PC13-Ultra - teknisk tråd for sylindersuben fra SVS - Side 21

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 21 av 22 FørsteFørste ... 11 17 18 19 20 21 22 SisteSiste
Viser resultater 401 til 420 av 431
  1. #401
    Expert Ostemannen sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2009
    Poster
    5,350
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av RoKo
    1) Nei, jeg er ikke det
    2) Mitt innlegg ovenfor besvarte kun det faktum at de færreste har plassert sine suber - dersom de har flere - oppå hverandre. Og har man ikke forsøkt dette, har man heller ingen praktisk erfaring med hvordan bassen treffer deg når bassporten ligger godt over en meter over gulvnivå.

    Min erfaring med andre former for elementer som skal gi deg "brystkassebass" er at det blir "too much" midbass og for lite lengre nedover til å gi deg en lydkarakter du i lengden vil sette pris på.
    Dersom du setter to suber oppå hverandre, og tuner disse etter behov, vil den totale balansen i frekvensområdet være mer å foretrekke - imo.

    Men igjen; med de rette/gode elementene - og litt innsats (og penger) - vil du nok oppnå det Kane gjenspeiler. Men da MÅ du også ha mye forsterkerkraft. Den forsterkerkraften er innebygd i subene, og derfor kanskje en mer nærliggende løsning. Også mulig at en kombinasjon kan være veien å gå?

    Uansett; lykke til med prosjektet, begge to! :-)
    +1. Stacking gir veldig god effekt. Jeg bruker riktig nok ikke SVS, men CV. Og gikk fra 2 gulvplasserte til 1 stack med hjørneplassert(beste hjørnet), og nå kan jeg må punchen i brystet mye lettere. ->lavere volumer.

    Hvilke frekvenser gir "brystkassetrykket"? Ut i fra min erfaring så er det frekvenser fra 50-150hz.

    Elementene bør også stå innenfor 1/2 bølgelengde av hverandre for å fungere som "1 subb". Så dersom subbene spiller opp til ca 150 hz så bør de stå max 2,9 meter fra hverandre. Stemmer ikke dette?
    Mentor 8 - NAD M50 - NAD M51 - NAD M52 - 2x NAD 275

    Sjekk ut Min Hifi!
    Her er min hjemmekino!

  2. #402
    Intermediate ganilsen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2007
    Poster
    2,988
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av RoKo
    "Stacking mode" gir sub nr. 2 (og kanskje 3/4) et høyere virkningsområde enn om subene står på gulvet. Altså vil trykket også komme høyere opp enn bare buksebena.
    Dette var nytt for meg. Hvorfor får de det? Jeg skjønner at du kan forandre frekvensresponsen, men det kan du også ved å flytte alle andre veier.

    Lyngdorf på sin side påstår at om du setter basselementet på en sub til å spille mot veggen får du utvidet frekvens-/virkningsområde. Men det blir jo noe annet.

    Har vært på en demo(med Flageborg) med stacking, og kan ikke si det var noe mere "brystkassetrøkk" av det. Ikke at det ga noe serlig heldige effekter i det hele tatt egentlig, utenom at det tok mindre plass.


    Geir Arne

  3. #403
    Active Fantonald sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    462
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Feil på min nye SVS

    Etter å ha siklet på SVS-subwoofer i lengre tid - godt inspirert av dette forumet - ble det endelig til at jeg bestilte meg en SVS PC13 Ultra DSP.

    Denne kom i hus på mandag. Jeg pakket den ut og satte den opp. Denne kvelden rakk jeg ikke stort annet enn å så vidt høre at den var i live. Tirsdagen, derimot, begynte jeg så smått med litt innspilling. Jeg må si at det virkelig lot til å være liv i denne kassen, ja! Selv på lavt volum var det mye fylde. Dyp og kontrollert, vil jeg si!

    Onsdag tenkte jeg at jeg skulle se min første film med min nyanskaffede subwoofer. Slik skulle det nok ikke gå: Jeg slo på forsterkeren på subben (støpselet stod i fra før) og hørte et knepp fra elektronikken inni den. Samtidig gikk sikringen på min 10A kurs.

    Subwooferen ble straks avslått og jeg nappet ut støpselen. Sikringen på kursen ble satt i, og jeg prøvde forsiktig å slå på subben igjen. -Helt stille, ingen reaksjon. Etter dette har det ikke vært mulig å slå på forsterkeren på SVS-en. Jeg har forsøkt alle mulige kombinasjoner av innstillinger med knappene på den, uten at dette har gitt noe resultat.

    Det må innrømmes at skuffelsen var enorm.

    LSound ble kontaktet og de har vært veldig hjelpsomme. Jeg forklarte de hva som var problemet, og de bad meg prøve en "smørbrødliste" de sendte meg (listen gikk vel egentlig kun ut på å forsøke å slå på subben på nytt). Dette ble gjort, uten noe nytt resultat. LSound har så i dag sagt at forsterkeren etter all sannsynlighet er defekt, og at de kommer til å sende meg en ny med det samme.

    Jeg setter pris på den gode hjelpen fra LSound, de har vel gjort det som kan forventes. Samtidig blir jeg litt... hva skal jeg si... -skeptisk til SVS-subben når den går i stykker på den 3. dagen den er hjemme. Jeg håper virkelig at jeg fremover får noen gode opplevelser med den som kan veie opp for trøbbelet jeg har sett så langt.

    Er det noen som har vært borti noe lignende med sine SVS subwoofere? Forslag til hva som kan være galt med forsterkeren?

  4. #404
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    1,517
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Fantonald
    Jeg setter pris på den gode hjelpen fra LSound, de har vel gjort det som kan forventes. Samtidig blir jeg litt... hva skal jeg si... -skeptisk til SVS-subben når den går i stykker på den 3. dagen den er hjemme. Jeg håper virkelig at jeg fremover får noen gode opplevelser med den som kan veie opp for trøbbelet jeg har sett så langt.
    Skjønner at dette er veldig kjedelig men du har ingen grunn til å være skeptisk til SVS. Har nesten ikke hørt om noen feil med de, og har det vært feil blir det som for deg rettet opp av LSound så fort det lar seg gjøre. Et feil produkt i ny og ne skjer med hvilket som helst merke og det viktige er at servicen fungerer som den skal.

    Smør deg med litt tålmodighet og gled deg til erstatningssuben kommer på døren

  5. #405
    Active Fantonald sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    462
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Ivaols
    Skjønner at dette er veldig kjedelig men du har ingen grunn til å være skeptisk til SVS. Har nesten ikke hørt om noen feil med de, og har det vært feil blir det som for deg rettet opp av LSound så fort det lar seg gjøre. Et feil produkt i ny og ne skjer med hvilket som helst merke og det viktige er at servicen fungerer som den skal.
    Du har nok rett. I alle produksjonslinjer er det jo en viss andel enheter som går i stykker. Sannsynligvis var jeg nok bare uheldig.

    Som sagt så har LSound gjort det som kan forventes av dem. De har besvart mine henvendelser raskt og på en fin måte.

    Sitat Opprinnelig postet av Ivaols
    Smør deg med litt tålmodighet og gled deg til erstatningssuben kommer på døren
    Det kommer ingen ny subwoofer, men de sender en ny forsterker. Undrer meg på om disse er vanskelige å bytte selv?

  6. #406
    Intermediate
    Medlem siden
    Apr 2005
    Poster
    542
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du prøvd å dra ut strømledningen, og vente 10 min før du setter den inn igjen?

    Vet at det har vært tilfeller med PC13-Ultra forsterkeren der den trenger
    å "tømme" seg helt før den tilføres strøm igjen.
    Elektronikk: | Onkyo TX-NR818 | Emotiva XPA-5 | 3xBehringer EPX4000 | MiniDSP | Behringer FBD2496 |
    Høyttalere : | Fusion Tempest 12 | Fusion Alchemy 8 MTM | Fusion Alchemy 8 | 2xCelestion FTR18-4080HDX | 2xAurasound NS18 |
    Bilde: | TW-5000 | Adeo Lerret |

  7. #407
    Expert Hellnoob sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    5,851
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Fantonald
    Det kommer ingen ny subwoofer, men de sender en ny forsterker. Undrer meg på om disse er vanskelige å bytte selv?
    Det er meget enkelt. Forsterkeren i en av mine PC13-Ultra røk på samme måte. L-sound sendte en ny med lynets hastighet, og det er uproblematisk å bytte forsterker.

  8. #408
    Active Fantonald sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    462
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Strike Ace
    Har du prøvd å dra ut strømledningen, og vente 10 min før du setter den inn igjen?

    Vet at det har vært tilfeller med PC13-Ultra forsterkeren der den trenger
    å "tømme" seg helt før den tilføres strøm igjen.
    For å uttrykke meg moderat så har jeg prøvd alt. Ja, jeg har ventet i noen minutter, for så å sette den på igjen. Jeg har også prøvd å vente over til neste dag, og likeens vente kun i noen få sekunder. Jeg har også prøvd å starte forsterkeren med vippebryterne i ulike stillinger, og også med subkabel inne og ute. Menyknappen er også forsøkt trykket inn i ulike faser av oppstarten.

    Sitat Opprinnelig postet av Hellnoob
    Det er meget enkelt. Forsterkeren i en av mine PC13-Ultra røk på samme måte. L-sound sendte en ny med lynets hastighet, og det er uproblematisk å bytte forsterker.
    Sjekket mailen etter mitt siste innlegg, og da så jeg faktisk at LSound allerede har lagt en ny forsterker til meg i posten. Så jeg kan vel bekrefte at de er nokså kjappe!

  9. #409
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan jo hende esken har fått seg en kakk på tur oppover

  10. #410
    Active Fantonald sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    462
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av harman/kardon
    Kan jo hende esken har fått seg en kakk på tur oppover
    Jeg har også tenkt på dette. Men emballasjen er uskadet, og det er overhodet ingen merker på selve subwooferen. Den ser lytefri ut.

    Men det er kanskje som en annen her på forumet sa: I en produksjonslinje er det alltids en viss prosent enheter som innehar feil. Kanskje var jeg bare uheldig denne gangen.

    Det hadde selvfølgelig vært veldig interessant å finne ut hva som er skjedd med min forsterker. I mitt hode er jeg fristet til å tenke at en sikring på selve forsterkeren er gått. Tro om LSound driver noen testing på egen hånd? Jeg skal jo sende min nedover til dem når jeg får min nye.

    Uansett er en ny forsterker på vei og løsningen nærmer seg således.

  11. #411
    Active Fantonald sin avatar
    Medlem siden
    May 2007
    Poster
    462
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nå har jeg fått erstatningsforsterkeren fra LSound og installert denne i min PC13 Ultra. Vips - så ble det lyd igjen. Altså var det ampen som gikk i stykker på et eller annet vis. Hva det var som gikk, det vet jeg ikke. Dersom LSound skal feilsøke på min gamle amp, hadde det vært interessant å finne ut hva som var galt.

    Siden denne tråden er teknisk tillater jeg meg å også legge inn noen bilder av den nye Sledge-forsterkeren til SVS og installeringen av denne:

    -img_1746-jpg
    Sånn ser forsterkeren ut i utskrudd stand. Den er veldig grei å få ut. Alt en trenger å gjøre er å løsne skruene i ytterkantene på rammen. OBS: Man trenger et firkant-skrujern for å skru. Firkantjernene er vel noe uvanlige. LSound sendte med et jern til meg.

    -img_1748-jpg
    Slik ser kretspanelet ut. På dette gjøres tilkoblingen til + og - på elementet i subben.

    -img_1749-jpg
    Når en skrur ut forsterkeren, ser en at tilkoblingen til elementet sitter på kretspanelet.

    -img_1752-jpg
    Tilkoblingene var enkle og greie "klikk-koblinger". Jeg måtte bruke litt makt, men etter hvert klikket de seg av og deretter på. I grunnen er det vel bra at disse tilkoblingene sitter godt på kretspanelet. Med et slikt element i bunnen som lager rystelser må nok alt av ledninger sitte rimelig bra...

    -img_1751-jpg
    Ja... Inni her sitter gromgutten...

  12. #412
    Intermediate slimchaddi sin avatar
    Medlem siden
    May 2009
    Poster
    1,467
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Fantonald
    Etter å ha siklet på SVS-subwoofer i lengre tid - godt inspirert av dette forumet - ble det endelig til at jeg bestilte meg en SVS PC13 Ultra DSP.

    Denne kom i hus på mandag. Jeg pakket den ut og satte den opp. Denne kvelden rakk jeg ikke stort annet enn å så vidt høre at den var i live. Tirsdagen, derimot, begynte jeg så smått med litt innspilling. Jeg må si at det virkelig lot til å være liv i denne kassen, ja! Selv på lavt volum var det mye fylde. Dyp og kontrollert, vil jeg si!

    Onsdag tenkte jeg at jeg skulle se min første film med min nyanskaffede subwoofer. Slik skulle det nok ikke gå: Jeg slo på forsterkeren på subben (støpselet stod i fra før) og hørte et knepp fra elektronikken inni den. Samtidig gikk sikringen på min 10A kurs.

    Subwooferen ble straks avslått og jeg nappet ut støpselen. Sikringen på kursen ble satt i, og jeg prøvde forsiktig å slå på subben igjen. -Helt stille, ingen reaksjon. Etter dette har det ikke vært mulig å slå på forsterkeren på SVS-en. Jeg har forsøkt alle mulige kombinasjoner av innstillinger med knappene på den, uten at dette har gitt noe resultat.

    Det må innrømmes at skuffelsen var enorm.

    LSound ble kontaktet og de har vært veldig hjelpsomme. Jeg forklarte de hva som var problemet, og de bad meg prøve en "smørbrødliste" de sendte meg (listen gikk vel egentlig kun ut på å forsøke å slå på subben på nytt). Dette ble gjort, uten noe nytt resultat. LSound har så i dag sagt at forsterkeren etter all sannsynlighet er defekt, og at de kommer til å sende meg en ny med det samme.

    Jeg setter pris på den gode hjelpen fra LSound, de har vel gjort det som kan forventes. Samtidig blir jeg litt... hva skal jeg si... -skeptisk til SVS-subben når den går i stykker på den 3. dagen den er hjemme. Jeg håper virkelig at jeg fremover får noen gode opplevelser med den som kan veie opp for trøbbelet jeg har sett så langt.

    Er det noen som har vært borti noe lignende med sine SVS subwoofere? Forslag til hva som kan være galt med forsterkeren?
    det skjedde med meg også for noen uker tilbake, jeg har den gamle 750 Watt BASH forsterkeren. Subwooferen har fungert feilfri i 2 år, og så plutselig en dag jeg skal slå den på så hører jeg et "lite dempet smell" og så vil den ikke slå seg på igjen etter dette. Skrev om det på forumet her og ble bedt om å kontrollere at sikringen ikke var gåen, det var den ikke. Da ringte jeg l-sound, og de konkluderte at strømforsyningen hadde gått og at jeg måtte sende den inn. Den er nå sendt inn til de, dersom de klarer å fikse strømforsyningen selv, så får jeg tilbake forsterkeren, hvis ikke så må jeg kjøpe den nye dsp forsterkeren til 5 lapper....:???: nå vet jeg ikke hvor lenge siden forrige eier kjøpte suben, men får da håpe den er innenfor garantien...

  13. #413
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Litt prøving.

    20hz subsonic og 15hz tuning på portene.

    Flere som har prøvd alternativer til nomal tuning ?

  14. #414
    Intermediate slimchaddi sin avatar
    Medlem siden
    May 2009
    Poster
    1,467
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hei alle sammen, jeg har store problemer, fikk nye dsp forsterkeren til ultraen idag, det viser seg at + og - festene er for "brede" eller så er kablene på ultraen min for "smale" i bredden for å få dem på, har brukt mye makt og tør ikke ødelegge dem, hva skal jeg gjøre `?

  15. #415
    Intermediate slimchaddi sin avatar
    Medlem siden
    May 2009
    Poster
    1,467
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    <a href="http://tinypic.com?ref=2d1ph6c" target="_blank"><img src="http://i45.tinypic.com/2d1ph6c.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>

    <a href="http://tinypic.com?ref=2d1ph6c" target="_blank"><img src="http://i45.tinypic.com/2d1ph6c.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>



    elendig iphone kvalitet får ikke vist helt ordentlig nå med en gang

  16. #416
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    24/7 hjelp ho Lsound er det vel ?

  17. #417
    Intermediate
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    612
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg gjorde samme bytte på en av mine pc13, de satt som f... på den gamle da den skulle ut, trodde nesten jeg skulle knekke printen.
    De var like trange på den nye DSP forsterkeren, men de passet.
    Når man tenker på trykket og viberasjonene inne i subben, så er det kanskje bra at de sitter godt 8)

    Edit : mine ble kjøpt ny i januar 2011.

  18. #418
    Intermediate slimchaddi sin avatar
    Medlem siden
    May 2009
    Poster
    1,467
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Ante1
    Jeg gjorde samme bytte på en av mine pc13, de satt som f... på den gamle da den skulle ut, trodde nesten jeg skulle knekke printen.
    De var like trange på den nye DSP forsterkeren, men de passet.
    Når man tenker på trykket og viberasjonene inne i subben, så er det kanskje bra at de sitter godt 8)

    Edit : mine ble kjøpt ny i januar 2011.
    ja de satt som F når jeg skulle ta dem av !!! men det er poenget eller ? man får dem på med kraft ??

  19. #419
    Expert Hellnoob sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    5,851
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av slimchaddi
    ja de satt som F når jeg skulle ta dem av !!! men det er poenget eller ? man får dem på med kraft ??
    Normalt krever det litt styrke, men basert på det du skrev tidligere om brede og smale - er kabelskoene for små for "hannen", eller er de bare trange? Trange = bruk muskler & tang, for små = trenger nye sko = høre med L-sound hva de sier. Jeg har ikke Sledge-forsterker, så jeg vet ikke om noe har endret seg når det gjelder kabelsko.

  20. #420
    Intermediate slimchaddi sin avatar
    Medlem siden
    May 2009
    Poster
    1,467
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    de ser ikke direkte for "små ut" de ser ut som de "akkurat" kan passe, og jeg har prøvd en del med styrke, men får det ikke til, skal ringe lsound imorgen og høre.

    det var et ******* å få dem av in the first place

Side 21 av 22 FørsteFørste ... 11 17 18 19 20 21 22 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •