Nettopp fått svs pb12-NSD i hus! Men.... - Side 10

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 10 av 18 FørsteFørste ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... SisteSiste
Viser resultater 181 til 200 av 355
  1. #181
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Dere andre ikke gi han for mange ideer nå, la han teste litt på egenhånd, utfasing og plassering kan han ta litt etterhvert.

    Får vi vite hvor han bor hen er det sikkert noen som kan ta en kveld og hjelpe til med og kalibrert det 8)

  2. #182
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    160
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hjelpe meg så sint du skulle være da, Loffen68

  3. #183
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Loffen68
    Dere andre ikke gi han for mange ideer nå, la han teste litt på egenhånd, utfasing og plassering kan han ta litt etterhvert.

    Får vi vite hvor han bor hen er det sikkert noen som kan ta en kveld og hjelpe til med og kalibrert det 8)
    Bor i Valdres, ikke så langt i fra Beitostølen.

    Jo, det som skjer er at på kl. 12 merker jeg knapt bass, mens kl. kjenner jeg det litt mer, men herifra forandrer det seg ikke så mye til max. Suben skal vel spille voldsomt på max Gain? Her begynner trykket så smått på kl. 3, og bassen høres da litt rumlete ut. Dunker liksom litt "hardt"...

    Lydnivå på receiver står på max.
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  4. #184
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er du 110% sikker på at du har koblet til input på sub og ikke output?
    Et eller annet her som slett ikke henger på greip.

    Kan du ikke få hjelp av han kompisen din med CV sub? Han har kanskje litt mer oversikt enn det du har?
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  5. #185
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Nikita
    Hjelpe meg så sint du skulle være da, Loffen68
    Tror du missoppfatter han.

    Er vel ett ønske om å ikke DYNGE ned personen med info som bare gjør han mer forvirra en klok.

    Er enig i at han nå bør bare prøve seg frem.
    Det at det kan høres skralt ut kan være kalibreringen.

    Nå er han ferdig med fase en = få lyd


    Sitter du midt i rommet?
    Prøvd å flyttet rundt på subben / deg?

  6. #186
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    Bor i Valdres, ikke så langt i fra Beitostølen.

    Jo, det som skjer er at på kl. 12 merker jeg knapt bass, mens kl. kjenner jeg det litt mer, men herifra forandrer det seg ikke så mye til max. Suben skal vel spille voldsomt på max Gain? Her begynner trykket så smått på kl. 3, og bassen høres da litt rumlete ut. Dunker liksom litt "hardt"...

    Lydnivå på receiver står på max.
    Les Manualen.
    Enten har du koblet feil.
    eller så har du rett og slett en skiiiikkelig dårlig plassering på suben / personen.

  7. #187
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svennand
    Tror du missoppfatter han.

    Er vel ett ønske om å ikke DYNGE ned personen med info som bare gjør han mer forvirra en klok.

    Er enig i at han nå bør bare prøve seg frem.
    Det at det kan høres skralt ut kan være kalibreringen.

    Nå er han ferdig med fase en = få lyd


    Sitter du midt i rommet?
    Prøvd å flyttet rundt på subben / deg?
    Sitter bakerst i rommet. Suben er i et hjørne med yttervegger. Ja, har flyttet både meg og subben i hele dag! Hjelper ikke uansett hvor jeg plasserer den.
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  8. #188
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    kjørte nå en ny YPAO. Front og surround ble satt som Large mens bass out ble satt på subwoofer og sub ble satt på et veldig lavt nivå på reciever. Kan dette gi noe pekepinn på hva som kan være galt?
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  9. #189
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Nikita
    Hjelpe meg så sint du skulle være da, Loffen68

    Ikke sint oppgitt, det to 3 kvarter før han prøvde og øke gain som var løsningen og det var ganske åpenbart at mye av problemene lå der....

    Alt det andre kan man juster på senere, noe av det som var grunnlaget for denne tråden var at subben var defekt, senere var det muligens reciveren.

    Nå er det konstatert at alt virker og det er bare finpussen igjen.

    For min del så er det greit og bruke noen timer for og hjelpe andre, men ting går litt enklere når de prøver det du ber dem om, det er flere eksempler på at dette ikke ble gjort i denne tråden og en løsning kunne ha vært funnet mye raskere.

  10. #190
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    kjørte nå en ny YPAO. Front og surround ble satt som Large mens bass out ble satt på subwoofer og sub ble satt på et veldig lavt nivå på reciever. Kan dette gi noe pekepinn på hva som kan være galt?

    Ikke annet enn at du bare har sub signal på .1 matriale...

    Hvorfor i alle dager satte du høytalerene til Large ??

  11. #191
    Intermediate Loffen68 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    1,944
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Og få tak i en Lyd/db måler !!!

    Du vet ikke hvor høyt du spiller nå, heller ikke om det er noen forskjell i lydtrykket på høytalere/sub.

    Det er ikke mye som skal til for og få en høy db med subben.

  12. #192
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Loffen68
    Ikke annet enn at du bare har sub signal på .1 matriale...

    Hvorfor i alle dager satte du høytalerene til Large ??
    JEG satte IKKE på LARGE, men YPAO gjorde det. Og siden den også satte lyden på subw. veldig lavt lurte jeg om dette kunne tyde på at reciever ikke får rett signal/kontakt med sub?!

    Har jo selvsagt hatt ht. på SMALL ellers.
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  13. #193
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    kjørte nå en ny YPAO. Front og surround ble satt som Large mens bass out ble satt på subwoofer og sub ble satt på et veldig lavt nivå på reciever. Kan dette gi noe pekepinn på hva som kan være galt?
    Vil tro det er mulighet til og velge hva som skal gjøres av YAPO...
    Mulighet til og slå av enkelte ting som at yapo skal velge large/smal og hva delefilter skal stå på.
    Forhåndsstille denne muligheten til X-over på 80hz med høytalere satt til smal...

  14. #194
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Men er det virkelig konstatert at subben virker? Hørte jo Gurba nevne at dette IKKE var normalt, og han har lignende subber selv. Vet ikke om utfasing go plassering skal ha SÅ mye å si. Skal vel trykke rimelig greit selv om den hadde vært plassert midt i rommet. (Selvsagt ikke optimalt da men likevel.) Har inntrykk av at dere tror jeg er dummere enn jeg faktisk er.
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  15. #195
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er delefilter det samme som crossover?
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  16. #196
    Active Stian.V.H sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2009
    Poster
    388
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har samme reciever som deg american ford,og hos meg setter recieveren sub volumet etter YPAO mye lavere enn hva som er korrekt.
    Har hørt om mange flere her på forumet som også sier at YPAO setter suben ca.-6db lavere enn frontene.

    Jeg har Decibel måler og etter YPAO er suben stilt tror det var ca.4-6db lavere enn fronthøytalerne mine.

    Prøv å stille på level/volum i recieveren og ikke på suben din,la volumet på suben din stå på klokka 12/midt på.
    Etter YPAO prøv å sette Level på sub (i recievern) manuelt til akkurat midt på,får du mer bass da?

  17. #197
    Intermediate americanFord sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    1,458
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kanskje komisk at jeg nevner det, men testa minjack fra pc til rca i sub. Jesus! KL. 10 holdt i massevis jo! Hadde jeg enda visst hvordan jeg får det til slik via reciever og sammen med de andre ht.!!
    Behringer B215 (fronts) + B212XL (surround) - Sony STR 1040 - Pro Ject Rpm 5.1/ Phonobox S - 2xJamo SUB650 - Apple TV3 - Samsung 60" Plasma

    MIN BLOGG: http://www.inboundswag.no

    ALT I FRA BUSINESS TIL KULTUR + LITT LYD OG MUSIKKRELATERT!



  18. #198
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    55
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Stian.V.H
    Jeg har Decibel måler og etter YPAO er suben stilt tror det var ca.4-6db lavere enn fronthøytalerne mine.

    Da har du tatt hensyn til feilvisningen spl'en har på lave frekvenser?

  19. #199
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    55
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av americanFord
    Kanskje komisk at jeg nevner det, men testa minjack fra pc til rca i sub. Jesus! KL. 10 holdt i massevis jo! Hadde jeg enda visst hvordan jeg får det til slik via reciever og sammen med de andre ht.!!
    Der er det mye som kan avgjøre hvorfor nivået er så mye større, dette er veldig avhengi av hvilket lydkort du har. Flere teorier er: Du har koblet til headphone out, du har xonar eller x-fi prelude som har ekstra forsterkning på utgangen(og dermed kan fungere som headphone out) o.l.

    Det er nå som du har fått lyd i suben at setter deg ned med bruksanvisningen til receiveren..

    Jeg kom til å tenke på og først vil jeg si at jeg kjenner ikke din sub og vet ikke hva den har for innganger etc, men det er ikke så at du har klart å koble til feil input på suben dvs. high level istedenfor low level?

  20. #200
    Active Stian.V.H sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2009
    Poster
    388
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av grumpys
    Da har du tatt hensyn til feilvisningen spl'en har på lave frekvenser?


    Måler ved crossover som er 80hz så da viser db målern korrekt da den måler flatt ned til rundt 31hz.

Side 10 av 18 FørsteFørste ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •