Dali Helicon 400 vs. B&W 703-14.4.04-har nå A-B testet d

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 3 1 2 3 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 54
 1. #1
  Expert kenti sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,427
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Dali Helicon 400 vs. B&W 703-14.4.04-har nå A-B testet d

  Hei,
  Funderer på nye høyttalere til sommeren. Akkurat nå står det mellom disse to høyttalerene. Er det noen her som har hørt disse. En av de, eller begge opp mot hverandre?

  Det hadde vært fint med noen synspunkter. Er ikke så veldig lett å bestemme seg :roll:

 2. #2
  Moderator roffe sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  9,330
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har ikke hørt Helicon 400, men har hørt B&W 703.

  Det er en svært god høyttaler, kanskje littegranne lys i toppen, men den blir ALDRI skarp og skjærende. Beste diskant jeg har hørt fra B&W. Svært detaljert diskant og mellomtone. Og når vi snakker om mellomtonen, så er akkurat det styrken til B&W 703. Det er nok det beste jeg noensinne har hørt i denne prisklassen på gjengivelse av stemmer og alle slags instrumenter. Metallica på denne gir gåsehud. Bassen er presis og god og gir meget bra trykk ned til 40Hz, men da er det også slutt. Man trenger da en egen sub for å gå helt ned i kjelleren i LFE-sporet, og for DYPE toner i elektronika-musikk. (Hører man bare på techno, så er det bedre å investere i noe med fokus på dypbassen og kanskje ofre den superdetaljerte og perfekt balanserte mellomtonen).

  Forbehold: Jeg hørte denne i et ganske stort rom, og det er mulig at bassen strekker seg enda dypere i et mindre rom.

  Min konklusjon: B&W 703 er en flott høyttaler til all musikk, glimrende som fronter i et high end hjemmekino-oppsett.

 3. #3
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg har AB-testet disse to. Helicon er etter min mening laaangt bedre.

 4. #4
  Intermediate
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  2,482
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dali Helicon 400 låter en del bedre i mine ører. Det første man legger merke til er bassen. B&W 703 virker litt pinglete i forhold. Også i diskantområdet er Helicon 400 vesentlig bedre. I motsetning til roffe har jeg opplevd diskanten på 703 som både skarp og hard. Riktignok på litt høyt volum. Diskanten på Helicon er mer detaljert og luftig, uten å være kunstig lys.

 5. #5
  Moderator roffe sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  9,330
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Skjønner jeg må ta meg en tur å høre Dali Helicon 400.

  Når det gjelder skarp diskant, så hørte jeg som sagt aldri det. Men det ble anstrengt da vi presset forsterkeren litt hardt. Tror B&W er ganske sugen på mye forsterkerkraft for å komme til sin rett. Den blir raskt skarp ved antydning til overstyring, og det er lett å skru opp litt for mye fordi den spiller så nøytralt hele veien opp, samtidig som den ikke går så fryktelig dypt i bassen (der tipper jeg Dali er bedre, ja).

 6. #6
  Expert Pogwaq sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  5,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Nå er det snakk om en prisforskjell på 8000 på disse da, iallefall når 400W-versjonen av Helicon har overtatt.

 7. #7
  Intermediate MAXcpu sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2003
  Poster
  709
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Må bare legge til at jeg har såvidt prøvelyttet litt på Helicon 400 og denne var rå!

  Hadde jeg hatt større lytterom, og ikke minst litt ekstra penger så hadde det ikke vært noe tvil for min del! :wink:

 8. #8
  Expert kenti sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,427
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Varå hørte på Helicon 400W og 703 i en hifi butikk i dag jeg.
  Kan jo si litt om hvordan jeg syntes det var, siden jeg ikke får sove nå allikevel og skal opp kl. 0630 i morgen(eller etterpå blir det vel :? ).

  SPESIFIKASJONER

  Helicon 400W (bildet er av Helicon 400)

  2 ½-veis konstruksjon
  1" diskantdome + 5,5 cm bånddiskant
  2x6 ½" bass/mellomtoner
  Frekvensgang: 31-28.000 Hz (+/-3dB)
  Følsomhet: 88,5 dB
  Delefrekvenser: 500/3.000/10.000
  Impedans: 4 ohm (minimum 3,7)
  Portressonans: 32 Hz
  Størrelse: 103/22/46 cm (H/B/D)
  Nettovekt: 31,5 kg pr.stk
  Pris: 31.800kr

  B&W 703

  1" nautilus diskant
  6" kantløs FST kevlar mellomtone
  2 x 6,5" kevlar/papirbass
  Frekvensgang: 38-25.000Hz (+/-3db)
  Frekvensgang: 30-50.000Hz (-6db)
  Følsomhet: 90 db
  Impedans: 8 ohm (minimum 3 ohm)
  Flowport
  Anbefalt forsterker: 50-200 watt
  Delefrekvenser: 350Hz / 4 kHz
  Mål: 101/23/36 cm (B/H/D)
  Nettovekt: 27 kg pr. stk
  Pris: 22.996kr


  FORORD
  Først og fremst før jeg kommer til testen. Ekspeditøren på hifi butikken (som forøvrig var veldig hyggelig og hjelpsom) trodde ikke Helicon 400 var å fa tak i lenger. Kun arvtakeren 400W, som vi alle vet koster like mye som et Vincent SP331 effekttrinn mer enn den "vanlige" Helicon 400. Dvs. ca 7000 kr mer for de som ikke var helt klar over det :wink:
  Den eneste forskjellen i følge "guiden" min var at frontbaffelen på 400W var i heltre, hvilket 400 sin ikke var, men en plastvariant alá B&W sin 600 serie.
  Lydmessig syntes han heller det ikke var noe forskjell på de to. Prisforskjellen kunne hvertfall ikke forsvares! Så det er tydeligvis bare av kosmetiske grunner at den er i heltre, frontbaffelen altså.

  Vel, det var det jeg fikk av "input" før jeg begynte lytteferden. Men før jeg går over til lyden vil jeg si noe om hvordan de to høyttalerene så ut. Det er jo faktisk "førsteinntrykket" av høyttaleren om sant skal sies.

  UTSEENDET
  Først på menyen sto B&Ws 700-serie flaggskip. Det jeg tidligere hadde sett av bilder av 703 på internett og i blader hadde vært veldig positivt. De så for all del ikke fæle ut i virkeligheten, men hadde egentlig forventet med litt mer "high-end" feeling av en høyttaler til 23 høvdinger. Legges til må det at utførelsen på 703 jeg var i kontakt med var i lønn, lyst som bare det med andre ord. Byggekvaliteten virket helt ok, hvilket bare skulle mangle så klart til den prisen.

  Når jeg senere dro meg bort dit Helicon 400W sto ble jeg veldig overrasket. Trodde først det var Euphonia eller 800" eller noe pga. finishen. Den så utrolig rå ut i virkeligheten for å si det mildt. Finishen var mørk (kan det ha vært kirsebær? Hvis ikke, var det Wood Rosewood i allefall ). Overflaten var et tykt lag med den blankeste lakken Dali har fått tak i tror jeg. Utrolig pent. Denne høyttaleren fikk jeg en skikklig "high-end" følelse av. Formen på 400W var også meget pen, i det den buet svakt av mot bakenden sin.

  Etter finish å dømme er det 1-0 til Dali helt klart

  LYDEN
  Nå får jeg vel gå over til lyttingen, som jo faktisk er det viktigste, før dere sovneer helt her.

  Cdene jeg testet med var: Michael Jackson - Dangerous, Celine Dion - The colour of my love, Rammstein - Mutter, Within Temptation - Mother Earth och Tunnel Trance Force vol.2 - CD 2.
  Dette er et knippe med musikk i forskjellige sjangre som jeg kjenner godt til. Mange av sangene er krevende, som jo er helt perfekt når en skal ut å teste high-end høyttalere som dette.

  Først ut var 703. Disse ble først satt opp på Arcam A90 og Arcam CD72. Ikke noe dårlig system i det hele tatt, men jeg mistenkte at A90 nok ville få litt pusteproblemer når den skulle "ta seg vann over hodet" og vise hva 703 går god for.
  Allerede da hadde jeg planlagt å be om å få høre de på en annen forsterker, men tenkte at jeg like så godt kunne ta en runde på Arcam oppsettet. Det var tross alt i samme liga som min Arcam AVR 200 i to kanaler.

  Lyden i 703
  Diskanten og mellomtonen låt unektelig bra. Diskanten var mye mer rolig og behagelig å høre på i forhold til mine 603 S2, samtidig som den var veldig detaljert og luftig. Jeg vil ikke si at den er skrikende, som noen andre mener at den er. Dette kommer så klart ann på hva en er vandt med, og hva en personlig liker. Jeg er jo vandt med B&W sine diskanter, det kan jo også ha noe med saken å gjøre.

  Mellontonen er er kapittel for seg selv. I denne prisklassen vil jeg nesten tørre å påstå at ingen kan slå FST-elementet til B&W. Stemmer låt utrolig naturlig og detaljert. En helt annen klasse enn mine 603er, heller ikke uventet. Dere som har hørt den, vet hva jeg snakker om.

  Så var det bassen da. Den var hurtig, kontrollert og fin, selv på A90n. Veldig detaljert var den og. Man trengte ikke å "høre etter" for å høre forskjellene i bassgangene, som man kan ha en tendens til å gjøre på systemer som er mindre bra. Ihverfall for mitt vedkommende. Men veldig dyp var den ikke, heller ikke veldig "aggressiv". Jeg hadde i bakhodet at de ble drevet at A90n, så tok ikke dette så veldig tungt foreløpig.

  Bad så om å få bytte forsterker, da jeg mente at A90n var i minste laget for 703ene. Så da måtte den hyggelige ekspeditøren ta med de 30kg tunge kassene på en aldri så liten vandretur Han påpekte vekten deres underveis også, hehe.

  Etter en kort stund var de koblet på på DENON AVC-A1SR och Denon DVD A-11. Hadde egentlig håpet på en enda bedre forsterker, men ville ikke stresse han alt for mye med å bære Heliconene etterpå, som allerede sto ved Denon oppsettet. Heliconene er en et par kilo tyngre, og så enda mer uhåndterlige ut, så det så...

  Startet også her med å høre på 703 i håp om litt bedre bass. Diskanten og mellomtonen syntes jeg låt ganske likt som med Arcam oppsettet, så her var det ikke store forandringen å spore.
  Det var som jeg forventet i bassområdet at forskjellene viste seg. I allefall litt. For ja, bassen ble mer fremhevet og fikk et bedre driv og attak med Denonen og dens krefter. Men likevel, jeg savnet fortsatt skikkelig "bånn" i 703. Jeg har før lest av andre som har hørt de at de ikke spiller så veldig dypt som de kanskje burde ha gjort, og det fikk jeg bevis på her. Man kan si det slik at inntrykket var det samme som med Arcam oppsettet, men med noe mer pondus i bassen.
  Allikevel mener jeg at 703 bør få enda mer krefter for å få vist hva den virkelig er god for.

  Men nok om det. Jeg byttet så over til Heliconene

  Lyden i Helicon 400W
  Spilte sangene i samme rekkefølge som på 703.
  Sånn med en gang føltes det som en liten åpenbaring å høre Heliconene i forhold til 703. Da spesielt bassen. Diskanten var ikke uventet veldig bra. Den var veldig detaljert og åpen. Samtidig som den var veldig behagelig og "myk" å høre på. Dette må jo være en egenskap som viser at det er en skikkelig high-end høyttaler. For "detaljert lyd" kan lett blandes med "skrikende" og alt for skarp lyd.
  Med Helicon trenger man liksom ikke anstrenge seg for å nyte musikken. Man trenger ikke tenkte på at det skal låte bra, det låter bra av seg selv.
  I og med at det er en 2.5 veis konstruksjon hadde jeg nesten trodd at 703, som er 3 veis, skulle låte bedre. Men den gang ei. Hvertfall ikke foreløpig.

  Her var bassen i et kapittel for seg selv. Ihverfall på rock, pop og den slags. Egentlig på all slags musikk, foruten trance og den type musik, som jeg skal komme tilbake til.
  Michael Jacsons "Who is it" låt svinbra, rett og slett. Selv har jeg ikke hørt det bedre. Bassen var veldig mye mer fyldigere enn på 703, akkurat slik jeg innbiller meg at produsenten mente det skulle låte. Det låt mye mer "live" enn med 703. Jeg byttet senere tilbake til 703, og da syntes jeg det faktisk låte alt for sterilt og nesten "kassete" i forhold.

  Det gode inntrykket av Heliconene forandret seg noe da jeg satt på Tunnel Trance Force skiven min. Denne bruker jeg for å teste ut noen veldig vanskelige bass-ganger med. Bassen er hurtig, hard og dyp på en gang, og kan sette hvilken som helst høyttaler på prøve.
  For første gang opplevde jeg at Heliconene slet en del. Bassen ble litt for "boomy" etter min smak. Den mistet rett og slett noe av kontrollen den så mesterlig hadde vist tidligere. Bassen i skiven er ikke ekstremt rask alá terrordome eller noe slikt som noen kanskje har kjennskap til. Men vanlig "trance-bass". Dette var ikke en sjanger for disse høyttalerene, rett og slett. Men det var også den eneste skiven Heliconene slet på. Hvilket jo er litt dumt for mitt vedkommende, for jeg hører faktisk litt på slik musikk også. Hører egentlig på det meste.

  KONKLUSJON
  Jeg ble faktisk litt usikker etter å ha vært hos hifi butikken i dag. Begge disse to høyttalerene har kvaliteter som jeg vil ha. Heliconene har bla. finishen jeg vil ha 8)
  Hva en velger av disse to høyttalerene kommer mye ann på musikksmak tror jeg. Hører en mye på pop, rock, celine dion musikk osv. er helt klart Heliconene høyttaleren en skal velge.
  Hører en derimot også noe på Trance og litt mer krevende "bass-musikk", vil nok kanskje 703 trekke det lengste strået. Spesielt prismessig. For jeg ville nok kanskje ha følt at jeg fikk mer ut at pengene om jeg kjøpte 703 og f.eks. en Vincent SP331 effektforsterker eller noe i den duren, enn bare Helicon 400W. Dvs. om du ikke har en heftig forsterker fra før til å drive de da!

  Så 703ene gjør alt den gjør ganske bra, og jeg vil si at det er en veldig god all-round høyttaler. Du kan fore den med alt, og den gjør ikke skam på noe av det.

  Helicon 400W mener jeg at men ikke kan fore med absolutt alt, men det den klarer gjør den sinnsykt bra. Flere hakk bedre enn 703 vil jeg si. Bare synd at den ikke tar all musikk fullt så bra, selv om den heller ikke gjør direkte "skam" på det.

  Jeg må nok sove noe uker på dette valget, for lett er det ikke. Kanskje høre på noen andre høyttalere i mellomtiden også.

  Nå var det egentlig noe mer jeg skulle skrive også, men kommer ikke på det. Tror John Blund lusker litt rundt i rommet her nå

  Er det mange skriveleif, som det sikkert er, så skylder jeg på klokka og prøver å rydde opp i det senere [/i]

 9. #9
  Moderator roffe sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  9,330
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takk for en svært grundig review, kenti!
  Det du skriver om B&W 703 stemmer med min erfaring. Glimrende allrounder. Er litt overrasket over det du skriver om at Daliene blir boomete på bassterk musikk. Selv savnet jeg kraft i den dypeste dybden på B&W 703, og regnet med at Dali skulle klare kunststykket å gå BÅDE dypt og likevel beholde tempoet uten å bli boomete. Dette kan jo være avhengig av innspillingen også. Noen innspillinger har dessverre innebygget heving av bass og diskant.

  Hvordan var Daliene på gjengivelse av stemmer og akustiske instrumenter i forhold til B&W 703?
  Mellomtonen er den absolutt sterkeste siden ved 703, og hvis Dali Helicon 400 matcher B&W 703 der, så vil jeg tro at Dali har en vinner (selv om det etter min mening er latterlig å introdusere nytt treslag i baffelen for å skru opp prisen med flere høvdinger). Til den prisen blir det vel mer naturlig å sammenligne med B&W 804 (som enkelte riktignok mener har utspilt sin rolle ved introduksjonen av 703... )

 10. #10
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Flott sammenligning / test! Kopiert under "produktomtaler" også!

 11. #11
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takk for en glimrende og detaljert omtale!!!

  Det meste stemmer godt med mine tester. Men bassen på H400 må være ett eller annet spøkelse med rommet eller Denonutstyret.

  Først må jeg nevne at H400 ble justert ned i pris en tid forut for at H400W kom. Den er nå altså oppe på det "gamle" nivået.

  Videre vil jeg anta at H400 aldri ble flyttet over på Arcam-oppsettet? Ta med deg technoplata ned igjen og spill på A90 du Det komme te å sitta så ei kula!

 12. #12
  Intermediate martin sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2003
  Poster
  1,914
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er verdt å nevne at Helicon 400 (den "gamle" versjonen) har fått veldig bra kritikk i sist nummer av fidelity.

  Er det ikke slik at DALI Helicon 400 har samme diskant som euphonia og samme bass/mellomtone som suite?

  litt off toppic: passer Arcam bedre til DALI en f.eks NAD klangmessig?

 13. #13
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg synes i hvertfall det. Den passer forøvrig veldig mye bedre enn Denon.

 14. #14
  Intermediate
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  1,042
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Tror det er en av de lengste omtalene på avforum :wink:
  Personlig ville jeg gått for helicon 400.
  Synes den nye med lakkert frontbaffel er helt rå!

 15. #15
  Intermediate martin sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2003
  Poster
  1,914
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Men ikke 7 000 råere :wink:

  Dessuten finnes det annet fargevalg enn det som er vist på klubbens nettsider, som jeg synes er mye finere, en på det bilde som er vist.
  (på den vanlige heliconen)

 16. #16
  Intermediate
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  1,042
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vet det.
  Den med "pornobaffelen" tar over for den med kjip front.(ikke kjip da men i forhold så er den kjip)

 17. #17
  Expert kenti sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,427
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hvordan var Daliene på gjengivelse av stemmer og akustiske instrumenter i forhold til B&W 703?
  Jo det gjorde de veldig bra. Stemmer låt veldig naturlig, for begge kjønn, selv om Heliconene ikke har et dedikert mellomtone-element. Det ene bass-elementet spiller helt opp til 3000hz, men det fungerer faktisk overraskende bra.

  Akustiske elementer klarer de også perfekt uten problemer. Både piano og det jeg hørte av litt fioliner o.l. (selv om det ikke er det jeg hører mest på) låt veldig bra. Det ble ikke så kunstig som med høyttalere av rimeligere sort. Naturlig er vel det rette ordet å bruke her.

  Det meste stemmer godt med mine tester. Men bassen på H400 må være ett eller annet spøkelse med rommet eller Denonutstyret.
  Ja det kan godt tenkes at det spøkte litt i "rommet". Jeg hørte de forøvrig ikke et et rom, men heller i et lokale vil jeg si. 1 etg. på Hifi Klubben i Marcus th. gate er jo bare et stort lokale med noen løse vegger her og der. Så bassen i både 703 og Heliconene vil nok låte noe anderledes i et "vanlig" rom.
  Skal ta meg en tur til grensen å høre i kjelleren. Der har de jo mindre rom jeg kan teste de i.

  Videre vil jeg anta at H400 aldri ble flyttet over på Arcam-oppsettet? Ta med deg technoplata ned igjen og spill på A90 du Det komme te å sitta så ei kula!
  Nei, det stemmer. Heliconene ble ikke flyttet over til Arcam utstyret. Leste på Audiophile, tror jeg det var, at Heliconene låt veldig bra sammen med Arcam. Det var riktignok med FMJ serien som er mye dyrere enn Diva serien.
  Jeg mener også at Helicon fortjener noe bedre enn Denon :wink:

 18. #18
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vi gleder oss til å lese om dine videre erfaringer!

 19. #19
  Intermediate martin sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2003
  Poster
  1,914
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har lest at Cayin 252B passer bra til helicon. (i den prisklassen)
  Og at helicon liker seg bedre jo flere watt du har på forsterkeren din..

 20. #20
  Expert kenti sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,427
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Oi da, gjett hvem som skal ned på Hifi Klubben i morgen å bestille seg 65kg høyttaler da! :P

Side 1 av 3 1 2 3 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •