Plutselig brummelyd fra SUB ( sub: Klipsch R-115SW For: yamaha-cx-a5100 )

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 14 av 14
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2010
    Poster
    30
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Plutselig brummelyd fra SUB ( sub: Klipsch R-115SW For: yamaha-cx-a5100 )

    Hei Plutselig komme det en brummelyd fra sub ( elementet vibrere ) har hatt sub og forforsterkeren i 1 uke xD

    Skule bare på kjøkkenet og plutselig begynte den og brumme. Har testet alt mulig snart og ingen ting hjelper :/

    Det kommer selv om lyden er skrud ned og forforsterkeren er av. Når jeg tar ut signalkabelen fra forforsterkeren så blir lyden ( brummelyden ) borte.


    Forforsterker: yamaha-cx-a5100
    Sub: Klipsch R-115SW
    Sub signal: https://www.komplett.no/product/4317...oredirect=true

  2. #2
    Intermediate tor rasmussen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    3,354
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jordingsfeil.
    Hadde en sub hvor feilen kom i selve av og på-bryteren.
    Den var laget av metall, så hvis jeg tok i bryteren forsvant lyden.
    Du kan på gøy prøve følgende:
    Ta en skjøteledning med jord, og koble den til stikkontakt på bad eller kjøkken hvor du er 100% sikker på at stikkontakten er jordet.
    Koble sub og eller forsterker til jordet ledning.
    Forsvinner lyden da så er jord problemet.

    Det jeg ikke skjønner er at lyden ikke var der i starten. Noe som indikerer "feil", eller at noe har endret seg.
    Som nevnt, jeg hadde en sub som fikk jordingsfeil, men den var godt 5 år gammel da feilen oppstod.

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2010
    Poster
    30
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av tor rasmussen Vis post
    Jordingsfeil.
    Hadde en sub hvor feilen kom i selve av og på-bryteren.
    Den var laget av metall, så hvis jeg tok i bryteren forsvant lyden.
    Du kan på gøy prøve følgende:
    Ta en skjøteledning med jord, og koble den til stikkontakt på bad eller kjøkken hvor du er 100% sikker på at stikkontakten er jordet.
    Koble sub og eller forsterker til jordet ledning.
    Forsvinner lyden da så er jord problemet.

    Det jeg ikke skjønner er at lyden ikke var der i starten. Noe som indikerer "feil", eller at noe har endret seg.
    Som nevnt, jeg hadde en sub som fikk jordingsfeil, men den var godt 5 år gammel da feilen oppstod.
    Både sub og forsterkeren har ikke jord :/

    Når jeg tok ut signalkabelen. og tok den mot noen andre ledninger jeg har så komme brummelyden høyere. og når jeg tok den mot sin egen ledning så blei den borte. Så virker som støyen kommer mot kabelen plutselig. Jeg la også merke til at strømmen gikk i dag i 10 sec ( kan det ha noe med strøm nettet og gjøre )

    Legger også merke til at støyen blir bort plutselig også kommer den tilbake. Men som sakt, så har jeg ikke jord. og har prøvd og tatt strøm fra badet.

  4. #4
    Intermediate tor rasmussen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    3,354
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan du teste en annen signalkabel?

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2010
    Poster
    30
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av tor rasmussen Vis post
    Kan du teste en annen signalkabel?
    Har en old type uten noen ting av skjerming osv. og den støyer også. Fjerner jeg ledningen fra selve sub så er støy borte.

    Vil også legge med at jeg har 8 meter sub ledning som er rullet sammen, om det har noe og si? og forsterkeren står på suben

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2010
    Poster
    30
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Også har jeg en HTPC oppe på forsterkeren xD

  7. #7
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av knutarn Vis post
    Også har jeg en HTPC oppe på forsterkeren xD
    sjekk om det brummer bare når den er kobla til Yamaha.. og ingenting annet er koblet til den... den er jo sikkert med jordet stikk.

    Om det er tilfelle.. prøv å blend Jord. (elektrikker tape eller noe), bare for å teste.

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2010
    Poster
    30
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av skorob Vis post
    sjekk om det brummer bare når den er kobla til Yamaha.. og ingenting annet er koblet til den... den er jo sikkert med jordet stikk.

    Om det er tilfelle.. prøv å blend Jord. (elektrikker tape eller noe), bare for å teste.
    Har testet med og ta ut kontakten av HTPC og er fortsatt støy :/ Er det ganske normalt problem? altså støy ? om jeg justerer ned volumet bak sub kan jeg få bort brum men da må jeg ta den halvveis ned :/

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2010
    Poster
    30
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av tor rasmussen Vis post
    Kan du teste en annen signalkabel?
    Da har jeg funnet feil!

    Jeg tok ut alle kontaktene mine bak tven, som hadde jord i bruke. og da blei støy borte. med en gang jeg satt inn pc, amp eller amp2 så komme støy med en gang jord møtt jord i kontakt fordeleren.

    Så med en gang alt av kontakter med jord i drift blei tatt ut. så løste problemet seg.

    Så det jeg lurer på nå. Hva skal jeg gjøre får og fikse det problemet her? Har prøvd og tatt strøm fra et annet rom. men med en gang de kommer til jord, så oppstår det støy igjen. :/

    Kan jo fjerne jord fra kontakten. men er ikke det litt skummelt. da man kan få strøm i seg?

  10. #10
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,279
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ikke noe problem å bruke ujordet kabel.
    Samsung UE65HU7505
    Yamaha CX-A5100, NAD 208, Onkyo PA-MC5501 SVS AS-EQ1, Samsung BD-H5900 sonefri
    2xSVS STS-01 front, 2xSVS SCS-01 senter, 4xSVS SBS-01 surround, 2xSVS PC-2000 sub, 4xDynavoice Magic FX-4 atmos.

  11. #11
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmm.. har du kabel TV? Kan være at du trenger galvanisk skille på antenne kabelen der?

  12. #12
    Intermediate Danke sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    4,289
    Takk & like
    Nevnt
    4 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Høres ut som antenne kabel jordingsfeil, prøv en et skille som nevnt av Skorob.. Koster bare 20-50 spenn på clas...

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2010
    Poster
    30
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har fiber (altibox)

  14. #14
    Intermediate Danke sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    4,289
    Takk & like
    Nevnt
    4 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av knutarn Vis post
    Har fiber (altibox)
    Ha på sub, slå av alle andre komponenter en etter en, dersom brummingen slutter når du skrur av produktene og lyden slutter så vet du at du har en jordingsfeil.

    Dersom det ikke slutter, så er det noe annet.

    Jeg har vært borti det samme før, og her var det tv-antennen.

Lignende tråder

  1. Offisiell tråd for Yamaha Aventage CX-A5100 prosessor
    By Midas in forum Receivere/forsterkere
    Svar: 307
    Siste melding: 10-21-2016, 22:28
  2. Er Klipsch R-115SW et bra kjøp til 7000kr?
    By Tom073 in forum Høyttalere
    Svar: 5
    Siste melding: 07-25-2016, 14:02
  3. Klipsch R-115SW bra sub?
    By ¨satyrion in forum Høyttalere
    Svar: 2
    Siste melding: 02-15-2016, 10:25
  4. Sammenligning mellom Yamaha CX-A5100 og Marantz 8801
    By Midas in forum Receivere/forsterkere
    Svar: 53
    Siste melding: 11-07-2015, 18:46
  5. Klipsch Subwoofer 15" R-115SW VS SW-115
    By Arnesen1 in forum Høyttalere
    Svar: 1
    Siste melding: 11-20-2014, 14:52

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •