Ulyd i det ene basselementet.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 6 av 6
  1. #1
    Intermediate Shercko sin avatar
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    1,118
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Unhappy Ulyd i det ene basselementet.

    La merke til dette for ikke så lenge siden. Hvis man har øret nærme det ene basselementet(når det spiller selvfølgelig), kan man høre en svak skrape-lignende lyd. Det er bare så vidt, og man helt inntil for å høre det. Det spiller som bare pokker akkurat som det andre, men kanskje dette er noe som kan være skadelig over tid? ...

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    46
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det kan nok være et tegn på slitasje tror jeg! Hvis elementet har levd et langt liv med tøff bruk kan det være at sentrerings og kantopphengene begynner å bli slitt. Det kan føre til at selve membranen med tilhørende svingspole ikke blir sentrert nøyaktig nok i magnetgapet, som igjen kan gjøre at svingspolen skraper litt borti magneten.
    Eller hvis du har spilt så brutalt at svingspolen har slått i bunn på magnetgapet kan dette ha medført små "bulker" i enden på svingspolen som da kan lage skrapelyder når de passerer magneten.

    Elementet vil sannsynligvis holde lenge, men det er nok å anbefale at du går til anskaffelse av et erstatningselement etter hver.

  3. #3
    Intermediate Pug-Nose sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    960
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde samme problemet en stund.. Det rare var at elementet hadde "friske" perioder, hvor ulyden plutselig var borte. Men den kom jo tilbake til tider, og eneste løsning var å skaffe nytt element, evt å reparere.. Noe som skulle ta relativt lang tid på hifiklubben...

  4. #4
    Moderator ask4me2 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    4,800
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sjekk også om det kan ha kommet noen fremedlegemer dempemateriale eller ledninger ol. som kan komme borti bass mebranet inne i høytaleren. Hadde en løs ledning en gang som hadde plassert seg slik at den smalt borti og lagde ganske mange stygge lyder når bass elementet benyttet litt av slaglengden (CV AT100 løs melomtone kabel)

  5. #5
    Intermediate Shercko sin avatar
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    1,118
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takk for svar. Da får jeg åpne opp å sjekke.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    27
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Ulyd

    Skurring eller subbing kommer ofte av at spolen har fått litt mye pådrag slik at den har gått seg varm og blitt deformert på en eller annen måte. Kan også være at den p.g.a. alder er kommet litt ut av senter. Uansett kan jeg hjelpe deg med bytte av spole eller sentrring. Tar alle merker.

    Mvh Frode

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •