Irriterende skurring

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 3 1 2 3 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 43
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    29
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Irriterende skurring

    hei.


    nå er jeg lei av å bare plages med lyden i hjemmekinoen min
    før hadde jeg during i subwooferen (slcs 12s) da løste jeg problemet
    med å kjøpe et galvanisk skille. da ble det stille som døden i subben.
    men nå plages jeg med SUSING i diskantene på alle høytalerene front. center og bak høytalerene. er ikke når jeg har på lavt volum men når jeg kommer til -50 begynner det å suse i fronter og center og bak. har foresten Pioneer vsx-515-S forsterker.

    håper noen kan hjelpe. har ikke ord for hvor lei jeg er av å bare plages nå..

    takk på forhold ;-)

    mvh GagZ

  2. #2
    Intermediate
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    1,540
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du sjekket alt av kabler, at ingenting sitter løst? Er du sikker på at ikke utstyret ditt kan være sprengt? Har du prøvd en annen cd\dvd-spiller? Hører du det på alle filmer\cder?

    Kan være maaange forskjellige feil her. Men det tyder på at det er noe galt. Kan nesten høres ut som en dårlig kobling et eller annet sted, når det skurrer i alle høyttalerene.

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    29
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ingen kabler er løs. og tviler men ville vert litt rart at allt utstyret er sprengt. for det skurrer på alle høytalere.. har faktisk ikke sjekket om det skurrer på bakhøytalerene men er mest sansynlig. og center er helt ny.

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    29
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    en liten rettelse. SUSING er ett mer nyaktig ord for problemet. ikke skurring


    <blow>

  5. #5
    Intermediate
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    1,540
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ganske stor forskjell på susing og skurring Men jeg vil anbefale deg å prøve en annen cd\dvd spiller med det første! Slike lyder kommer stadig fra signalkilden.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    29
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hehe.. ja men det skurrer like mye på tv.. ikke bare når jeg hører på musikk å ser på film :cry:

  7. #7
    Intermediate
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    1,540
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da må du nesten vurdere å prøve en annen forsterker! Prøv det som går ann å prøve, så finner man som regel problemet. Men om lydene kommer når du ser på TV også, så kan det jo tyde veldig på at det er forsterkeren!

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2006
    Poster
    27
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Jordingsfeil

    Hadde samme problemet med min SVS PB-10. Hadde konstant during..

    Jeg prøvde alt før jeg til slutt byttet strømkrets og da ble det helt rolig igjen.

    Det kan være strømkretsen til recievern din har en jordingsfeil

    Prøv en kontakt som går på en annen sikring...

  9. #9
    Newcomer reVo sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    167
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis jeg hadde vært deg så hadde jeg kobla ned hele anlegget, og testa høyttalerne på en annen forsterker og sjekket om du hører noe skurring. Sjekket at ingen av kablene er løse/ikke ordentlig koblet i, testet kablene på ett annet anleg som du er 100% i orden. Testet forsterkeren på høyttalere du veit er 100% i orden. Og hvis noe ikke er som det skal så sender du det inn til service, eller skaffer nytt. Men hvis alt funker som det skal så bare kobler du opp anlegget slik det stod, ta alt trinn for trinn, og fest kabler og alt slikt ekstra godt. Plaser alt for optimal lyd og test.

    Bare og prøve seg fra, det er jo utrolig gøy å fikse sånt selv, ihvertfall når man får det til, til slutt lykke til

  10. #10
    Intermediate
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    1,540
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Som Saddisten sier også. Så kan dette ha noe med jording å gjøre. Prøv ny forsterker å sjekk jordinga. Så vil jeg nok tro du finner feilen

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    29
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ok. skal teste slik som dere sier..

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    29
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    men hvordan skifter jeg strømkretts til forsterkeren? er grønn på akkurat det.

  13. #13
    Moderator e-h sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    427
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er forsterkeren jordet i utgangspunktet? Er ikke dette det første man bør teste? Har alltid hatt problem med dette hvis jeg kobler til en PC eller en enhet koblet til kabeltv-nettet. Mitt forslag er å jorde forsterkeren om du ikke allerede har prøvd det. Er jo ikke alle som bruker jordet strømkabel...

    En annen løsning kan også i noen tilfeller være å bruke optiske kabler mellom evt pc e.l. og forsterkeren.

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    29
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    nå har testet noe akkurat jeg har en scart overgang me signalkabler i enden som jeg har i cd på forsterkeren. når jeg tar disse ut så suser det ikke.. hm. noen som vet problemet?

  15. #15
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    29
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    og forsterkeren er jordet ja

  16. #16
    Intermediate
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    1,540
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av gagz
    nå har testet noe akkurat jeg har en scart overgang me signalkabler i enden som jeg har i cd på forsterkeren. når jeg tar disse ut så suser det ikke.. hm. noen som vet problemet?

    Forstod ikke helt hva du mente. Men mener du at du bruker en helt annen kabel? For da er jo svaret enkelt. Eller bruker du de samme signalkablene, bare at du har en scart på enden av dem....?

  17. #17
    Expert Pogwaq sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    5,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan være det hjelper med bedre isolerte kabler, men susing er ofte et problem i rimeligere surroundreceivere, samt strømnett om du bor midt i byen.

  18. #18
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    29
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    altså. kjøppte i går på elkjøp en ledning med scart i den ene enden. og signalkabler i den andre enn som det står audio 1 audio 2 å på den 3 står d video 3. men video 3 har jeg ikke kobla til den henger bare der. så mulig jeg bruker feil kabel fra tv til forsterker.

    og jeg bor litt utafor byen ca 2-3 km. og Pioneer vsx-515-S (forsterkeren) har fådt gode terningkast. den ligger ca 3000,- i pris.



    http://www.hifiklubben.com/NO/Produk...72_Kabel_.htm# <-- er vel helst denne kabelen som skal brukes. men min kabel har likens bare at den har en 3 phono kabeler og den ene er gul. til video

  19. #19
    Intermediate
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    1,540
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, så lyden ble borte med den nye kablen?

  20. #20
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    29
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    nei. susingen er der ennå. men viss jeg røkker ut kabelen så blir d stille. er skrå sikker på at jeg bruker feil kabel.

    for min er sånn http://www.hifiklubben.com/NO/Produk...72_Kabel_.htm#

    bare at jeg har 3 kabler å den ene kabelen er gul og er til video. så jeg bruker antagelig feil kabel..

Side 1 av 3 1 2 3 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •