Dali ikon 6/7 med NAD T773v2

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  3
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Dali ikon 6/7 med NAD T773v2

  Jeg lurer på å bruke enten Ikon 6 eller 7 som fronter i et hjemmekinosystem, og har i den forbindelse noen spørsmål. Vil min NAD T773v2 (http://www.hifiklubben.com/NO/Produk...eiver_Graa.htm) være sterk nok til å drive Ikon 7 på en tilfredsstillende måte, eller vil Ikon 6 være et bedre alternativ, f.eks med en aktiv sub i tillegg?
  Det andre spørsmålet er om Ikon 7 vil være for stor for et rom på ca 25 kvadratmeter, eller om dette ikke vil være noe problem.

  Thomas

 2. #2
  Active Christianrr sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  477
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  25 kvm meter er perfekt for IKON 7. Om 110 nad watt er tilfredstillende er det kun du som avgjør, jeg tror det blir en anelse lite i et såpass stort rom. Men du kan jo alltids oppgradere med mer effekt etterhvert, og du vil få absolutt godkjent lyd mellomtiden Lykke til

 3. #3
  Intermediate marsboer sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2005
  Poster
  3,764
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Mulig jeg er farget her siden jeg har Ikon 6 selv, men i mine ører er det sjeldent lurt å gå for den største høytaleren i serien, siden den nest største høytaleren så godt som alltid gir et noe bedre lydmessig resultat, samt at de er mindre og krever mindre av forsterker. Forskjellen er ikke så stor i mengden bass heller. Forskjellen vil være mye større lydmessig om man bruker mellomlegget mellom Ikon 6 og Ikon 7 i tillegg til en tusenlapp eller to og kjøper en kvalitetssub. Da snakker vi knallyd for en billig penge.

  Dette gjelder også 603 vs 604 i B&W serien.

  Men som sagt, dette er bare hva jeg har erfart, og alle vil ikke være enige.

  110W er mer enn nok til Ikon 6 etter hva jeg har hørt med en Denon AVR-2106 og når jeg hadde NAD C372 (2x150W). I hvertfall med det ambisjonsnivået på forsterkere. Det jeg har erfart er at det ikke er mengden watt som har så mye å si på Ikon serien, men heller kvaliteten på forsterkeren. Når jeg hadde en Lyngdorf SDA2175 en periode kunne man virkelig dra på uten at lyden ble slitsom i det hele tatt. Det samme kan man ikke si om NAD'en og Denon'en. Men Denon'en min låter uansett veldig bra bare volumet ikke blir for høyt. Spesielt med bi-amping.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •