Forskjellige imperdans i mine identiske Al1000 høytalere

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 13 av 13
  1. #1
    Newcomer mmes sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    111
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Forskjellige imperdans i mine identiske Al1000 høytalere

    Jeg har nå 2 stk cerwin vega AL 1000 høytalere stående og de er oppgitt til 4ohm, og jeg tok frem multimeteret mitt og målte 3,8 ohm på den ene. Noe som er helt akkseptabelt , Men den andre høytaleren er 7,3 ohm.

    Jeg har prøvd å måle mange ganger både før og etter terminalen , med og uten høytalerkabler, og 7,3 ohm får jeg uansett.

    Så det er jo litt merkelig at 2 identiske høytalere skal ha så stor forskjell i imperdans ?

    Så har dere noen idè om hva som kan vere feil ?

  2. #2
    Intermediate jozho sin avatar
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    1,530
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nå er det DC-motstanden du kan måle slikt For å måle impedanse må du kjøra AC gjennom høyttaleren. potato tomaito..

    Virket utrolig rart. Du hører ingen forskjell når du spiller? Er det orginale basser som sitter i begge to?

  3. #3
    Newcomer mmes sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    111
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Begge er helt orginale ja og aldri vert bytta elementer på. Men går faktisk ann å se det ene elementet bevege seg mer en det andre.

  4. #4
    Active flexxo sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Poster
    348
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det hørtes rart ut. Den ene verdien er dobbelt så stor som den andre. Har du sjekket at alle komponentene på delefilteret er ordentlig loddet på? Spiller alle elementene?

    Uansett vil du ikke måle impedansen i høyttaleren når du bruker multimeteret på den måten. Så lenge det ikke er en ohmsk motstand vil du lese av en verdi som varierer opp og ned hele tiden. Impedansen varierer med frekvens. Oppgitt verdi er en slags "middels impedans" eller "vanlig impedans".

  5. #5
    Active flexxo sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Poster
    348
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av mmes
    Men går faktisk ann å se det ene elementet bevege seg mer en det andre.
    Da er jo saken biff. Skru ut elementet og sjekk at det er ordentlig tilkoblet. Etterpå kan du sjekke at delefilteret henger sammen, uten noen kalde loddinger. Hvis alt ser ut som det skal kan du koble ut et friskt element og det syke elementet og sjekke om begge måler likt. Hvis ikke kan du vurdere om det trenger en tur på kirkegården.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    184
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ved å bytte basselement mellom høyttalerne finner du jo fort ut om det er dem eller filteret ja......

  7. #7
    Newcomer mmes sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    111
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jaja uansett hva jeg måler så er det vesentlige at forskjellen er såpass stor på 2 identiske høytalere. Spesielt når ingen av de er sprengt og alle elementer spiller helt fint.

    Men skal åpne de, se på delefiltere og måle elementene separat å se om det da blir bedre.

    Jeg har målt mine cerwin vega clsc som er nominelt 8 ohm og alle de ligger på runt 3,9 ohm, men der er det vertfall det samme jeg måler på alle.

    Testet de med en vincent effektforsterker som viser hvor mye watt forsterkeren gir pr kanal og der var det en liten forskjell på de 2 høytalerne.

  8. #8
    Newcomer mmes sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    111
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Målte bass elementet på den høytaleren som hadde 7 ohm og elementet målte sån ca 7ohm.

    Uten bass elementet så målte jeg bare 0,5-1ohm gjennom terminalen.

    På høytaleren med 4 ohm så målte jeg ca 4 ohm på elementet også , men elementet viste seg å vere fra 1998, og hadde sort magnet, men det med 7 ohm hadde sølv magnet og var fra 1996. Begge er stemplet fra cerwin vega med : ALW 1000 og dato.

    Så tydligvis at tidlige eier ikke var så ærlig når han sa at han alltid hadde spilt rolig og ikke sprengt noe.

    Men alikevell så skal jo det nye elementet ha samme motstand vel ?

  9. #9
    Active Sizedoesmatter sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    411
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du prøvd å dytte membranen inn og lytte etter skrapelyder på det elementet som ikke henger med? Om det skraper,så har det nok hatt en tur i bunn og det kan gi en kortslutning............

  10. #10
    Newcomer mmes sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    111
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er ingen skrapelyder på noen av elementene verken ved spilling,frekvens simulator på lav frekvens eller ved å dytte på de.

  11. #11
    Intermediate CV_Marius sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    1,154
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av mmes

    Men alikevell så skal jo det nye elementet ha samme motstand vel ?
    ja dem skal jo være identiske.

    Jeg har bare sett elementene med svart magnet... det står vel ALW15 på dem, og ikke ALW1000 ?

  12. #12
    Newcomer mmes sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    111
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja kan hende det sto alw15 istedefor 1000,

  13. #13
    Intermediate Revox sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    4,206
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Send en mail til høyttaler doktoren. Han kan litt om disse elementene. Han rekonet mine bassere da AL'ene jeg kjøpte også hadde hatt en relativt uærlig eier.

    Høyttaler doktoren

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •