Skurring fra XTZ 10.16

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 14 av 14
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Skurring fra XTZ 10.16

    Jeg har flytta på meg å dermed invadert en studenthybel i Kr.sand og har såklart tatt med meg hjemmekinoen! Har til nå ikke brukt XTZ-en men koblet den til her om dagen og i dag merker jeg at den lager en skurrelyd. Dersom jeg skrur på Frequenzy blir lyden skarpere (såklart). Har prøvd alle mulige instillinger på subben og på min Denon 2808 uten hell. Tar jeg ut kabelen forsvinner lyden. Den lager dog lyden den skal lage når den faktisk er i bruk under film og musikk..

    Noen som har forslag til hva som kan være galt? Subkabelen går over strømkabelen til 2808 og 2500BT.

    Lyden kan beskrives som den du får når du holder subkabelen i hånda og tar på pluggen, liksom.

  2. #2
    Intermediate Chrisonfire sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2007
    Poster
    742
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Søk litt her på forumet, dette er et kjent fenomen.
    Har hatt det selv, hadde problem med dårlig jording/jordingsfeil.
    prøv å koble fra jordingslederen på nettkablene til sub/receiver/kilder, eller bytte til u-jordete kabler.

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    what? Har ikke u-jorda kabler

  4. #4
    Newcomer Hazze sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2006
    Poster
    193
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Høres ut som et jordingsproblem det der ja. Du får være litt elektriker å koble ut jordingen i veggkontakten og se om det forsvinner.

  5. #5
    Intermediate Chrisonfire sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2007
    Poster
    742
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Hazze
    Høres ut som et jordingsproblem det der ja. Du får være litt elektriker å koble ut jordingen i veggkontakten og se om det forsvinner.
    Det er vel billigere å lage egne strømkabler uten å koble til jording.
    Kan bli dyrt om man finner ut at det er forsterkerproblem på suben, å man sitter der med en fet elektriker regning.

    Jeg har laget alle mine strømkabler, da man kan tilpasse egne lengder og utseende.
    Koster vel 40-50 kr kabelen om man lager selv.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Menne... er det ikke strengt tatt XTZ sitt problem og ikke mitt..? Det har dog blitt mitt :P men ikke min feil om de lager dårlige produkter..

  7. #7
    Intermediate Chrisonfire sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2007
    Poster
    742
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Om det er jordfeil på huset, er det ikke XTZ sitt problem.
    Kobler du til subben uten jording, og brummingen er det fortsatt, er det sikkert XTZ sitt problem.
    (om sub-kabelen er i stand og utgangen på receiveren ikke er defekt)

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Aha. I get it
    Skal se om jeg finner en kabel eller en dings som ikke har jording.

    Takker for tips! Prøvde å søke før jeg lagde tråden, men viste ikke helt hva jeg så etter..

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Vet ikke om det kom tydelig frem men, når jeg tar ut subkabelen forsvinner skurringen (men når sub-en går i standby forsvinner såklart skurringen). Kan det fremdeles være et jordingsproblem? Alt står på samme veggen på forskjellige uttak, men vet ikke om det er forskjellige kurser.

    Hva mer kan jeg gjøre?

  10. #10
    Intermediate Chrisonfire sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2007
    Poster
    742
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Samme med meg.
    Men jeg hadde også problem med defekt subkabel, med den medførte veldig høy ulyd.

    Jordfeil kan påføre receiver ulyder/brum som igjen høres på sub.

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Flytta recivern på et annet uttak (som helt sikkert står på samme kurs) uten hell.
    Isoleringen på kabelen ser fin ut, ingen hakk eller noe slikt. Pluggene og skjøten mellom pluggen og kabelen er jo forseglet med noe, men ingen knekk eller noe slikt, så kabelen tror jeg ikke det er.

  12. #12
    Expert BGuarden sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    7,813
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan jo være utgangen på Denon?
    Sjekk om du kan låne en sub el. hos en venn og se om det samme forekommer der.

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har flytta til Kr.sand og har ikke akkurat så mange venner enda ;p og hvertfall ikke med anlegg som jeg vet om hvertfall..
    Kan jo ta kontakt med Hi-Fi Klubben her nede.. Var der og kjøpte HDMI-kabler og virka jo som greie folk

    Prøvde å bytte kabel også, uten at det fungerte.

    Tenkte meg en tur på Sørlandsparken å kjøpe ujorda kabler, vil det eventuelt hjelpe?

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    170
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har nå kjøpt ujorda strømpadder og jordfeilbryter. Strømpaddene fikk jeg såklart ikke brukt fordi de ikke passer i veggen(! ). Men jordfeilbryteren slår ikke ut, så da kan det ikke være det som er greia. Har prøvd på både subben og alt utstyret på anlegget. Tenkte jeg skulle ta ut alle komponenter å bruke kun de nødvendigste. Har dog en HDMI-switch mellom PS3 og GET-boksen, kan den skape slike problemer?

    EDIT: JEPP! Ser ut til å være HDMI-switchen! Menne.. har tre HDMI-kilder, en HDMI-inngang på TV-en kun to innganger på 2808 noen som har forslag til en god HDMI-switch?

    EDIT 2: RETTELSE: Det er faktisk GET HD-PVR boksen! Enten den går via HDMI-switchen eller ei. Har sendt en forespørsel til GET for å høre. Det skal nevnes at jeg har 15 meter antennekabel fra uttaket i veggen frem til boksen (hvor 7 av de er unødvendig, men kjøpte en 15 istedenfor 10.....).

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •