Lite lyd fra bakhøytalere

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 7 av 7
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    212
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Lite lyd fra bakhøytalere

    Lånte et par høytalere i går kveld, for å teste ut surround-lyden på forskjellige filmer. Deriblant Black Hawk Dow, Transformers og Casino Royale. 2 av dem er Blu-Ray.

    Alt sammen koblet rett inn i Pioneer VSX-LX60.

    Den lyden jeg hadde forventet å komme fra bakhøytalerne var nesten helt fraværende. Det gikk an å høre enkelte ting fra dem, men det var ekstremt lavt. Så lavt at det måtte lyttes spesielt etter dem for å høre lyden.

    Er det fryktelig laber surround på disse filmene eller er det noen innstillinger/koblinger som det har blitt noe krøll med?

    (Det er jo PCM 5.1 på begge Blu-Ray filmene og reciever var satt til PCM, da var det forøvrig helt stille fra bakhøytalerne. Endret til en modus "Action" i recieveren, først da kom lyden, meget lavt vel og merke.) "Action" modusen hører vel til de forskjellige THX modusene på LX60 hvis ikke jeg husker feil.

    Noen som vet hvorfor det er slik, eller har et innstillingstips?

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Dec 2007
    Poster
    144
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tviler på at det er noe med filmene. Jeg har selv sett Transformers, og der er det ganske mye lyd i alle høytalerne. Jeg har selv Denon 3808 og der må jeg inn på innstillinger og "legge til" nye høytalere. Det er også en instilling om du skal ha stereo modus eller surround.. Jeg kjenner dessverre ikke til Pioneer sine recievere, men ville tro det var noe lignende slikt der også.....

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    212
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av hula
    Tviler på at det er noe med filmene. Jeg har selv sett Transformers, og der er det ganske mye lyd i alle høytalerne. Jeg har selv Denon 3808 og der må jeg inn på innstillinger og "legge til" nye høytalere. Det er også en instilling om du skal ha stereo modus eller surround.. Jeg kjenner dessverre ikke til Pioneer sine recievere, men ville tro det var noe lignende slikt der også.....
    Tviler selv på at det er noe med filmene, har sett Transformers med surround før, og da var det mye lyd.

    Aner ikke hva innstillingene skal stå på, trodde jeg husket det, men det gjorde jeg visst ikke. Så, jeg prøvde alt mulig rart, uten helt å oppnå det jeg ville. Har lagt til høytalerne og satt de til ditt og datt. Alt i orden der tror jeg. Men, fikk ikke lagt til kun bakhøytalerne, måtte sette på surround høytalere for å få opp valget surround back. Kan de ha noe med dette å gjøre, bytte pluggene i terminalene på recieveren?

  4. #4
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    sjekket lydnivå på høytalere etter kalibrering?

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    212
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skrudde ut alle høytalerne nå og skrudde de inn igjen, byttet om plassen på 4 av dem, to og to. Lyden er her nå.

    Regner med at det har noe med 7.1 mot 5.1 å gjøre..

  6. #6
    Intermediate KIMSIZE sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    1,381
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Høres ut som du har koblet høyttalerne feil, er ikke helt sikker på Pioneers recievere men regner med de har surround + surround back innganger (5-kanals og 7-kanals). Hvis du da har et 5-kanals oppsett så må du bruke surround-inngangene, ikke surround back.

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    212
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av KIMSIZE
    Høres ut som du har koblet høyttalerne feil, er ikke helt sikker på Pioneers recievere men regner med de har surround + surround back innganger (5-kanals og 7-kanals). Hvis du da har et 5-kanals oppsett så må du bruke surround-inngangene, ikke surround back.
    Korrekt. Var dette jeg fant ut ved omkoblingen

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •