sprengt høyttaler

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 24
  1. #1
    Newcomer sigurd90 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    197
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    sprengt høyttaler

    hva er det egentlig som skjer med elementet når blir sprengt?

  2. #2
    Intermediate Jan A M sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    1,343
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Så vidt jeg vet kan det være:

    1.Spolen i høytalerelementet blir så varm at isolasjonen til ledreren i spolen smelter og det blir kortsluttning (eventuelt "bare" mindre motstand).

    2.Spolen blir så varm at ledren ryker (dvs. ingen strømgjenomgang i det hele tatt).

    3.Spolen kan "bunne" slik at den blir deformert og skraper borti magneten eller kjernen.

    Kan sikkert være flere former for "sprengt" element, men disse er de jeg kan komme på i alle fall. :wink:

  3. #3
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    1,127
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Når man spiller for høyt over lengre tid, blir kobbertrådene som er i spolen inni elementet varme. Når disse blir varme nok, utvider de seg, og lakken som holder dem på plass smelter. Det skal fint lite til, så vil trådene f.eks skrape borti magneten i elementet. Høyttalerelementet er delvis sprengt.

  4. #4
    Intermediate CV-Gunnar sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    1,361
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tror det er noe galt med det ene elementet i mine CV LS-12. Når jeg trykker på bassen kommer det en skrapelyd. Er det da delvis ødelagt??

  5. #5
    Intermediate
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    1,127
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av CV-Gunnar
    Tror det er noe galt med det ene elementet i mine CV LS-12. Når jeg trykker på bassen kommer det en skrapelyd. Er det da delvis ødelagt??

    Kommer helt an på åssen du trykker, Men bruker du alle fingra så du får trykket inn elementet på alle kanter og det skraper er det sprengt :wink:

  6. #6
    Intermediate CV-Gunnar sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    1,361
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Når jeg trykker med alle fingra å det beveger seg rett så kommer skrapelyden. Men tror ikke det er sprengt, fordi det spiller helt tipp-topp. :P

  7. #7
    Intermediate JanThomas sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    902
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av CV-Gunnar
    Når jeg trykker med alle fingra å det beveger seg rett så kommer skrapelyden. Men tror ikke det er sprengt, fordi det spiller helt tipp-topp. :P

    Det kan være att spolen er blitt slått skeiv, du har kanskje spelt veldig høyt en gang og det har kanskje blitt "litt" for høyt

  8. #8
    Expert Flageborg sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    5,594
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av CV-Gunnar
    Når jeg trykker med alle fingra å det beveger seg rett så kommer skrapelyden. Men tror ikke det er sprengt, fordi det spiller helt tipp-topp. :P
    Elementet er sprengt...............tro kan du gjøre i kirken, som mange andre......... :wink:

  9. #9
    Newcomer sigurd90 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    197
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    går vel ann å skru ut elementet og flytte litt på spolen. Ikke det at jeg har så mye peiling på dette men, bare rett meg hvis det er helt glalt og gjøre det :P

  10. #10
    Intermediate JanThomas sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    902
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av flageborg@flageborg.no
    Sitat Opprinnelig postet av CV-Gunnar
    Når jeg trykker med alle fingra å det beveger seg rett så kommer skrapelyden. Men tror ikke det er sprengt, fordi det spiller helt tipp-topp. :P
    Elementet er sprengt...............tro kan du gjøre i kirken, som mange andre......... :wink:

    :lol: :lol:

  11. #11
    Intermediate CV-Gunnar sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    1,361
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har hørt sprengte basser før å det spiller jo helt sinnsykt stygt og forferdelig.

    Spilte meget høyt en gang med dem..å da røk den ene bassen.hehe :P Kanskje den andre har blitt skada da eller noe sånt. Har hørt andre sie også at det kan være noe med spolen..

  12. #12
    Newcomer sigurd90 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    197
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja sprengte basser låter helt forferdelig! Hadde en gammel sølvsuper før tror jeg sprengte fire høyttalere med den eller noe sånnt

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2009
    Poster
    3
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Trenger virkelig hjelp her folkens! fikk en sub igår, koblet den opp på den forsterkeren og den funket fint. men så koblet jeg den duben til en liten forsterker, veldig liten, og suben begynte bare å dure. ikke kunne jeg få gjort noe med volumet eller noe, så ble så redd at jeg skrudde den av. da jeg igjen koblet den opp til den greie forsterkeren i stua, kommer det ikke en eneste lyd fra suben. det kommer så vidt no tull da jeg plugger i line-in kabelen, og det er det hele.. Er jævlig irriterende å ødelegge suben sin slik! kan noen si meg hva er det lureste jeg kan gjøre for å slippe og punge ut no særlig i denne saken??

    stor takk til allle som svarer her ass!

  14. #14
    Intermediate dj-vega sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2006
    Poster
    2,008
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av stepan
    Trenger virkelig hjelp her folkens! fikk en sub igår, koblet den opp på den forsterkeren og den funket fint. men så koblet jeg den duben til en liten forsterker, veldig liten, og suben begynte bare å dure. ikke kunne jeg få gjort noe med volumet eller noe, så ble så redd at jeg skrudde den av. da jeg igjen koblet den opp til den greie forsterkeren i stua, kommer det ikke en eneste lyd fra suben. det kommer så vidt no tull da jeg plugger i line-in kabelen, og det er det hele.. Er jævlig irriterende å ødelegge suben sin slik! kan noen si meg hva er det lureste jeg kan gjøre for å slippe og punge ut no særlig i denne saken??

    stor takk til allle som svarer her ass!
    Det er ikke vits å dra opp en tråd fra 2005 :P
    Men uansett. Kan du si noe om utstyret ditt? Navn og Model etc.

  15. #15
    Intermediate Evelen sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    1,391
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ok om jeg presser XTZ-en min "veldig" langt inn så hører jeg en liten skrapelyd, vil det si den er sprent?
    Har ingen ulyder, ikke på høyt volum engang.

  16. #16
    Intermediate dj-vega sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2006
    Poster
    2,008
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    tror ikke det ...

  17. #17
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2009
    Poster
    3
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av dj-vega
    Det er ikke vits å dra opp en tråd fra 2005 :P
    Men uansett. Kan du si noe om utstyret ditt? Navn og Model etc.

    prøvde å bruke alle fingra å presse elementet ned, ingen lyd da, bare hvis man tar den fra den ene siden. det er en Atomic a-8 sub. forsterkeren i stuen er KRF-V6200D (kenwood), men den forsterkeren som fucka hele suben opp er en liten FC361 Microlab®. Det som er rart er at jeg ikke skjønner hvorfor det bare kom slik dure lyd fra suben da jeg koblet den til FC361 Microlab®..

  18. #18
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    15
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kanskje det var en kortslutning i den forsterkeren som ødela subben som gjorde at du knertet inngangen på subben. Du kan prøve noen andre innganger, eventuelt skru ut forsterkeren og se om du kan se noe brent. Det skal se svart/brunt ut og kanskje ha noen "sprukne" komponenter. Lykke til

    Harald

  19. #19
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Talking

    Litt C4.... då får du garantert en sprengt høytaler på Mythbuster måten :-D

  20. #20
    Intermediate dj-vega sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2006
    Poster
    2,008
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Men kobla du den Eltax subben via høyttalerkabler eller vanlige signal kabler? Har du sjekka sikringa på subben?

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •