved at spilleren sier ifra hva du ser og når
  De lager et system som i prinsippet sier at du kun kan bruke deres hardware for å se filmene.
  Kan du låne bort filmen eller selge den i etterkant? Ikke om filmen knyttes til din spiller.
  Muligheten for Pay-per-view ligger innebygd i systemet.. vil de kreve penger hver gang du skal vise fram en liten snutt til venner?

  Jeg er redd de dummer seg ut som musikkbransjen, ved at det kun er de lovlydige som rammes. BD+ i seg selv er direkte forbruker fiendtlig som nevnt over så ja systemet kan forhindre lovlydige til å få fullt utbytte av filmene sine.

  Jeg vet BD+ ikke er i bruk på dagens utgivelser men den ligger der som et spøkelse i bakgrunnen. Og man kan spørre seg selv på hvorfor det ikke har blitt tatt i bruk nå som fortsatt "krigen" er uavklart.

 2. #462
  Intermediate magnuswb sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  1,695
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er jo fryktelig vanskelig å velge for tiden. HD-DVD har billige avspillere og greie filmer, mens BR har rådyre spillere men masse konge filmer og hjemmekino snacks.

  Jeg klarer snart ikke å stå på sidelinjen lengre... HD filmer fra nettet interesserer meg ikke lengre for de er TOTALT underlegne når det gjelder bildekvalitet i forhold til HD-DVD/BR.

  Så konklusjonen nå er at det står likt mellom BR og HD-DVD?

 3. #463
  Active oba sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Sandnes
  Poster
  386
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Per Johnny
  PS3 er en standalone-spiller med game-add-on.:twisted:

  "Arendal" siktet vel til den siste uttalesen din tror jeg?

  Hvis vi skal synse, så tror jeg ikke så mange fjortiser har kjøpt PS3, mye på grunn at den er dyr og ikke foreløpig så 'hot' på game-markedet pga Wii og at det ikke er så mange spill foreløpig.
  Den uttalelsen var ment som et lite spark til Espen som hevdet at det var "vokale hjemmekino-fjortiser" som kjøpte "billige" Toshiba spillere. Noe som neppe er nærmere sannheten.

 4. #464
  Active oba sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Sandnes
  Poster
  386
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Opsahle
  For min del er det BD sin paranoide kopi beskyttelses muligheter som virkelig gjør dette formatet uspiselig for nå. Dessuten er valg av codec helt hårreisende (MPG2 ??). Hater også Java som er tregt som faan.

  Men jeg er enig med at krigen er over og at dessverre BD vant. Man kan ikke sloss uten ammo (film titler) selv om du har det beste utstyret. HD-DVD klarte aldri å tiltrekke seg nok studioer for å gjøre kampen spennende.
  Jeg ser ingen tegn til at denne "krigen" vil slutte med det første. Så lenge HD DVD spillerne er sonefrie vil det ikke være mangel på filmer heller. Fox og Universal er de eneste Hollywood studioene som har rettighetene i hele verden for de fleste av sine filmer. Med unntak av Fox filmene vil de fleste komme ut på HD DVD i Europa eller i Japan.

  Her er f.eks. en Sony film som kommer på HD DVD i April:
  DVD Times - Filmax announces Underworld: Evolution HD DVD specs and box art

  Studio Canal sine utgivelser er heller ikke med på de amerikanske release listene.

  Alt tyder på at begge formatene vil overleve og at vi till slutt vil ende opp med spillere som spiller av begge formatene.

 5. #465
  Intermediate Arendal sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2003
  Poster
  3,764
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vi sparker i alle retninger hele gjengen tror jeg.

  Det er ikke lett å velge, uansett om man vet mye eller lite, eller man tror man vet alt.

  Ting blir ikke lettere av at man må hente informasjon fra "tvilsomme" kilder som ofte er svært "biased" til det ene eller det andre.

  En annen ting er at det er svært mangt funksjoner som er mulig og "kan komme" osv på begge sider.

  Det spiller ingen rolle for folk flest bryr seg ikke om det vi diskuterer nå.
  De går inn i en butikk og kjøper en spiller som spiller filmene de vil se.

  Hvis det er ett merke de "stoler på" så er det en bonus hvis den ikke er mye dyrere enn alternativet.

  Sånn som det ser ut nå så er det BD som får flest intressante titler i 2007 hvis man ser på kinotoppen og linker dette opp mot BD VS HD DVD støtten. Det finnes masse slike lister der ute, og de som er intressert finner dem nok.

 6. #466
  Active gut_man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  314
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Esp1
  Tja, er man kjøpesterk AV/-entusiast med "lommenboka i orden" så er ikke prisen på 5 eller 10 tusen for spilleren avgjørende for en formatlansering de første 2-3 årene. Det er først etter den tid at "Hverdagsen" i det hele tatt begynner å følge etter i markedet. Greit nok at Toshiba har kapret en del vokale hjemmekino-fjortiser med sine billige spillere, men for den seriøse delen av markedet er situasjonen en annen. Av innlegg på AVS forum er det tydelig at enusiastbutikkene selger mest BD - simpelthen fordi det er her kundene forventer å få de fleste filmene..
  Jeg har fulgt med fra sidelinja på denne debatten siden før noen av HD- mediene ble lansert, og jeg må si at du Esp1 har en egen evne til å uttale deg på en provoserende og nedlatende måte. Å insinuere at vi som har kjøpt HD-DVD ikke er kjøpesterke entusiaster med lommeboka i orden og fjortiser er intet mindre enn fornærmende! Hvis du sjekker min hjemmekino, vil du finne utstyr for mellom hundre og to hundre tusen kroner der, og jeg er etterhvert såpass voksen at fjortistilværelsen tar min sønn seg av!
  At noen tar valg som ikke sammenfaller med din virkelighetsoppfatning og dine preferanser synes jeg at du bør være litt ydmyk overfor! Nå startet jeg det aktuelle innlegget med setningen; jeg skulle gjerne se Blue Ray lede an.... Jeg flagget ikke en rød anti BR klut foran øynene til Esp1. Dine gjentatte surmagede argumenter vitner om en svært begrenset innsikt i markedskrefter og respekt for andres synspunkter, samtidig synes jeg det er synd at harsellering og nedlatende kommentarer skal ødelegge for folk som ønsker å ytre seg. Det finnes mange som ikke orker å si sin mening når de blir møtt med hakking fra selvutnevnte eksperter og besserwissere! Dette har du hørt før,fra andre på andre forum Esp1.
  Når det gjelder debattens kjerne, er det produsentene og ikke vi forbrukere som bør gå i skyttergravene for å skyte på hverandre. Hva forbrukeren velger å gå for, om forbrukeren da i det hele tatt gidder å konvertere til HD mediene som de foreligger pr. i dag, vil tiden vise. I mens synes jeg at tonen i debatten bør dempes slik at vi ikke ender opp som visse surmagede tråder (les kabeldebatter) på hi-fi sentralen. Vi diskuterer i et offentlig rom, la oss holde tonen deretter også!

 7. #467
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Se nå kan vi ha en mer fruktbar diskusjon.
  Tillat meg å sitere deg i litt omvendt rekkefølge så det viktigste kommer til slutt.
  Sitat Opprinnelig postet av teedjay
  Din påstand var at Java var mye mer ressurskrevende enn iHD. Jeg argumenterte med at JME gir bra ytelse på embedded devices og viste til en milliarder mobiltelefoner.
  Nå diskuterer vi ikke Java eller mobiltelefoner men HD spillere.
  Jeg kritiserer BDA for å ha forkastet Disney/MS utviklete HDi for BD. Dette betyr at BD måtte starte utviklingen av et ny Interaktivt applikasjon og dette har forsinket ferdigstillelsen av BD kraftig.
  At BD-J også er en tyngre applikasjon var bare en opplysning til å støtte mitt eget argument. MS startet HDi utviklingen Java basert, men forkastet Java og startet helt fra «scratch». Amir påstår fra denne erfaringen at Java er for tungt og fungerer dårlig i en slik applikasjon, noe som faller Talksrt8t tungt for brystet siden Sun eier Java.
  Du svarer blant annet med at "Jeg forholder meg til det Amir sier. Andre for gjøre seg opp sin egen mening." med link til et annet forum hvor man diskuterte det samme tema. Det tolket jeg det dithen du ikke ville diskutere videre.
  Selvfølgelig. Av to grunner.
  1: For få fokus på det egentlige argumentet og å unngå unyttige argument ingen av oss har forutsetning til å diskutere.
  2: For å henvise deg,og andre som er interessert i detaljene rund Interaktivitet i HD/BD, til et sted dere kunne finne mer opplysninger om dette.
  Det fremtidige potensialet regner jeg med at begge formatene fikser bra. Når den ene finner på noe nytt vil den andre snart komme etter med det samme. Men HDi var først ute og BD har problemer med å få til BD-J.
  (Ooops! jeg sa visst tidligere at diskusjonen var død.ops

  Det morsomme er at ingen hadde tenkt mye på Interaktivitet på noen av formatene før Disney kom med sine krav. De henvendte seg til MS for å utvikle en Interaktiv applikasjon som kunne gå på begge formater. BDA selskapene stemte for HDi for HD-DVD i DVD-Forum, men senere ble HDi nedstemt i BDA for BD.(til Disneys store forbauselse) Dette var muligens før Disney ble totalt BD eksklusiv.
  Tull, jeg har svart deg på mye. F.eks. din blåøyde glorifisering av åpenheten hos DVD-Forum, som dette sitatet er hentet fra : "Alle avstemmninger og tekniske spesifikasjoner innen alt som heter utvikling og produksjon SD-DVD og HD-DVD er tilgjenglig for allmenheten". Du fikk svar både da og når du vred det til en anti-Sony issue i en senere post og det til slutt endte som et "anti-BDA" spørsmål i post #386.
  Jeg er glad du tok opp dette tema siden det er mitt "hjertebarn".
  Jeg er hverken blåøyd eller glorifiserer, veldig tvert imot.
  Ikke prøver jeg å vri det til anti-Sony issue, men alltid vært presentert som en kritikk av Sony/BDA. Det er roten av mine argumeneter.
  Jeg mener at dere som så ivrig støtter BD er de Blåøyde, av mangel på innsikt i den Industri Politiske problemstillingen.
  Dere ser ikke at Sony og BDA prøver å opprette et Monopol på det fremtidige HD formatet.
  Hvis diskusjonen hadde vært rundt Microsoft og deres Monopol med Windows tror jeg pipen hadde fått en annen lyd. Da blir det ikke bedre at Sony ønsker seg det samme med BD som fremtidens HD Filmformat.

  Man kan ikke underslå det fakta at DVD-Forum er et åpent organ hvor det publiserer referater fra møtene og hva de bestemmer. I motsetning til BDA hvor ingen utenom BDA medlemmer aner hva som foregår innen BDA, eller hva de bestemmer.
  Noen prøver å underspille hvor involvert Sony er i BD og hvor mye kontroll de har over formatets utvikling, selv om det liksom styres av BDA.(hvor ingen vet hva som forgår)
  Uten her å gå i detaljer om Sonys involvering i BD, som er mye større enn noen av de andre BDA selskapene, vil jeg gi et eksempel.
  Sony eier navnet Blu-Ray og Blu-Ray logoen. Det er et Sony Trademark. Så vil du kalle noe for Blu-Ray må du ha tillatelse fra Sony og muligens betale dem for lisensen.
  DVD og HD-DVD navn og logo eies og lisensieres av DVD-Forum. Det er ikke et Trademark eiet av et CE selskap.

  Disse forskjellene mener jeg er viktig å få frem til de som så ivrig støtter BD.

  Det forbauser meg at folk enda poster innlegg som er tatt rett ut av BS's propagandamaskin gjennom årene.
  Er det mangel på evnen til å tenke selv eller total bevistløshet som frembringer denne saueflokk mentaliteten?
  (jeg sikter ikke til deg teedjay, du har mere vettuge argumenter selv om vi kan være uenige)

  Det er fint at at temperaturen her blir høy av og til. Det ville blitt kjedelig om det hele tiden skulle dreie seg rundt en "pissing match" om hvem som har solgt mest idag,igår,i morgen.

 8. #468
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  658
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Esp1
  Når jeg innstallerer prg på PC-kassa så får jeg opp en lisensavtale som jeg blir tvunget til å akseptere - hvis ikke får jeg ikke brukt programmet. Påstandene som står i flere km med tekst i denne avtalen er ganske omfattende hvis man ser etter. Naturlig at de som lager filmer vil ha den samme beskyttelsen?!
  Er dog et par vesentlige forskjeller mellom en lisensavtale og DRM.
  En lisensavtale med samme intensjoner som DRM ville diktert hvilket merke PC du kan installere på, at du kun kan se programmet om monitoren er godkjent, samt hvor mange utskrifter du kan ta, og hvilken kvalitet det er på disse.

  DRM er faktisk ofte i direkte konflikt med lovbelagte forbrukerrettigheter i de fleste liberale land.

 9. #469
  Intermediate eddie sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  3,690
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  krigen er allerede avgjort,HDDVD er og blir den klare vinner.

 10. #470
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,875
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Opsahle
  I prinsippet har de begge samme muligheter med Codec men dessverre virker det som om de ikke bruker de beste alternativene. Warner bruker samme codec for sine hd-dvd og Bd titler så det er vel den naturlig grunnen til at de er de eneste som har slupper VC-1 på BD.

  Vil prisene gjevne seg ut uten at volumet øker. Så lenge PS3 forhindrer salg av Standalone spillere så vil volumet være lavt. Stand alone må enten være betydelig billigere eller bedre for at de skal være et alternativ. MPG2 er gammeldags og har ingenting i fremtidens formater å gjøre. Hvorfor bruke det når man har smartere alternativer som krever mindre plass og båndbredde?
  Disney har begynnt å slippe VC1, de bruker også MPEG2 og MPEG4. Sony har også begynnt å bruke MPEGG4/AVC(Open Season og Casino Royale).

  At en del titler fortsatt blir sluppet i MPEG2 er ikke konklusivt med dårligere bilde og at de ikke kan benytte noe annet i nær fremtid. Mange av de beste HD-titler er nettopp i MPEG2, deriblant mange på Dtheater. Jeg er også av den oppfatning at jeg synes mange av VC1-titlene ser til viss grad noe 'polert' ut, uten at det er noe problem for meg, men at det viser at det er 'trade-offs' der også.

  At mange fortsatt argumenterer mot PS3, spiller jo liten rolle når den selger i bøtter og spann som nettopp dedikert blu-ray spiller. Samsungen selges jo helt ned i under 500 dollar på nettbutikker i USA også, så det er alternativer.

 11. #471
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,875
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av eddie
  krigen er allerede avgjort,HDDVD er og blir den klare vinner.
  Kan jeg få kjøpt Krystallkula di, fordi den klarer å spå ting som vil gi gode odds.

 12. #472
  Intermediate Arendal sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2003
  Poster
  3,764
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Fra ARTY:
  Det morsomme er at ingen hadde tenkt mye på Interaktivitet på noen av formatene før Disney kom med sine krav. De henvendte seg til MS for å utvikle en Interaktiv applikasjon som kunne gå på begge formater. BDA selskapene stemte for HDi for HD-DVD i DVD-Forum, men senere ble HDi nedstemt i BDA for BD.(til Disneys store forbauselse) Dette var muligens før Disney ble totalt BD eksklusiv.
  Ganske så utrolig!

  Dette viser i hverfall at ingen vet hvor haren hopper og at det tydeligvis er mange og sterke interesser inne i bildet.

  Når det gjelder VC-1 VS MPEG 2 så synes jeg også at bildet er noe mer "polert" med VC-1 uten at det dermed er ett problem.

  Har lest at spesielt Warner er veldig glad i VC-1 nettopp på grunn av muligheten som ligger i "polering" og støyreduksjon og at det er enklere å få ett bra resultat enn med MPEG2.

  Så hvorfor brukte ikke BD VC-1 fra dag 1?

 13. #473
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,875
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Arendal
  Fra ARTY:

  Ganske så utrolig!

  Dette viser i hverfall at ingen vet hvor haren hopper og at det tydeligvis er mange og sterke interesser inne i bildet.

  Når det gjelder VC-1 VS MPEG 2 så synes jeg også at bildet er noe mer "polert" med VC-1 uten at det dermed er ett problem.

  Har lest at spesielt Warner er veldig glad i VC-1 nettopp på grunn av muligheten som ligger i "polering" og støyreduksjon og at det er enklere å få ett bra resultat enn med MPEG2.

  Så hvorfor brukte ikke BD VC-1 fra dag 1?
  Da kommer man inn på en diskusjon om resultatet skal være identisk med kildematerialet eller post-prossesert. Der tror jeg man vil finne tilhengere både for og imot, men mange foretrekker nok at slike ting som 'film-grain' er redusert.

  Jeg foretrekker det identisk med kilde-materialet, men synes likevel at VC1 ser fantastisk bra ut.

 14. #474
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,875
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Arendal


  Så hvorfor brukte ikke BD VC-1 fra dag 1?
  Det er det jo opptil utgiverne å bestemme. Hadde FOX f.eks. gitt ut på HD-DVD, så er det jo ikke sikkert at de hadde brukt VC-1 av den grunn.

  Den første authoring-toolen støttet ikke annet enn MPEG2, så det var derfor Warner ga ut de første sine titler med MPEG2.

 15. #475
  Intermediate Joey Bane sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  520
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  blu ray kommer til å vinne pga. mere plass..
  mer plass + veldig lite komprimering + bedre elektronikk = mye bedre bildekvalitet enn HD-DVD :twisted:

  forbrukerfientlig? det kan endres på det, det er jo ikke noe problem med teknikken..
  plass er jo det som har noe å si..
  bare tenk på en film i raw format eller i mpeg2, hva er å foretrekke?

 16. #476
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Etter hvert som som AVC "tool set" for fra Sony og Panasonic blir mer ferdige vil flere selskaper prøve disse for å teste om de er bedre og/eller raskere enn VC1 "tool set". Det kommer stadig nye oppgraderinger.

  En annen ting er den "upublisert rivaliseringen" Sony har mot Microsoft. Det er lite sannsynlig at vi vil se Sony Pictures kommer med VC 1 codec. De ønsker ikke å måtte betale MS særlig "royaltis" på BD produkter. (selv om MS også er i "lisenspoolen" for AVC)
  Ville ikke forundre meg om grunnen til at BD har VC 1 dekoding var press fra de andre BD filmselskapene mot Sony. Kanskje det var det de fikk i bytte mot å godta at HDi ikke ble standarden i BD?
  Sony's Don Eklund mente jo at mpeg2 var den beste codecen da Fifth Element kom ut og at det var Samsung spillern og folks TV apparater det var noe gærn't med.

 17. #477
  Active oba sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Sandnes
  Poster
  386
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Joey Bane
  blu ray kommer til å vinne pga. mere plass..
  mer plass + veldig lite komprimering + bedre elektronikk = mye bedre bildekvalitet enn HD-DVD :twisted:

  forbrukerfientlig? det kan endres på det, det er jo ikke noe problem med teknikken..
  plass er jo det som har noe å si..
  bare tenk på en film i raw format eller i mpeg2, hva er å foretrekke?
  Så lenge begge ser ut til å ende opp med VC1 som codec så har plassen lite å si for kvaliteten på filmene. Forskjellen blir da om du kan lagre ca 4 timer (30GB) eller 6 timer (50GB) på en plate. Etter fire timer er det sikkert greit å komme seg opp fra stolen for å bytte plate uansett :-)

 18. #478
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Joey Bane
  blu ray kommer til å vinne pga. mere plass..
  mer plass + veldig lite komprimering + bedre elektronikk = mye bedre bildekvalitet enn HD-DVD :twisted:
  Ja der var dette BD har skrytt så mye av.
  På bakgrunn av dette burde BD ha gruset HD-DVD fra dag 1.
  Når fakta er på bordet så er virkeligheten en annen.
  Bedre elktronikk er jo et stridstema som mange vil være uenig i.
  AVC og VC 1 komprimere jo omtrent like mye men på forskjellig måte. Mpeg2 er en foreldet og inneffektiv codec som burde vært sendt på historisk museum for lenge siden.
  forbrukerfientlig? det kan endres på det, det er jo ikke noe problem med teknikken..
  plass er jo det som har noe å si..
  bare tenk på en film i raw format eller i mpeg2, hva er å foretrekke?
  Du får aldri filmer i Raw eller plass til dem på 50G. Raw er et kamera format og er bra for lagring av billedinformasjon for å ha all original informasjon tilgjenglig hvis du vil manipulere bildet i PS i f.eks TIFF.
  Film blir ikke skannet i raw men i TIFF.
  Det er totalt urasjonelt å spille av film i raw siden det inneholder masse informasjon som man aldri kan se på en TV eller PJ.
  Digital kinofilm blir jo også komprimert, men da med f.eks Jpeg 2000.

 19. #479
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,875
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ARTY
  Sony's Don Eklund mente jo at mpeg2 var den beste codecen da Fifth Element kom ut og at det var Samsung spillern og folks TV apparater det var noe gærn't med.
  Nå er det ikke codecn som er problemet med 5th Element, men at de brukte en veldig gammel transfer. Og han hadde rett angående Samsung, der noise-reduction var satt til HIGH for MPEG2, noe som gjorde bildet ennå mykere. (Note: Jeg har 5th Element, kjøpte den før den ble sluppet, men ble overrasket da jeg så den, fordi jeg trodde den skulle se utsom søppel, noe den ikke gjorde. Den er dog ganske ujevn, men tidvis helt OK, og langt bedre enn DVD'en, men likevel så skjønner jeg kritikken mot den.)

  Hvis man ser på bildekvalitet og ikke ser på effektivitet på codecene, så er det ikke opplest og vedtatt at VC1 er bedre enn MPEG2. Peace.

 20. #480
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,875
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av oba
  Så lenge begge ser ut til å ende opp med VC1 som codec så har plassen lite å si for kvaliteten på filmene. Forskjellen blir da om du kan lagre ca 4 timer (30GB) eller 6 timer (50GB) på en plate. Etter fire timer er det sikkert greit å komme seg opp fra stolen for å bytte plate uansett :-)
  Får du virkelig 4 timer med film og lossless lyd inn på 30GB? Uhhmm.

Side 24 av 35 FørsteFørste ... 4 14 20 21 22 23 24 25 26 27 28 34 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •