Hjelp! Vanvittig lav lyd i sub

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 7 av 7
  1. #1
    Intermediate eriko86 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2011
    Poster
    508
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Hjelp! Vanvittig lav lyd i sub

    God kveld,

    Fikk idag en JBL LS120p subwoofer i posten.

    Den starter opp med et lite tikk, og lampen lyser grønt for signal.

    Startet først med å teste den på min Emotiva UMC-1, tilkoblet "SW" out. Fikk ingen lyd i stereo eller direct (men etter litt gransking så forsto jeg det slik at dette ikke går an i det hele tatt). Fyrer derav opp en flerkanals film, men fortsatt ingen lyd.

    Så kobler jeg den til min Parasound P3, "Line output 1". Her kobler jeg i første omgang med splitter, mine effektblokker og subwoofer. Her får jeg litt lyd ved nesten full guffe på både pre og sub. Prøver deretter med kun suben koblet til, ingen forskjell.

    Har koblet til ved både LFE og Normal på suben, uten noen forskjell. Både med og uten splitt. Samme resultat hver gang, litt lyd ved maks pådrag.

    Siste forsøk ble gjort på et gammelt Aiwa-anlegg med egen utgang for "superwoofer", her fikk jeg samme utslag som på Parasounden.

    Nå er jeg rådvill, selvom P3 kun har lne out - og ikke dedikert sub out burde det da fungere noenlunde?

    Har jeg oversett noe, hvor kan feilen ligge?

  2. #2
    Expert Ostemannen sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2009
    Poster
    5,350
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du mulighet for å poste noen bilder av hvordan det er koblet når det ikke spiller? Både bakpå forsterker og bakpå subben.

    Prøvd følgende:
    Skiftet kabel mellom subb og forsterker.
    Skiftet subben til en annen. Altså testet med en annen subb.
    Mentor 8 - NAD M50 - NAD M51 - NAD M52 - 2x NAD 275

    Sjekk ut Min Hifi!
    Her er min hjemmekino!

  3. #3
    Intermediate eriko86 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2011
    Poster
    508
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Suben er nå testet hos Soundgarden, med samme resultat. Derav sendt til feilsøk på verksted.

    Hurra for sommer!

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2011
    Poster
    289
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    du burde fott ein ny med en gang viss den var defekt når du fikk den

  5. #5
    Active m4sta sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    406
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det der er jo typisk DOA sak, hvis du kjøpte den ny så krev ny med engang, eller klag til forbrukerådet!

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    33
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bra du fant utav det.

    Før jeg så svaret kom jeg på ett lignende problem jeg hadde.
    Da var crossover frekvensen stilt veeeldig lavt, enten på sub eller receiver. Dette førte veldig lav lyd, siden det meste av materiell jeg prøvde hadde lite i området 30Hz og ned.
    Kanskje det kan hjelpe noen andre.

  7. #7
    Intermediate eriko86 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2011
    Poster
    508
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Suben ble kjøpt brukt, privat via Hifisentralen.

    Enten var den defekt ved avsending, eller så har noe skjedd under transport. Håper å få vite akkurat hva som er feilen.

    Absolutt alt ble testet ut her hos meg. På surroundprosessor, forforsterker og integrert. Testet forskjellige kabler og alt av innstillinger.

    Og da den også viste samme symptomer hos Soundgarden fikk jeg i det minste bekreftet at det ikke var noe i veien med utstyret mitt.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •