Lavbudsjett surround-anlegg til lydmessig krevende kjellerrom

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Jul 2009
  Poster
  3
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Lavbudsjett surround-anlegg til lydmessig krevende kjellerrom

  Vi planlegger hjemmekino i et nyinnredet og relativt kvadratisk kjellerrom på ca 17 kvm, og trenger gode råd når det gjelder lydanlegg.

  Vi er ikke lydfrikere noen av oss, men ønsker samtidig en god og mest mulig "ren" lyd. Huset er snart 100 år gammel, og to av kjellerveggene består av kampestener med (svært) ujevn overflate (malt murpuss), de to andre veggene er rette (malt betong), og på gulvet er det lagt skifer (med varmekabler). Med unntak av taket (panel med isolasjon over), er det altså et meget "hardt" rom. En stor del av den ene (rette) veggen blir dekket av et 100 tommers lerret, og ellers er vi innstilte på å henge opp en del tekstiler for å få dempet lyden best mulig. Det står også en stor stoffsofa i rommet.

  Vi er allikevel usikre på om vi får dempet lydbølgene godt nok, vi følger jo ikke akkurat anbefalingene for hjemmekinoinnredning... Noen som har erfaring med lignende utfordringer, og evt råd å komme med?

  Dessuten - på grunn av begrenset plass - ønsker vi å henge opp stereo- og effekthøyttalerne på veggen (i front på hver side av lerretet og bak nær hvert sitt hjørne, avstanden mellom (par)høyttalerne blir ca 3-3 1/2 m). Men vil dette gå bra? Bør vi i så fall montere en form for isolasjon (hva slags?) mellom høyttaler og vegg (leste om dette et annet sted på forumet) for å hindre mest mulig lyd-ekko mellom veggene?

  Fra den lokale Hifi-klubben har vi fått et komplett tilbud på hjemmekino. Høyttalerne med center og sub kommer alene på over 9.000,-. Et lavt beløp for de fleste lesere av dette forumet, men allikevel noe over vårt budsjett. Forslag til hvordan vi kan komme noe rimeligere fra det?

  Denon AVR 1910BK surroundreciever Kr. 2798.- ( ord.pris kr. 4998.- )

  Dali Concept 1 WH høyttalere 4 stk. Kr. 3992.-

  Dali Concept CT senter BK Kr. 1498.-

  Dali Basis 100 sub Kr. 3698.-

  Mvh amatør :?

 2. #2
  Intermediate DrErling sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  4,089
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dere kan slippe litt rimeligere unna med et sett fra Dynavoice/XTZ.

  Test av subwoofer i det aktuelle settet: her

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •