SVS'n sa "Poff"

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 32
  1. #1
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    SVS'n sa "Poff"

    Har en SVS 25-31 PC-Plus som jeg nettopp har satt et 12.3 element i.
    I går kveld gikk det litt hardt for seg her, og subben fikk kjørt seg litt under introen på Jackass 2, (okseløpet)

    Det som skjedde var, selvfølgelig en masse risting, men plutselig kom det et høyt "poff" fra subben, hvorpå volumet på subben sank betraktelig.

    Har hørt litt på den nå i dag, og alt virker tilsynelatende som det skal.

    Hva skjedde?

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    294
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    skade i filmen?

  3. #3
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei, ikke noe feil med filmen. Har sett den flere ganger - bare med mye lavere volum. ;-)

  4. #4
    Moderator ask4me2 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    4,797
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    En kondensator som oppvarmes for mye og sprekker kan vel få frem en slik poppe lyd, og vil kanskje kunne få frem en slik dropp i lydtrykk.

    man burde kanskje åpne opp og sjekke om det er skjedd noen forandringer internt, hvis man opplever slike ting ved belasning.
    Uten kontrast, får man ikke med seg alle detaljene.

  5. #5
    Intermediate DypBassen sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    776
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da jeg bunnet SVSen min, skjedde akkurat dette. Det kom en høy "POP" lyd og volumet ble lavere. Lot den stå avskrudd en stund og etter dette funket den fint igjen. Høres ut som det er det som har skjedd..

  6. #6
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av DypBassen
    Da jeg bunnet SVSen min, skjedde akkurat dette. Det kom en høy "POP" lyd og volumet ble lavere. Lot den stå avskrudd en stund og etter dette funket den fint igjen. Høres ut som det er det som har skjedd..
    Høres mistenkelig likt ut som her ja.

    Satse på at det ikke ga noen permanent skade...

  7. #7
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av ask4me2
    man burde kanskje åpne opp og sjekke om det er skjedd noen forandringer internt, hvis man opplever slike ting ved belasning.
    Ja, er vel pent nødt til det..
    Hvordan ser en sprukket kondensator ut da? - er den "sprukket" liksom?

  8. #8
    Intermediate g-h sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2005
    Poster
    1,047
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av PiXeL
    Ja, er vel pent nødt til det..
    Hvordan ser en sprukket kondensator ut da? - er den "sprukket" liksom?
    Hei,

    Det er ikke noe farlig som har skjedd, men du bør ikke gjøre det for mye før du ødelegger elementet

    Det som skjer er at elementet prøver å spille lave toner med for høy SPL og rett og slett bunner. Setter du et SVS element i en lukket kasse er dette lett å fremprovosere.

    Litt lavere neste gang så har du kontroll, eventuell gå et hakk opp på subsonicfilteret for å beskytte elementet litt mer.

    G

  9. #9
    Intermediate HiFi Plumber sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2006
    Poster
    1,428
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du har nok overskredet x-maks på elementet,noe som gjør at det bunner.
    Et nytt element bunner lettere før det er innspillt,så ta det litt med ro til det nye elementet ditt er innspillt!
    DB racing med naboen får vente noen dager

  10. #10
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takk for svar, g-h.

    Skal prøve å være litt snillere, hehe.

  11. #11
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av HiFi Plumber
    Du har nok overskredet x-maks på elementet,noe som gjør at det bunner.
    Et nytt element bunner lettere før det er innspillt,så ta det litt med ro til det nye elementet ditt er innspillt!
    DB racing med naboen får vente noen dager
    Hihi.. :-D

  12. #12
    Moderator ask4me2 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    4,797
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bunning av elementet er selfølgelig en mulighet også som noen nevner her, men skjønner ikke helt hvorfor lydtrykks nivået skulle bli noe serlig lavere rett etterpå.
    Uten kontrast, får man ikke med seg alle detaljene.

  13. #13
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av ask4me2
    Bunning av elementet er selfølgelig en mulighet også som noen nevner her, men skjønner ikke helt hvorfor lydtrykks nivået skulle bli noe serlig lavere rett etterpå.
    Ja, jeg vet ikke jeg..

    Men som sagt så virker jo alt tilsynelatende bra i dag...

  14. #14
    Intermediate DypBassen sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    776
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan jo sende mail til Lsound og spørre hva som skjer når man bunner elementet? Og hvorfor lyden blir lavere.

  15. #15
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Poffet som kom var akkurat som et elektrisk apparat som kortslutter, så jeg var sikker på at nå hadde jeg blåst subben.

    Skal sende en mail til Lsound.

    Mulig det har skjed noe med forsterkeren.

  16. #16
    Intermediate ruxxy sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2006
    Poster
    1,612
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    En sprukket kondensator oppdager du med en gang, da er selve kondensatoren revnet og ett slags tøylignende stoff vises istedenfor plastikken/metallet som egentlig skal dekke dette stoffet.

    Dette skjedde med en subwoofer vi gikk inn for å ødelegge en gang på skolen på grunnkurs elektro :twisted:

  17. #17
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Men om det er en kondensator.., burde ikke subben slutte å virke da?

    Min funker jo enda...

  18. #18
    Intermediate ruxxy sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2006
    Poster
    1,612
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av PiXeL
    Men om det er en kondensator.., burde ikke subben slutte å virke da?

    Min funker jo enda...
    Ikke nødvendigvis.... Kan være en del av forsterkeren du ikke har brukt enda..
    Men hvorfor ikke sjekke? Er bare å skru opp godsaken, så får du med det samme strammet alle skruene?

  19. #19
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hehe, er lei av å skru på den foraska subben, :razz:

  20. #20
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Savner Magnat Omega'n min.. ser den ligger på finn nå...

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •