Cerwin Vega CLSC 15, dårlig bass?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 29
  1. #1
    Newcomer bastard81 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    39
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Cerwin Vega CLSC 15, dårlig bass?

    Har satt opp anlegget mitt (nevnt nedenfor) og prøvd meg litt fram og tilbake, men jeg syns det er elendig bass i disse høytalerne. Har ikke turt spille mer en klokka 2 på forsterkeren med klokka 2 på nad forsterkeren siden alt er helt nytt. Jeg har vært borti Cerwin Vega før og har hørt mye bedre enn dette. kjenner det nesten ikke i gulvet engang. Er dette fordi jeg er for pysete med bassen og volumet på naden, eller er det fordi de ikke er spilt inn enda? :shock:
    Sån som nå så er det bare en sinnsyk diskant og lite trykk, og anlegget står i et stort rom. Har greie kabler også.

    Del erfaringene deres med en newbie på CV og NAD.

  2. #2
    Intermediate C. Alshus sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    3,211
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei og velkommen til forumet!

    Spille inn høyttalerne litt, og se om det blir bedre.

    Ellers tror jeg du har for liten forsterker. C372 er kanskje kraftig til å være en integrert, men er nok ikke stor nok for dine høyttalere. Men siden den har preout, kan du kjøpe en ekstra effektforsterker for å drive bassene. Hvis CVene har biwireterminaler, kan du la din integrerte forsterker til å drive mellomtone og diskant. Effektforsterkeren kan da få drive bassene helt alene.

  3. #3
    Expert jfinneru sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    5,983
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har du bruene på mellom biwirekontaktene da :wink:
    Videokalibrerer
    AV-tekniker
    Crestronprogrammerer
    AMX Programmerer
    Freelance AV-journalist

    afinner@online.no

  4. #4
    Newcomer bastard81 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    39
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ok. Skjønner nå at biwire utgangene er for å kjøre ekstra forsterkere. Og jeg går ut fra at Pre-Out Utgang 1 alltid skal være i kontakt med Main In, hvis ikke hadde det ikke vært lyd i det hele tatt. tar ut disse broene hvis jeg skal ha effektforsterker. Pre-Out 2 må da være for en sekundær forsterker. . Volumet på Preout 2, er vel hvis jeg vil ha den sekundære forsterkeren til å evt spille lavere eller noe.

    Mye skriving her men ikke bedre lyd hehehe.
    Eller dvs masse lyd men ingen trøkk!
    Får satse på å få spilt de inn litt og få litt bass etterhvert da.
    på hifiklubben mente de forsterkeren holdt i massevis så

  5. #5
    Intermediate Thlian sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    2,018
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av bastard81
    Ok. Skjønner nå at biwire utgangene er for å kjøre ekstra forsterkere. Og jeg går ut fra at Pre-Out Utgang 1 alltid skal være i kontakt med Main In, hvis ikke hadde det ikke vært lyd i det hele tatt. tar ut disse broene hvis jeg skal ha effektforsterker. Pre-Out 2 må da være for en sekundær forsterker. . Volumet på Preout 2, er vel hvis jeg vil ha den sekundære forsterkeren til å evt spille lavere eller noe.

    Mye skriving her men ikke bedre lyd hehehe.
    Eller dvs masse lyd men ingen trøkk!
    Får satse på å få spilt de inn litt og få litt bass etterhvert da.
    på hifiklubben mente de forsterkeren holdt i massevis så
    Ikke akkurat, du kan kjøre 2 pre-out kanskje ja, men ikke for å ha lavere volum på den andre :?
    Har du på broene dine bak på høyttalerne, har du to terminaler bak? Og sitter det broer/skinner imellom disse??

    Har du koblet riktig, slik at du ikke får utfasinger, at høyttalerne jobber mot hverandre og da blir bassen feil/borte!

  6. #6
    Newcomer NoName sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    28
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du kobblet dem i motfase?

  7. #7
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    De blir endel villere etter 100timer ca. Men du får ikke samme "buldre" bassen som DC, VS, E-serien, LS. Men du får en mere stram bass, som kanskje ikek er like "kul", men mere riktig. Men rart det ikke flytter noe da. Men det kommer nok skal du se.. CV krever LANG innspilling, spessielt Classic. Og en NAD 272 i brokobla mods sammen med NAD 372 i bro, som du allerede har, hadde sikkert gjort sitt . Men vent 1mnd ca. Og spill vanlig.. så skal du se at ting skjer.

  8. #8
    Newcomer bastard81 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    39
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Noname sier: Har du kobblet dem i motfase?

    Går ikke an å kople vegaene feil, er bare en + og en - bak Vegaene.
    En ting er verd å merke seg; da jeg koplet de opp for første gang så var det feil merking på høyttalerkablene (!!!) så de ble spilt litt polvendt, men ikke lenge. I tilfelle så har jeg ei forsikring som dekker det.

    I og med jeg er i et svært flyttekalas nå så har jeg ikke no bra musikk å teste med, har ei sliten Dio skive, Best of Norsk Rock og ei Eminem skive til broderen. Men Eminem har vel sucky lyd uansett?, skurrer iallefall vedlig i bassen, er ikke vandt med sånn musikk :lol:

    Jeg var veldig imponert av E serien til Cerwin Vega, var derfor jeg valgte disse høyttalerne. Spiller bra Slayer, Pantera, Judas Priest og annen rølpemusikk.

    Når det kommer til forsterkeren så er broene mellom Preout 1 og Main In.
    Slik de stod når jeg fikk de. Skal vel stå sånn også.
    Skulle lagt med bilder, men får vel ikke lastet opp til forumet.

  9. #9
    Expert Flageborg sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    5,594
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det virker som skikkelig motfase.....

    Har du sjekket internkablingen i kassa? pkt. 2

    Har du kjørt batteritesten? pkt. 1

  10. #10
    Newcomer bastard81 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    39
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Det virker som skikkelig motfase.....

    Skal ta et 4,5 V batteri og sette på å se om bassen slår riktig vei.
    Men hadde vært rart om de var kopla feil i kassa.

    Har begynt å varme de opp med ei gammel u96 skive nå, syns det blir bedre og bedre, men veldig veldig stiv bass,. de skal få noen timer og godgjøre seg på, diskantene tar kvelden før bassen uansett.

    Anbefaler dere noen låter jeg kan teste med trøkk i?
    Ble liksom ikke det samme med Painkiller.

  11. #11
    Intermediate C. Alshus sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    3,211
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sang nummer 4,5 og 6 på Thriller (Michael Jackson) plata har skikkelig trøkk.

  12. #12
    Intermediate Thlian sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    2,018
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du kan laste bilder til forumet, så lenge dem ikke er større enn 100kb.
    Show me the amp!!

    Prøv Sting - A Thousand Years (nitil sahwney mix)
    Der er det bass der :shock:

  13. #13
    Newcomer bastard81 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    39
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Show me the amp!

    Se her er koplingene bak NADen. Kan vel ikke gjør no galt her.
    det eneste du ikke ser på bildet er høytalerne kablene.

  14. #14
    Intermediate Thlian sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    2,018
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan jeg få spørre hvorfor det er lasket imellom Pre-Out 1 og Main In?

  15. #15
    Newcomer bastard81 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    39
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Thlian
    Kan jeg få spørre hvorfor det er lasket imellom Pre-Out 1 og Main In?
    Ja du kan bare spør, men er nå ikke no lyd uten. :wink:

  16. #16
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Thlian
    Kan jeg få spørre hvorfor det er lasket imellom Pre-Out 1 og Main In?
    Dette inngår i NAD's byggeklossefilosofi. Forforsterker er delt ifra effektforrstkern. Og du har bra muligheter ut ifra dette. Derfor er det slik .

  17. #17
    Newcomer bastard81 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    39
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Så da hadde jeg rent toretisk fått renere lyd hvis jeg byttet ut broene med noen heftige phonokabler?

    Anbefaler dere meg noen høyttalerkabler til anlegget mitt som ikke koster trusa? Må ha 2x4 meter.

  18. #18
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Siden NAD'en og høyttalerene er helt nye, så kan du ikke regne med "gode" resultater enda. innspilling kreves på både forsterker og høyttalere. Og siden ditt er nytt, så må du ialleflal regne med 100timer før ting løsner.

    Kabler til dette: TaraLabs Omni til 60kr metern. Disse fører bra med strøm. Men du kan jo også se på www.dynabel.no sitt sortemang av Supra høyttaler kabler. Men Taralabs Omni har altid vært bra på CV.
    http://www.hifiklubben.com/no/produk...bel.htm?id=519 . Omni funker iallefall bra på mine AL1000.

  19. #19
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av bastard81
    Så da hadde jeg rent toretisk fått renere lyd hvis jeg byttet ut broene med noen heftige phonokabler?

    Anbefaler dere meg noen høyttalerkabler til anlegget mitt som ikke koster trusa? Må ha 2x4 meter.
    Nja, prøvde det samme på min gamle forsterker NAD 319 (så si samme som 372, men litt dårligere kvalitet på lyden), men merka lite på det.

    Gi anlegget 1mnd på seg med normal spilling (litt høyt seff , trossalt CV vi snakker om).

  20. #20
    Newcomer bastard81 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    39
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    OK. Takk for hjelpen. da er det bare gnu opp volumet, sette cd spilleren på repeat og dra på ferie en måned! :lol:

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •