Hjelp!!! høytalerne tok nesten fyr

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 6 av 6
  1. #1
    Intermediate eddie sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    3,690
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Unhappy Hjelp!!! høytalerne tok nesten fyr

    Hei har biwiret høytalerne mine for et par uker siden,bruker jumpers mellom diskant/mellomtone og kjører 1 kabel ifra mellomtone og 1 kabel ifra bass.Disse 2 kablene er koblet med bananplugger mens jumperne er koblet med sko.

    Det som hente i går kveld er at det begynte og ryke ifra begge høytalerne og da så jeg at terminalene begynte og smelte der banan pluggene var koblet til,det var glovarmt men mellom jumperne som er koblet med sko så var det ikke noen varme.
    Altså så ble det en sinnsyk varmeutvikling mellom bananpluggene og terminalene.
    Det har ikke skjedd noe med høytalerne ellers,lyden er i orden men hva kan ha skjedd???

  2. #2
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Dersom du Biwirer skal du ta bort broen, hvis ikke er det ikke noe poeng i det.
    Men det kan virke som du ikke har helt kontakt mellom pluggene og terminalene, er pluggene litt "slakke"?
    Hvis de er det så kan det bli varmgang, særlig om du drar på litt. Da greier du ikke å presse nok strøm inn på høyttaleren, og det kan bli varmgang i det punktet der du har kontakt.
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  3. #3
    Intermediate eddie sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    3,690
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av jakv
    Dersom du Biwirer skal du ta bort broen, hvis ikke er det ikke noe poeng i det.
    Men det kan virke som du ikke har helt kontakt mellom pluggene og terminalene, er pluggene litt "slakke"?
    Hvis de er det så kan det bli varmgang, særlig om du drar på litt. Da greier du ikke å presse nok strøm inn på høyttaleren, og det kan bli varmgang i det punktet der du har kontakt.
    Hei jeg har tatt vekk broen men som du sier så er det litt slakk mellom plugg og terminaler men trodde ikke det skulle ha noe og si,aldrig opplevd før.
    Kansje bytte til kabelsko da. Takk for svar

  4. #4
    Intermediate eMTea sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    1,912
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    kan du legge ut et bilde av terminalen din?

  5. #5
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da har du høyttalere med tre par terminaler?

  6. #6
    Intermediate eddie sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    3,690
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Niels Nielsen
    Da har du høyttalere med tre par terminaler?
    Ja tre stk terminaler



    http://www.6moons.com/audioreviews/hyperion/hero.jpg

    ser bilde av terminalene på den siden

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •