Frykt for sprengte elementer. trenger input

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 12 av 12
  1. #1
    Active bircoff sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Frykt for sprengte elementer. trenger input

    Jeg har et par Audiovector Mi1 avantgarde som drives av en Abrahamsen V2.0.

    Det kommer en merkbar skurrelyd når jeg spiller enkelte sanger på normal/lavt volum. Dette gjelder f.eks. Zero 7, Metallica, Slayer, Tool, Frank Zappa og klassisk musikk.

    Skurringen er imidlertid ikke tilstede på alle former for musikk. bare noe.

    Kan det være at noe er sprengt i høyttalerne? føler at lyden er dårlig på begge kanaler.

    Hvor kan jeg eventuelt ordne dette i nærheten av bergen?

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    192
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av bircoff
    Jeg har et par Audiovector Mi1 avantgarde som drives av en Abrahamsen V2.0.

    Det kommer en merkbar skurrelyd når jeg spiller enkelte sanger på normal/lavt volum. Dette gjelder f.eks. Zero 7, Metallica, Slayer, Tool, Frank Zappa og klassisk musikk.

    Skurringen er imidlertid ikke tilstede på alle former for musikk. bare noe.

    Kan det være at noe er sprengt i høyttalerne? føler at lyden er dårlig på begge kanaler.

    Hvor kan jeg eventuelt ordne dette i nærheten av bergen?
    Tror nok ikke det er sprengte elementer. Høres mer ut som noe i forsterkeren. Hadde de vert sprengt, og som du sier ved lavt volum, hadde du hørt det svært tydelig når du gir på... Og ved alle typer musikk.

  3. #3
    Active bircoff sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Lyden blir faktisk noe klarer ved høyt volum. Men det er noe som harker med lyden, spesielt på lavt volum.

    Kan det være DAC eller forsterker? hva gjør jeg i så fall med det?

  4. #4
    Expert
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    5,562
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    en usentrert spole kan gi det du beskriver. har det iallefall gjort ved et par anledninger her.. noen låter spilte rent selv på høyt volum, men når feil frekvens kom så ble det voldsomt til blafring.
    men litt rart om det har skjedd i begge høyttalerene...og uvanlig i det hele tatt

  5. #5
    Active bircoff sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har testet litt rundt og har funnet ut at forstyrrelsen kommer best frem med voldsom musikk. Men jeg hører den med rolig jazz også.

    Skal prøve å beskrive lyden litt bedre.

    Høres ut som "hvit skurring", noe likt vinyl-støy. kommer best frem i krevende partier, eller i øyeblikket en note spilles av f.eks. en gitar eller tromme.

    Hva gjør jeg om jeg har en usentrert spole?

  6. #6
    Intermediate Danke sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    4,730
    Takk & like
    Nevnt
    7 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av bircoff
    Jeg har testet litt rundt og har funnet ut at forstyrrelsen kommer best frem med voldsom musikk. Men jeg hører den med rolig jazz også.

    Skal prøve å beskrive lyden litt bedre.

    Høres ut som "hvit skurring", noe likt vinyl-støy. kommer best frem i krevende partier, eller i øyeblikket en note spilles av f.eks. en gitar eller tromme.

    Hva gjør jeg om jeg har en usentrert spole?

    Det kan vel ikke være usentrert spole i begge høytalerne???

    Jeg hadde usentrert spole i ENE høytalern min fra fabrikk, det skrapet når elementet bevegde seg og skrapte også når jeg trykket inn elementet. Jeg tok ut hele elementet som forøvrig var helt løstnet fra magneten. Jeg snudde elementet rundt helt til jeg ikke hørte noen skurring lenger, derreter limte jeg fast elementet til magneten med stålherdet lim. Høytaleren ble helt reparert. Dette var dog en Billig Dynavoice F6.

    Anbefaler andre å levere til verksted, kjøpeplass.

    Men leverer de to høytalere med store feil, så er jo det veldig rart.

    Det er nok forsterkeren eller ledning som er feil med.

  7. #7
    Active bircoff sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    skal ta å prøve med noen andre høyttalerkabler for å se om det spiller noen rolle (etter hva jeg hører). Håper det.

    Lyden ble forringet plutselig en dag. kan være at det har skjedd noe med kablingen.

  8. #8
    Intermediate Danke sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    4,730
    Takk & like
    Nevnt
    7 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av bircoff
    skal ta å prøve med noen andre høyttalerkabler for å se om det spiller noen rolle (etter hva jeg hører). Håper det.

    Lyden ble forringet plutselig en dag. kan være at det har skjedd noe med kablingen.
    Tror det heller er signalkablene enn høytalerkablene men du kan jo prøve å bytte høytalerkablene forde.

    Ofte er det selve kontakten i signalkablene som er defekt. Dårlig kontakt, dårlig skjerming etc. Eller også feil kobling.

  9. #9
    Intermediate
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    595
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    opplevd lignenes lyd jeg også :/ kom trooolig av ht kabler type bilige flahsy byttet til noe fra b*****a for og sjekke og vips jeg var lyklig.. ete var fra kun den enne ht

  10. #10
    Active bircoff sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bruker noen elendige lampett-liknende kabler for øyeblikket. Enkelt å skjule, i motsetning til mine egentlige kabler som er 2cm i diameter. hehe.

    Kabler er delen av anlegget med minst WAF etter min erfaring.

  11. #11
    Intermediate ChrisHesby sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    605
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan kanskje være den interne kablingen i høyttaleren som har litt dårlig kontakt. Selv om det er litt usannsynlig at det skulle skje med begge høyttalerene.

    Har du prøvd å presse bass elementet inn og hørt etter skape lyder samtidig?
    Focal JMlab Electra 926 | Focal Sib XL | SVS SB-2000 | Yamaha RX-V1800 | Emotiva XPA-2 | Sharp LC-70LE747E


  12. #12
    Intermediate Danke sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    4,730
    Takk & like
    Nevnt
    7 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av bircoff
    Bruker noen elendige lampett-liknende kabler for øyeblikket. Enkelt å skjule, i motsetning til mine egentlige kabler som er 2cm i diameter. hehe.

    Kabler er delen av anlegget med minst WAF etter min erfaring.
    En grei funksjonell kabel bør ikke koste mer enn 200kr for å funke ordentlig. Bare unngå de rødhvite "lissene" etter erfaring ryker disse fort.

    En normal Qed eller Argon kabel med god skjerming koster ca 200kr på hifiklubben.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •