Problemer med lavt volum på PB10

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
  1. #1
    Active defo sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    372
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Problemer med lavt volum på PB10

    Hei

    Har nettopp kjøpt med en Primare A20 forsterker og koblet opp PB10 på pre-out fra denne. Problemet er at volumet på PB10 må være på fullt for å få nok gain. Dette er derimot ikke noe nytt for meg, men løste det før ved å stille inn +10 på subwoofer og -4 på fronter da jeg brukte hjemmekinoforsterkeren min. Har også byttet forsterkeren i PB10 en gang før i samarbeid med lsound uten resultat. Jeg står rett og slett "clueless" til hva dette kan være, ettersom jeg ikke har hørt noen andre ha samme problem.

    hjelp?

  2. #2
    Moderator roffe sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    9,330
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, hva skal man si til slikt? Jeg sjekket ut tekniske spesifikasjoner på Primare A20 fra brukerveiledningen, som jeg fant her: http://www.primare.net/documents/00023.pdf

    Output power per channel 2 x 70W into 8Ω, 2 x 110W into 4Ω
    Speaker terminals 4 –16Ω
    Output impedance <0.08Ω
    DC offset <5mV
    Line inputs 330mV
    Tape outputs 300mV

    Frequency response <10Hz – 100kHz, -3dB
    THD 0.08% (1kHz, 10V into 8Ω)
    Signal-to-noise, line -98dB (A-weighted)
    Power consumption, standby <16W
    Peak current ±20A
    Dimensions (WxDxH) 430 x 275 x 95mm
    Weight 11kg

    Som du ser av uthevingen kan det virke som A20 bruker 300mV som referansenivå på signalveiene sine. Dette er LAVT. Vanlig i moderne elektronikk er 2V, evt. 1V. Det er nok grunnen til at du opplever at du må skru opp så mye på subwooferen (fant ikke tilsvarende spesifikasjoner for subwooferen).

  3. #3
    Active defo sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    372
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takker for svar roffe!

    Ser ut til at Primaren har lavt utgangssignal ja, men var slik med hjemmekinoforsterkeren min og (Cambridge Audio 540R). Måtte ha på 3/4 volum på sub med Cambridge stilt inn +10 på sub og -4 på fronter... Må nå ha 4/4 volum på sub med Primaren though.

  4. #4
    Active defo sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    372
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Switchet fra pre-out til tape out på primaren og da ble det signalstyrke i masser.

    Men fungerer denne utgangen på samme måte som vanlig pre-out? Hva er tape-out egentlig ment å brukes til?

    Har ikke hatt annledning til å teste noe grundig hvordan lyden i subben er med tape-out utgangen ennå så bare lurte i mellomtiden.

    EDIT: hmm, virker som tape-out utgangen har fast utgangsvolum uavhengig av volumet på primaren.

  5. #5
    Active defo sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    372
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Snakket med lassesen og han anbefalte en ny plassering av sub samt lytteposisjon ettersom rommet mitt er kvadratisk og lytteposisjon ligger i en utfasning. Har plassert sub på ny nå og det hjalp, men jeg trenger fortsatt høyere signalstyrke til sub.

    Tenkte eventuellt på å kjøre pre-out signalet fra primaren inn gjennom 540R på en måte og øke signalstyrken til sub slik. Noen ideer?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •