Audio Pro Avanti - noen tanker om dem?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2005
  Poster
  26
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Audio Pro Avanti - noen tanker om dem?

  Audio Pro kommer nå med en ny serie - Avanti - som overtar for den gamle Bravo. Syns de ser flotte ut. Den største modellen (100) har to 5 1/4 tommere
  + en intergrert 8-tommers sub av ace bass-typen. "Trenger derfor ingen ekstern sub" påstår de. Vet ikke det, men...:twisted: Men har noen hørt dem ennå? Noen som har noen tanker om Audio Pro generelt?

 2. #2
  Active R&R sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  444
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg hadde tidligere Bravo FX-10, som er helt lik utseendemessig og prismessig.
  Det er en meget god høyttaler, men kan egentlig ikke forestille meg at den nye skal være så forbløffende mye bedre en Bravo serien.
  BM Audio skriver:
  Audio Pro lanserer i disse dager bl.a den nye avantiserien Avanti A100, den største gulvstående høyttaleren minner om tidligere serier som Avantek og bravo i formen, men er et kapittel for seg selv når det gjelder lyd !

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  67
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg synes tradisjonelt at AudioPro har gitt relativt mye for pengene. Har selv hatt Avantek 9 som var modellen før Bravo.

  Eneste negative som jeg fant med den var at det var vanskelig å integrere den innebygde subben. Den hadde en tendens til å være litt anonym inntil den innebygde forsterkeren ble gjennomvarm. Ikke nok at den bare sto på, den måtte brukes. Dette gjorde at korte lyttesekvenser ble litt blodfattige.

  Et godt tips var å ikke koble den opp med lav-nivå inngangen, men heller bruke det innebygde delefilteret.

 4. #4
  Newcomer espengundersen sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2004
  Poster
  256
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Thumbs up ap bravo fx-10

  Har selv eid denne og syntes den var tot.håpløs. Skrikete diskant og tot. mangel på mellomtone og øvrebass. meget nasal.

 5. #5
  Newcomer espengundersen sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2004
  Poster
  256
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  test av avanti a.100 i lyd & bilde.

  Avanti A.100
  Testet: 10/06 Produsent: Audio Pro
  Modell: Avanti A.100
  Kategori: Høyttalere
  Pris: 16.995,-
  Karakter: 8+
  Importør: NEBY Hi-Fi Concept AS


  Bra lydtrykk
  Imponerende dypbass  Gulvhøyttaler med aktiv bass
  Ekstra basskraft
  Svenske Audio Pro har lansert en ny toppmodell. Avanti-serien erstatter Bravo-serien, med A.100 som fanebærer.

  Utseendemessig minner høyttalerne veldig om FX-10 fra Bravo-serien. Spesifikasjonsmessig er de heller ikke veldig ulike. Som forgjengeren har A.100 en 150 watts innebygget ace-bass subwoofer og et 8-tommers nedovervinklet basselement med lang slaglengde. Fordelen med en aktiv bass er at man selv kan dirigere hvor mye bass man ønsker. Det er også en RCA linjeinngang som kan brukes til basskanalen fra en flerkanalsreceiver. Dette er kanalen hvor dypbasseffektene på DVD-er ligger, og disse er innimellom justert enten for lavt eller for høyt, og uten en aktiv subwoofer må man bare ta det man får. Med Avanti A.100 kan mengden bass justeres akkurat som på en vanlig hjemmekino-subwoofer. Delefrekvens kan også justeres.

  På frontplata av høyttaleren sitter en diskant med en 5 1⁄4 tommers mellomtone over og under seg. Audio Pro har oppgitt frekvensresponsen helt ned til 18 Hz, og høyttalerne strekker seg opp til over 40 kHz i diskantområdet. Bra data, men når en høyttaler går såpass dypt, finnes det rom – typisk små – hvor høyttalerne vil by på problemer. Dyp bass betyr lange lydbølger, og disse blir problematiske i et lite rom. Dermed kunne det vært en fordel med et justerbart høypassfilter på disse høyttalerne – et filter som kutter ut frekvensene under et gitt frekvensområde. Avanti A.100 har ikke dette.

  Det må jobbes litt med plassering, for i vårt rom flyttet perspektivet seg hvis den ene høyttaleren sto nærmere sideveggen enn den andre. Man bør også finne et optimalt punkt i forhold til bakveggen, helst bør høyttalerne stå et stykke ut fra både bak- og sidevegger. Nivåinnstillingen på basselementet ga best resultat rundt klokka 11 på skruknotten.

  Etter litt arbeid med plassering og innstilling fungerer høyttalerne til dels utmerket. Audio Pro har lang erfaring med høyttalere, og det beviser de nok en gang med den nye toppmodellen. Høyttalerne bringer musikken til live, spesielt i mellomtonen er det kvaliteter utover det vanlige. Bare hør på crooneren Richard Hawley. Hans siste CD «Coles Corner» er lavmælt smørsanger-pop, med vakre toner og en riktig god lyd. Her er det dynamikk og detaljer som en slik plate skal ha. Baryton-stemmen til Richard går relativt dypt, og den legger seg rundt delefrekvensen mellom bass og mellomtone. Dette kan være problematisk med et aktiv basselement som skyter nedover, som skal samarbeide med mellomtoneelementer som sitter ganske mye høyere opp på frontbaffelen, mot lyttepunktet. Men Audio Pro har tydeligvis jobbet en god del med delefilteret, for det er nesten sømløst. Stemmen til Hawley låter rett og slett utsøkt. Bare innimellom utløser den en resonans i øvre bassområde. Dette kan like gjerne være kabinettet.
  Men kontrabassen låter litt pompøst innimellom. Den er ikke helt naturlig, men litt farget mot det varme. Det er ikke plagsomt, men en kritisk tubaist eller bassist vil nok reagere.

  Syntetiske basstoner fra for eksempel Nine Inch Nails låter på den andre siden råtøfft! Bassen går tydelig meget dypt, og den er kjapp. Kjappere enn jeg kan huske andre aktive basshøyttalere fra Audio Pro. De har strammet den opp enda litt siden FX-10. Fremdeles føles det innimellom som om den henger litt, men i et annet og større rom (vårt er rundt 30 kvm) kan det hende at basshøyttalerne passer bedre inn.

  Skal jeg trekke frem noe jeg ikke liker spesielt godt, må det være diskanten. Visst er den luftig, og den har godt fokus. Den fjerner et dunkelt slør fra mange innspillinger. Men det blir litt mye til tider. Populærinnspillinger er ofte nærmest strippet for dypbass og i stedet boostet i mellombassen og nedre diskant. A.100 har også en litt jagende diskant, og fremhever hi-hat- og cymbalanslagene. Videre kan s-ene hos kvinnevokaler oppleves som noe anstrengende. Vi tar et forbehold på innspillingstid, da vi rakk å gi dem rundt 70 timer med kontinuerlig spilling før testen skulle i trykken. Men erfaringene tilsier at de bør ha myket seg godt opp innen den tiden.

  Audio Pro Avanti A.100 er på mange måter en glimrende allround-høyttaler. Den fikser det det skal være, og den kan spille høyt. Den aktive bassen gir fleksibilitet, også i forhold til hjemmekinoen. Med disse i stua er ekstra subwoofer overflødig.
  Høyttalerne er morsomme og engasjerende, og de har en flott mellomtone som gagner mannlige sangstemmer, med sin fylde og vitalitet.

  Diskanten er fokusert og gir lydbildet luft. Men i Audio Pro sitt tilfelle kan den være litt mye til tider, med tidvis litt hissige s-er, fioliner og cymbaler. Det høres kanskje fælt ut, og det er ikke nødvendigvis en bagatell, men alle vil nok ikke henge seg opp i det. Avanti A.100 er nemlig en veldig god høyttaler for de fleste formål.
  GN

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •