Klakkelyd i basselementer CLS-215 - Side 24

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 24 av 30 FørsteFørste ... 4 14 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... SisteSiste
Viser resultater 461 til 480 av 593
  1. #461
    Intermediate
    Medlem siden
    Dec 2006
    Poster
    945
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Noose
    Men det rare er jo at klakke lyden forsvinner når, man skrur opp og har på en ca 50/60hz på crossover frequency!
    Membranen er vel stabil når du skrur opp

  2. #462
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har ikke orket og lese igjennom ALLE sidene her, men dere som har styr på inleggene her;

    får snart mine cls215, og nad c162 + CV effektforsterkeren på 2,6kw.. noe som han på hifiklubben sa fungerte bra og holdt.

    men kommer jeg til og få dette problemet? hvordan kan jeg unngå det?
    er det som med cross sykkelen, at man skal spille de inn pent for og få et bedre
    resultat, eller er det samma **** - bare og kjøre på litt høyt volume?

  3. #463
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    1,248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av anders_t
    Har ikke orket og lese igjennom ALLE sidene her, men dere som har styr på inleggene her;

    får snart mine cls215, og nad c162 + CV effektforsterkeren på 2,6kw.. noe som han på hifiklubben sa fungerte bra og holdt.

    men kommer jeg til og få dette problemet? hvordan kan jeg unngå det?
    er det som med cross sykkelen, at man skal spille de inn pent for og få et bedre
    resultat, eller er det samma **** - bare og kjøre på litt høyt volume?
    Er vel bare å kjøre på vel Det gjor jeg med mine cv høyttalere.

  4. #464
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av cv-dan
    Er vel bare å kjøre på vel Det gjor jeg med mine cv høyttalere.
    ah, det han sa på hifiklubben også

  5. #465
    Intermediate Noose sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    1,204
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    klakke lyden kom ikke før jeg hadde hatt suben min i over 1,5år, og den er eldre enn det, spillt inn er den og.

  6. #466
    Intermediate Revox sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    4,206
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du sjekket kablingen fra terminalen på elementet. En Vega88 basser jeg hadde lå disse å vibrerte bakpå membran og kunne høres ved enkelte frekvenser pga svingningene i elementet.

    Får du klakkelyden når forsterkeren er ute av kassa? Slik at hullet dens fungerer som en stor bassrefleks

  7. #467
    Intermediate FireLordMathias sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    524
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Eg trur klakke lyden, kommer av at elemente blir prest ut av sin rette posisjon.

    For VIST (!) eg setter på musikk, og holder hånden min forsiktig mot elemente og dermed presser det ut av sin rette posisjon. Da kommer det ein rar klakke lyd i elemente.
    Eg prøvde med Dynabel 9812! Er jo ein del anderledes, men der kom det klakke lyd vist du pressa da ut av sin rette posisjon.

    Kan jo vere det (?)

  8. #468
    Intermediate Noose sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    1,204
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Revox
    Har du sjekket kablingen fra terminalen på elementet. En Vega88 basser jeg hadde lå disse å vibrerte bakpå membran og kunne høres ved enkelte frekvenser pga svingningene i elementet.

    Får du klakkelyden når forsterkeren er ute av kassa? Slik at hullet dens fungerer som en stor bassrefleks
    Ja, har tenkt på det, men det ser ikke at det er mulig, se bilde. Kan jo prøve å ta ut forsterkeren, men den er laget slik at ledingen akkuratt er lang nok, så må bare trikse og mikse litt.

    Sitat Opprinnelig postet av FireLordMathias
    Eg trur klakke lyden, kommer av at elemente blir prest ut av sin rette posisjon.

    For VIST (!) eg setter på musikk, og holder hånden min forsiktig mot elemente og dermed presser det ut av sin rette posisjon. Da kommer det ein rar klakke lyd i elemente.
    Eg prøvde med Dynabel 9812! Er jo ein del anderledes, men der kom det klakke lyd vist du pressa da ut av sin rette posisjon.

    Kan jo vere det (?)
    Du kan være inne på noe, men uansett hos meg må jeg holde på elementet på at klakke lyden skal bli borte, Kanskje hele driten er ute av posisjon?!.

    Ok jeg testet akkuratt å spille med elemetet ute av subkassa, og da ble den klakke lyden borte!

    Edit: Da har jeg testet å spille med forsterkeren ute av suben, og det er ikke en spor av klakke lyd!!

    Edit2: da jeg testet den kjente stinglåta som har 20hz kom klakke lydene, men bare når det var virkelig dypt, ca midt låta ellerno, da tok jeg og løftet opp terminal kablingen bak på elementet og da forsvant lyden, så jeg har funnet ut hva klakke lyden er!! Nå er problemet bare å få fikset det slik at de ledningene ikke kommer borti elementet pga vibrasjonene.
    Vedlegg 34868

  9. #469
    Newcomer K_K sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    37
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ser litt rart ut at lissene til høyttaleren faktisk er isolert. Vil jo gi ekstra tyngde noe som forsterker bevegelse av de når elementet jobber. Er det syltynn sånn gammel tøytype isolasjon eller plast? Litt vanskelig å se ut fra bildet.

  10. #470
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Noose
    Ja, har tenkt på det, men det ser ikke at det er mulig, se bilde. Kan jo prøve å ta ut forsterkeren, men den er laget slik at ledingen akkuratt er lang nok, så må bare trikse og mikse litt.


    Du kan være inne på noe, men uansett hos meg må jeg holde på elementet på at klakke lyden skal bli borte, Kanskje hele driten er ute av posisjon?!.

    Ok jeg testet akkuratt å spille med elemetet ute av subkassa, og da ble den klakke lyden borte!

    Edit: Da har jeg testet å spille med forsterkeren ute av suben, og det er ikke en spor av klakke lyd!!

    Edit2: da jeg testet den kjente stinglåta som har 20hz kom klakke lydene, men bare når det var virkelig dypt, ca midt låta ellerno, da tok jeg og løftet opp terminal kablingen bak på elementet og da forsvant lyden, så jeg har funnet ut hva klakke lyden er!! Nå er problemet bare å få fikset det slik at de ledningene ikke kommer borti elementet pga vibrasjonene.
    Vedlegg 34868
    Så du mener du har løst problemet? Send meg pm med msn adresse om du vil forklare meg litt ekstra, jeg er noob og nettopp fått høytalerne.

    Takk

  11. #471
    Intermediate Noose sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    1,204
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Update:

    Da har jeg limt en trebit som jeg har spikket og pusset, opp under terminal ledningene for å holde dem oppe, men ikke for stramt. Satt inn elementet nå, og skrudde på plass forserkeren, og kjørte sinus lydtester ned til 10 hz for å få svingninger, og jeg hørte INGEN klakke lyd. skal teste mer imorra, og skal se om jeg får lagt opp noen bilder.

    K_K: det er plast.

  12. #472
    Intermediate Noose sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    1,204
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Opptadering:
    Her er noen bilder.

    Vedlegg 35240

    Vedlegg 35241

    Vedlegg 35242

  13. #473
    Intermediate aleksander8 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    2,983
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kanskje folket som er plaget med klakking på cls215 skal prøve dette?

  14. #474
    Intermediate Revox sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    4,206
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg spurte flere ganger iløpet av denne tråden om dette, samt noen poster rett over her. Om noen hadde tatt seg bryet å sjekke kablingen fra terminalen på elementet.

    Tydeligvis en som endelig har gjort det.

  15. #475
    Intermediate Noose sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    1,204
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    JEPP! og det funker ennå

  16. #476
    Intermediate Joey Bane sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    520
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    vil det ikke være fare for at lissetrådene kan ryke ved store utsving med den klossen der?

  17. #477
    Intermediate Noose sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    1,204
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    vel, den strammer ikke ledningene bare "holder" dem oppe, og testet ved og dytte og dra elementet opp og ned.

  18. #478
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Dette er nydelig. Har desverre ikke noe CV Classic, men flott at dere finner ut av slikt . GENIALT!

  19. #479
    Intermediate Noose sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    1,204
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    He skulle bare mangle! er full som en dupp nå! men er ikke lite imponert over "klossen" min

  20. #480
    Intermediate
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    3,571
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Synes dette høres "for lett ut" til å være løsningen. Er det ikke lsik at det kun er det øverste elementet som "klakker"?

Side 24 av 30 FørsteFørste ... 4 14 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •