Klirring og ulyd i JBL E-30

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  43
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Klirring og ulyd i JBL E-30

  Jeg opplever risting/ulyd i frontgrillene. Denne ulyden/ristingen kommer fra der hvor bassporten munner ut. Ved de rette frekvenser (ca 40-55hz) oppstår dette. Om man spiller musikk med litt spretten bass eller kjører en basstest-tone i dette frekvensområdet hører man det svært tydelig. Testet med en Rotel på 2x100, og med volumet på klokka 9 så kommer ulyden/klirringen allerede da. Tar jeg av frontgrillene blir det borte. Har forsøkt å sette på noe som kan dempe mellom frontgrillene og høytaler (skumgummi, gummi osv). Men til ingen nytte. Eneste som hjelper er å ta de helt av.

  MEN, har også registrert en svak klirring fra selve basselementet. Dette ved noe høyere volum/bevegelse i elementet. Volum på ca kl. 10 på Rotel 2x100watt så begynner det. Etter en masse lytting og utforsking kom jeg frem til dette. Det er ikke lett å høre det ved vanlig film eller musikklytting, men har man musikk som er helt stille bortsett fra bass-slag, eller eventuelt kjører på med bass-test eller resonanstest så kommer det tydelig frem. Observerte dette først i filmeffekter hvor det er buldring (jordskjelv o.l). Man hører det enda bedre om man holder igjen bassporten, man hører da at det kommer fra selve elementet. Har en bekjent som nettopp har kjøpt seg E-30, så vi testet på disse også. Samme problem!!Både med element og frontgriller!Vi testet også på ett annet oppsett (annen dvd spiller og forsterker for å utelukke noe der, men samme problem). Hva er dette for noe rart? Noen som kjenner til dette?Opplevd det samme og kanskje har en løsning?

  Dalens hadde aldri hørt om problemet før og ville at vi begge kom og demonstrerte for dem, var dette reelt måtte det tas direkte opp med JBL.

  En låt som er meget anvendelig for å høre denne ulyden i frontgrill og element er Infected Mushroom - Im The Supervisor. Fra 1:30 i låten... test de som kan og kom med tilbakemeldinger.

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  43
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Seriøst ingen andre som har opplevd dette eller har testet på sine JBL E-30??

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •