Hjelp......Noe er galt

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 8 av 8
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2005
    Poster
    36
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Question Hjelp......Noe er galt

    Satt opp anlegget her nå istad, men høres akkurat slik ut som det gjør når en har koblet feil pluss og minus på høytallerne. Forøvrig er forsterkeriet av type midgard oberon 6.1. Tester dem på mine gamle infinity høytallere. Tror forøvrig impedansen på disse høytallerne er noe lav for disse midgard blokkene.

    Noen som kan ha en ide på hvorfor det låter slik det gjør?

  2. #2
    Intermediate mteinum sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2006
    Poster
    4,058
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bare sånn for ordens skyld: Har du koblet feil pluss og minus på høytallerne?

    Dersom ikke; har du noen mulighet for å snu fasen på en av kanalene i anlegget ditt? preamp, poweramp, annet?

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2005
    Poster
    36
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hehe, nei har nok koblet dem på riktig plass, har sjekket ca 157 ganger. Du har skjønnt hva jeg mener, akkurat som at fasen er vridd 180 grader slik som man gjør på mange subwoofere. Har i allefall ikke funnet noen fasevender på noe av utstyret her. Det som er snodig er at det forsvinner når jeg bruker en annen forsterker, ergo det ikke forforsterker som er feiljustert.

    Plagsomt. Håper det noen kan gi meg noen ledetråder. Dette her skjønner jeg ingenting av....huff

  4. #4
    Expert Scrooge sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    6,002
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du mulighet for å skaffe tilveie / spille av en CD med "in phase / out of phase" for å sjekke?
    Det kan jo være at rommet eller omgivelsene spiller deg et puss?
    Du kan evt sende meg en PM, så kan jeg gi deg en link til nedlasting av en passende lydsnutt. ;-)

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2005
    Poster
    36
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jo det tror jeg faktisk jeg har. Skal fine den frem å prøve imorgen.
    Takker for alle tips.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    157
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    VIS der er motfase så er det da vel bare å bytte om + og - på utgangen .....

    Det KAN vere en termingerings feil i ene 6.1 blokka

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2005
    Poster
    36
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ja kan hende det. Nå blir det middag, så forske videre etterpå. Tålmodigheten har en tendens til å bli kortere på tom mage. Hehe

    Tror uansett jeg kommer til å satse på et annet forsterkeri. Midgardene startet å klippe alt for tidlig. Litt snodig, står oppgitt at de skal kunne takle impedanser nede i 2ohm.

  8. #8
    Intermediate RS sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    676
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Flageborg har endel bra filer:
    http://www.flageborg.no/SVSpatruljen/
    inphase.wma
    outphase.wma
    LeftRight.wma
    demo-touroflondon-qsound.mp3

    Det bør være greit å finne ut om alt er riktig komblet etter de 3 første filene her. Demo-touroflondon-qsound.mp3 gir et greit inntrykk hvis resten er riktig.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •