Nettopp fått svs pb12-NSD i hus! Men.... - Side 8

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 8 av 18 FørsteFørste ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... SisteSiste
Viser resultater 141 til 160 av 355
  1. #141
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av grumpys
    Americanford: tror det var nevnt ganske tidlig i denne tråden at receiveren ikke bruker suben uten at den er spesielt instillt for å gjøre dette på matriale som ikke inneholder .1(dedikert lfe lydspor).
    Jeg kjenner ikke Yamaha, men på Denon ser man på display hva det for lyd som mates inn på receiver, man ser også hva som mates ut, så om jeg avspiller 2.0 lydmatriale lyser det kun 2 lamper på inngangs indikatoren en for hver kanal(V+H), på utgangsindikatorne står det normalt da bare samme indikasjoner, men har jeg aktivert sub lyser en ekstra lampe for nettopp dette på utgangssiden.
    Altså det jeg trenger å vite nå er:

    Hvordan spesial inntiller jeg recieveren til å bruke suben med materiale som ikke inneholder .1 sporet? Suben vises i displayet, men noe gjør at lite lyd kommer ut.
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  2. #142
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    Altså det jeg trenger å vite nå er:

    Hvordan spesial inntiller jeg recieveren til å bruke suben med materiale som ikke inneholder .1 sporet? Suben vises i displayet, men noe gjør at lite lyd kommer ut.

    Du setter høytalerene til SMALL

  3. #143
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva står delefilteret i reciveren på ??????

    Og har du skrudd opp gain på subben ??????

    Gjør dette først !!!!

  4. #144
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    Altså det jeg trenger å vite nå er:

    Hvordan spesial inntiller jeg recieveren til å bruke suben med materiale som ikke inneholder .1 sporet? Suben vises i displayet, men noe gjør at lite lyd kommer ut.

    Du setter høytalerene til SMALL

  5. #145
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Talking

    Nå begynner det og bli en morsom tråd

  6. #146
    Active
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    463
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    De små firkantene til høyre i displayet viser IKKE hva som mates ut av signal, men hva som fåes inn. Mao., om du får inn et 2.0 signal, så vises kun symbolene for høyre og venstre front kanal. Om du mater inn et 5.1 signal, så vil tilsvarende 5 kanalsymboler lyse.

    Hva som mates ut til høyttalerne er en annen sak og avhenger av hvilket lydprogram du har valgt. Dette kan være alt fra 2 kanal stereo til signal i alle kanalene. Dette vises ikke på displayet annet enn i form av navnet på det DSP programmet man har valgt.

    Uavhengig av hvilket signal man mater inn, så vil receieveren omdirigere bassen til subwooferen fra de høyttalerne som er satt til Small og hvis LFE/Bass er satt til Subwoofer eller Both.

    Forutsatt at AmericanFord faktisk har prøvd ut "alt", så kan det virke som om det er noe feil med subutgangen på receiveren. Avventer dog testen av subwooferen koblet opp på kompisens anlegg.

  7. #147
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Høytalerne har stått på SMALL hver gang jeg har testa. Crossover på sub er 80 Hz. Crossover på subw. er disablet.

    Og er dessverre ikke så morsom tråd for meg som den sikkert er for dere. :neutral:

    Er lei å trøble med dette, og har desverre INGEN i nærheten som har kan noe om dette. Er milevis til neste nabo.
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  8. #148
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva skjer når du skrur opp GAIN på subben.

    Ut i fra hva du har sakt i de siste postene er subben med, da må du altså ØKE lyden subben gir, det enkleste er og øke GAIN på subben.

    Så hvis delefilteret/Crossover på reciveren stå på 20Hz får du ikke mye lyd, sjekk at det står på ett sted mellom 80 og 120 Hz.

    Så hvis Gain på subben står på fullt, delefilteret på reciveren er riktig og det fremdeles ikke er lyd.... MÅ du sjekke om reciveren har dempet LFE ut, står den på feks -14 db kan du sette den på 0 db, får du lyd da ?????????

    Gjør det som står ovenfor og si oss hva som skjer, ikke tenk på alt mulig annet dill, bare gjør det ok ????

  9. #149
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    Høytalerne har stått på SMALL hver gang jeg har testa. Crossover på sub er 80 Hz. Crossover på subw. er disablet.

    Og er dessverre ikke så morsom tråd for meg som den sikkert er for dere. :neutral:

    Er lei å trøble med dette, og har desverre INGEN i nærheten som har kan noe om dette. Er milevis til neste nabo.
    SKRU OPP GAIN/INNGANGSSIGNAL PÅ SUBBEN !!!!!

  10. #150
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Stevens
    De små firkantene til høyre i displayet viser IKKE hva som mates ut av signal, men hva som fåes inn. Mao., om du får inn et 2.0 signal, så vises kun symbolene for høyre og venstre front kanal. Om du mater inn et 5.1 signal, så vil tilsvarende 5 kanalsymboler lyse.

    Hva som mates ut til høyttalerne er en annen sak og avhenger av hvilket lydprogram du har valgt. Dette kan være alt fra 2 kanal stereo til signal i alle kanalene. Dette vises ikke på displayet annet enn i form av navnet på det DSP programmet man har valgt.

    Uavhengig av hvilket signal man mater inn, så vil receieveren omdirigere bassen til subwooferen fra de høyttalerne som er satt til Small og hvis LFE/Bass er satt til Subwoofer eller Both.
    Ok, men hva hjelper alt dette meg?
    Bør jeg ha bass out på Swfr eller Both? Gainet har vært på kl.11 siden jeg satte den på plass fredags kveld.
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  11. #151
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    Ok, men hva hjelper alt dette meg?
    Bør jeg ha bass out på Swfr eller Both? Gainet har vært på kl.11 siden jeg satte den på plass fredags kveld.

    JAMMEN HERRE GUD DA MANN !!!!!

    BOTH

    SKRU OPP GAIN !!!!

  12. #152
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Loffen68
    Hva skjer når du skrur opp GAIN på subben.

    Ut i fra hva du har sakt i de siste postene er subben med, da må du altså ØKE lyden subben gir, det enkleste er og øke GAIN på subben.

    Så hvis delefilteret/Crossover på reciveren stå på 20Hz får du ikke mye lyd, sjekk at det står på ett sted mellom 80 og 120 Hz.

    Så hvis Gain på subben står på fullt, delefilteret på reciveren er riktig og det fremdeles ikke er lyd.... MÅ du sjekke om reciveren har dempet LFE ut, står den på feks -14 db kan du sette den på 0 db, får du lyd da ?????????

    Gjør det som står ovenfor og si oss hva som skjer, ikke tenk på alt mulig annet dill, bare gjør det ok ????
    Gikk forbi denne posten med et uhell. Ja, skal gjøre det nå, men hvordan sjekker jeg om recieveren har dempet LFE ut? Og hvor er det jeg skal sette på 0 dB? Altså hva skal jeg velge i menyen for å finne dette? Har gått gjennom menyen mange ganger uten å finne det.
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  13. #153
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nå må du gjøre som jeg sier !!!

  14. #154
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    Gikk forbi denne posten med et uhell. Ja, skal gjøre det nå, men hvordan sjekker jeg om recieveren har dempet LFE ut? Og hvor er det jeg skal sette på 0 dB? Altså hva skal jeg velge i menyen for å finne dette? Har gått gjennom menyen mange ganger uten å finne det.
    Drit i det forløpig, skru opp gain !!!!!

  15. #155
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvor høyt spiller du når du tester?
    Har ikke settdet noen plass.
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  16. #156
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Gainet bak på suben står på kl. 11, men bør vel ikke være høyere?
    Gainet på reciever vet jeg ikke hvordan jeg skal justere. Er bare level der man velger for de ulike ht. men her står det ikke noe om "dB", bare masse streker. Her står den forresten på max. Noe annet sted jeg skrur opp på reciever for selve subben?
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  17. #157
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av jakv
    Hvor høyt spiller du når du tester?
    Har ikke settdet noen plass.
    Mellom ca. 20-15 dB. Skulle jo være rikelig med lyd da? Gainet bak på suben har jeg hørt at ikke bør være over kl. 12.
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  18. #158
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    Gainet bak på suben står på kl. 11, men bør vel ikke være høyere?
    Gainet på reciever vet jeg ikke hvordan jeg skal justere. Er bare level der man velger for de ulike ht. men her står det ikke noe om "dB", bare masse streker. Her står den forresten på max. Noe annet sted jeg skrur opp på reciever for selve subben?

    Jammen inn i granskauen da, VRI PÅ KNAPPEN !!! hva skjer da ????
    Du vil ikke ødlegge noe bare gjør det !!!!

  19. #159
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    Ok, men hva hjelper alt dette meg?
    Bør jeg ha bass out på Swfr eller Both? Gainet har vært på kl.11 siden jeg satte den på plass fredags kveld.
    X-over satt til 80hz.
    Høytalere satt til smal.
    SUB ligger på ca 0dB
    LFE ligger på 0 dB eller max.
    Settes til SUBW da får subwoofer all bassen under 80hz og LFE.
    Og med Gain satt på 11.

    Med dette oppnådd så er det noe lyd og fart i elementet når en ser film sener med masse deilig bass så er det nok nok noe feil noe sted.

    Plassering av subwoofer er nær en vegg eller hjørne ?

  20. #160
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av harman/kardon
    X-over satt til 80hz.
    Høytalere satt til smal.
    SUB ligger på ca 0dB
    LFE ligger på 0 dB eller max.
    Settes til SUBW da får subwoofer all bassen under 80hz og LFE.
    Og med Gain satt på 11.

    Med dette oppnådd så er det noe lyd og fart i elementet når en ser film sener med masse deilig bass så er det nok nok noe feil noe sted.

    Plassering av subwoofer er nær en vegg eller hjørne ?
    Dette med gain er forskjellig fra rom til rom og mellom recivere,,, hvorfor er det ikke mulig og få denne karen til og øke gain...

Side 8 av 18 FørsteFørste ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •