Sprengt bass?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 9 av 9

Tråd: Sprengt bass?

  1. #1
    Newcomer Håvard90 sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2005
    Poster
    229
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Sprengt bass?

    Ja, altså.. vil tro jeg ha sprengt bassen i noen høytalere her. Oppdaget plutselig at det ene elementet ble merksnodig stille! Første tanken som slo meg var selfølgelig at nå er det brent. Men så prøvde jeg å trykke litt forsiktig på elementet. Trykkes det litt inn så er det plutselig med igjen.. Er dette normalt? :P Men det kjennes ut som elementet går litt lettere nå, så har sikkert skadet svingbøyle? Er vel ikke mulig å få reparert slike ting? Regner med at det er vanskelig/umulig..

    Men saken er at det er et element fra 25-30 år gamle fisher høytalere, og er crappy å få ødlagt de da! Elementet er av 10" SEAS med god gammel papp cone :P

    Takker for alle svar!

  2. #2
    Newcomer Håvard90 sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2005
    Poster
    229
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noen bilder.. hvis det skulle være av interesse :P

  3. #3
    Intermediate CV_Marius sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    1,154
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Oi så tjukke ledninger som gikk til elementet da :grin:

    Hvis du ikke hører noen ulyder når det lager lyd, så er det sannsynlig at en av de to "trådene" som går fra "terminalen" på høytaler til membranen har delvis gått av..

    Dem er det jo bare og bytte.... lodd av, lodd på..

  4. #4
    Newcomer Håvard90 sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2005
    Poster
    229
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, dem hadde fin "sytråd" på den tida disse ble lagd..

    Vet ikke om dette er problemet :P er vel helst at jeg har ødelagt no svingspoler å no slikk.. Men hadde trodd det skulle bli helt stille da.. lager lyd hvis du presser elementet inn eller ut.. men ikke når det står i vanlig stilling =P

  5. #5
    Intermediate CV_Marius sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    1,154
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Om du har brent spolen så har sannsynligvis en del tråder løsna ... så om du trykker ned elementet så det lager lyd og drar på litt så skal du høre det rasler bra nedi der, om ikke... så kan det virke som spolen er intakt.

  6. #6
    Newcomer Håvard90 sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2005
    Poster
    229
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Høres dog ikke helt bra ut.. hah! Tror det er takk og farvell til det elementet desverre.. ;-P

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    27
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Virker -virker ikke

    Hei. Høres ut som dette er et brudd på ledningen/ledningene som går fra terminal element chassis og inn til spolen. Kan også være brudd i viklinger spole. Må sannsynligvis bytte leding/ledninger eller spole. Kan også hjelpe med å lodde over kontaktpunkter.

    Mvh Frode

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sånn element hadde jeg engang.. Selvbyggesett fra 1974 hehehe.. kjøpte på loppemarked engang..

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    203
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hadde samme problem som deg! ingen lyd i ellementet, men når man rørte på det (trykket det litt inn) ble det lyd. eltek sa at det var brudd i talespoln. det var en dynabel 9615 og jeg er glad det gikk t f..n fikk bytta i noe sjikkeli

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •