hvordan bytte sub element? (Xtz 99w10.16)

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 16 av 16
  1. #1
    Intermediate marius_arnesen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    635
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    hvordan bytte sub element? (Xtz 99w10.16)

    Hei, jeg tror min Xtz subb har et defekt element, har snakket med surround.no som jeg kjøpte den av, og de sa de kunne sende meg et nytt elemement.

    Men så kommer spørsmålet, er det vanskelig å bytte elementet? har ingen erfaring med bytting av elementer etc fra før, så er dette en jobb jeg kan klare? kan noen forklare meg litt hvordan man går fram for å bytte elemetet i en sub?

    Subben jeg skal ha nytt element i er en Xtz 99w10.16

    Takk på forhånd for hjelp.

  2. #2
    Intermediate
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    2,786
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du skrur ut elementet, tar av ledningen som går til elementet. Setter ledningen i det nye elementet, og skrur det fast;-)
    Om ledningen er loddet, så bør du nok lodde ledningen fast på det nye elementet også...

  3. #3
    Intermediate Tandstad sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    1,393
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ta ut strømmen
    Skru ut skruar i elementet
    Ta av kabelsko til elementet
    Montèr nye-elementet

    Muligens...

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2006
    Poster
    43
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er så lett som de over sier, ikke noe skummelt i det hele tatt.

  5. #5
    Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    6,368
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    I innlegg #29 får du litt närmere informasjon om temaet:
    http://avforum.no/forum/hoyttalere/4...hlight=XTZ+SVS
    XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

  6. #6
    Intermediate marius_arnesen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    635
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    takk for svar. siden det er såpass enkelt så tror jeg nok at jeg klarer det, hehe.

  7. #7
    Intermediate marius_arnesen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    635
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    tok ut elementet nå, men oppdaget at det ikike var noen fjerbelastet festemåte til kablene, de var derimot loddet på. Har ingen erfaring med lodding, så vet ikke om jeg burde ta sjangsen på å lodde selv når jeg får det nye elementet.

    Er det noen steder jeg eventuelt kan få noen til å lodde dette for meg?
    eller betyr det at elementet jeg har er av gammel type elns? og de nyere er fjerbelastede?

  8. #8
    Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    6,368
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Holder på å skal skifte element på min XTZ99W12S-modell, men får pokker ikke opp elementet. Har kjøpt to tenger til å løfte med, men elementet sitter bom fast. Lurer på om det faktisk er limt fast.
    XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

  9. #9
    Expert BGuarden sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    7,813
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Lodding er i og seg selv ikke noe problem..
    Til avlodding/lodding trengs:
    1 loddebolt (15-25watt)
    1 pk m/loddelisse
    litt stålull du kan ta bort oksidert tinn fra tuppen
    loddetinn (kjøp gjerne en med sølv hvis du liker sånt)

    varm opp bolten og legg loddelissen over det punktet som skal avloddes..
    Når tinnet trekker inn i lissen prøver du samtidig å løsne på ledning.
    Gjør det samme på begge sider.

    Nytt element: når du setter ledningene på plass vær nøye med at de blir loddet på rett pol (kanskje også greit at du legget merke til hvordan ledningene var loddet på før.. kan ofte være litt lettere å lodde de fast igjen da;-) Når du lodder kan du feks. ha loddetinn på ledningsenden slik at du bare trenger å varme den litt opp for at den skal feste seg.. Men hvis polene har hull som du kun trenger tre ledningen gjennom før lodding så er dette ikke nødvendig. Da bruker jeg å la spissen på bolten hvile mot polen slik at den flate delen vender mot ledning og bare fører loddetinnet mot flaten slik at det smelter fortløpende og danner en kul med lodde tinn over hull eller på polen slik at ledninga fester seg skikkelig.

  10. #10
    Intermediate marius_arnesen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    635
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av AndreWerdenskrieg
    Holder på å skal skifte element på min XTZ99W12S-modell, men får pokker ikke opp elementet. Har kjøpt to tenger til å løfte med, men elementet sitter bom fast. Lurer på om det faktisk er limt fast.
    jeg bare løsnet skruene, og dunket litt forsiktig rundt på subben, da løsnet det sakte men sikkert.
    trengte ikke dra i det noe særlig.

  11. #11
    Intermediate marius_arnesen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    635
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av BGuarden
    Lodding er i og seg selv ikke noe problem..
    Til avlodding/lodding trengs:
    1 loddebolt (15-25watt)
    1 pk m/loddelisse
    litt stålull du kan ta bort oksidert tinn fra tuppen
    loddetinn (kjøp gjerne en med sølv hvis du liker sånt)

    varm opp bolten og legg loddelissen over det punktet som skal avloddes..
    Når tinnet trekker inn i lissen prøver du samtidig å løsne på ledning.
    Gjør det samme på begge sider.

    Nytt element: når du setter ledningene på plass vær nøye med at de blir loddet på rett pol (kanskje også greit at du legget merke til hvordan ledningene var loddet på før.. kan ofte være litt lettere å lodde de fast igjen da;-) Når du lodder kan du feks. ha loddetinn på ledningsenden slik at du bare trenger å varme den litt opp for at den skal feste seg.. Men hvis polene har hull som du kun trenger tre ledningen gjennom før lodding så er dette ikke nødvendig. Da bruker jeg å la spissen på bolten hvile mot polen slik at den flate delen vender mot ledning og bare fører loddetinnet mot flaten slik at det smelter fortløpende og danner en kul med lodde tinn over hull eller på polen slik at ledninga fester seg skikkelig.
    Takk for tips, men tror jeg skal høre med surround.no om de kan sende meg et element som har fjæringsmekanisme til å feste kablene med. Så slipper jeg å kjøpe meg loddeutstyr osv.

  12. #12
    Active magnus14 sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    325
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av AndreWerdenskrieg
    Holder på å skal skifte element på min XTZ99W12S-modell, men får pokker ikke opp elementet. Har kjøpt to tenger til å løfte med, men elementet sitter bom fast. Lurer på om det faktisk er limt fast.
    Ta ein gummi hammer og slå forsiktig i kanten på elemente til det løsner. kommer ut på det viset tror eg:???:

  13. #13
    Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    6,368
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takker for tipsene, men det ordnet seg noen få minutter senere.
    Hele skiftet var over på fem minutter.:-D
    XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

  14. #14
    Intermediate thode sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2006
    Poster
    514
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis du sliter med å lodde kan du jo muligens bruke kabelsko/flatstifthylser som du bare klemmer fast på enden av ledningene.
    se feks Biltema Norge

  15. #15
    Intermediate marius_arnesen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    635
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei igjen, må nesten dra opp denne igjen, siden jeg endelig har fått det nye elementet, men det var vist også slik at man må lodde på kablene. (selvom surround.no gjentatte ganger sa de skulle sende et der jeg kunne feste kablene uten å lodde.:| )

    Så lurte ejg på om det bare gikk ann å bruke kabelsko til å feste de med istedenfor å lodde? (slik som fyren over nevner) det har vel ikke noe å si det?

    Btw: dette elementet var heller ikke likt som det forrige, det var en annen farge på "innmaten" til elementet. (aner ikke hva det kalles.) Hehe.

  16. #16
    Intermediate Smurfen sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2004
    Poster
    1,324
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ikke no problem det, bare avisoler ledningene og klem på de nye kabelskoene helst med en egnet tang(Kabelskotang) så er du i gang.,.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •