Spilletidforskjeller på BD vs DVD

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Intermediate Speedfight2 sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  937
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Spilletidforskjeller på BD vs DVD

  Jeg har netopp skaffet meg Blu-Ray og sitter nå å ser på Casino Royale. Jeg har denne på DVD også så jeg sammenlignet tidene på begge formatene siden den BD ikke matchet tiden som er oppgitt i min dvdprofiler. DVD utgaven har en spilletid på 2.18.44 mens BD har 2.24.34 Dette er jo en forskjell på 6 minutter? Jeg vet det er forskjeller på PAL og NTSC dvdfilmer, men ikke at det var forskjeller på BD og DVD. DVD utgaven er forøvrig PAL. Har dette noe med at BD har 24fps? Litt forvirret her nå, så jeg håper noen kan forklare meg hva dette kommer av

 2. #2
  Intermediate Kim Olav Svines sin avatar
  Medlem siden
  May 2004
  Poster
  659
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Du har rett når du gjetter deg til at dette har med at BD er i 24fps. All film er i 24fps. På NTSC DVDer, så blir det gjort en 3:2 pulldown, slik at det kommer opp i 30 (betyr at noen av bildene blir gjentatt, slik at en får 24 bilder til og bli 30). Siden det er 60Hz i USA, så blir disse igjen doblet når de viser på skjerm.

  I Europa er det 50Hz, og får dermed gjøre det lett, så blir 24fps gjort om til 25fps ved å avspille litt raskere, og dermed blir spilletiden litt kortere. Så spilletiden på en NTSC DVD og en HD DVD eller Blu-ray skal være lik, mens en PAL DVD vil ha litt kortere spilletid.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •