SVS sub problem!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 15 av 15
  1. #1
    Newcomer kRisi sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2011
    Poster
    248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    SVS sub problem!

    Hei. Hentet nettopp ny sub i går. Kjøpte en brukt SVS PC12 NSD. Akkurat nå har jeg en argon låneforsterker (ARGON REC-3246 Receiver | Hi-Fi Klubben) og klipsch synergy f2 som front HT. Min NAD C356 er på reperasjon. Problemet er at subben IKKE spiller/føller høyttalerene sit volum. Har kobla subben på LINE IN, enste ledige inngang bortsett fra PHONO. Er det noe galt med forsterkeren eller har jeg gjort noe feil?

    Takker på førehand!

  2. #2
    Active sjefern sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2004
    Poster
    494
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du hatt sub før? En SVS PC12 NSD skal ikke høres så mye. Den skal mest føles. Gjerne på toner kun under 80hz.

    Sett på en film med et godt dypt track og prøv så med og uten sub påslått. Gjerne Darla som dunker på akvariet i Finding Nemo hvis du har denne filmen liggende.

    Hvis ikke er det mange forslag ute på forumet her. Så kan du fortelle oss hvordan det gikk etterpå

  3. #3
    Newcomer kRisi sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2011
    Poster
    248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av sjefern
    Har du hatt sub før? En SVS PC12 NSD skal ikke høres så mye. Den skal mest føles. Gjerne på toner kun under 80hz.

    Sett på en film med et godt dypt track og prøv så med og uten sub påslått. Gjerne Darla som dunker på akvariet i Finding Nemo hvis du har denne filmen liggende.

    Hvis ikke er det mange forslag ute på forumet her. Så kan du fortelle oss hvordan det gikk etterpå
    Aldri hatt sub før nei. Gjerne kom med tips hva GAIN, FASE OG CROSSOVER skal stå på

  4. #4
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kalibrering av sub. http://avforum.no/forum/910109-post564.html

    Plassering er viktig for ytelsen

  5. #5
    Intermediate Truls sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    1,838
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    TITS man, du skal jo ikke kobble subben til LINE inn bak på forsterker, den skal stå på PRE out eller helst LFE/subb out.

    Har du ingen av de så må du bruke høynivåinngangene, det vil si å strekke noen høyttalerkabler fra høyttalere og bort til subben og koble de til på de store runde flotte fagre terminalene som heter "High level inn".

  6. #6
    Newcomer kRisi sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2011
    Poster
    248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Truls
    TITS man, du skal jo ikke kobble subben til LINE inn bak på forsterker, den skal stå på PRE out eller helst LFE/subb out.

    Har du ingen av de så må du bruke høynivåinngangene, det vil si å strekke noen høyttalerkabler fra høyttalere og bort til subben og koble de til på de store runde flotte fagre terminalene som heter "High level inn".
    Kobler jeg HT ledning fra terminalene til sub, eller serie kobler fra kvar ht?

  7. #7
    Intermediate Truls sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    1,838
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Så din nånværende forsterker har ikke SUB out eller LFE out?

    Skal du bruke Høynivåinngangene så er det absolutt lettest om du tar opp brukermanualen til subben, da det er fint beskrevet og ilustrert i den. Minst sjangse for missforståelse da=)

  8. #8
    Newcomer kRisi sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2011
    Poster
    248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Truls
    Så din nånværende forsterker har ikke SUB out eller LFE out?

    Skal du bruke Høynivåinngangene så er det absolutt lettest om du tar opp brukermanualen til subben, da det er fint beskrevet og ilustrert i den. Minst sjangse for missforståelse da=)
    Hoho, fann sub out. Men det var bare 1 inngang (rød) og jeg har 2 X RCA kabel..what to do?

  9. #9
    Intermediate Truls sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    1,838
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av kRisi
    Hoho, fann sub out. Men det var bare 1 inngang (rød) og jeg har 2 X RCA kabel..what to do?

    Rly?

    Hvis du har en kabel med Y-splitt (En RCA i ene enden og to i den andre) så kobbler du den mellom SUB out på reciever og til LFE inn på subwoofer, så lar du den siste kontakten henge.

    Eller du kan kobble dem mellom Subb pout og til LINE inn på subwoofer og bruke begge.

  10. #10
    Newcomer kRisi sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2011
    Poster
    248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Truls
    Rly?

    Hvis du har en kabel med Y-splitt (En RCA i ene enden og to i den andre) så kobbler du den mellom SUB out på reciever og til LFE inn på subwoofer, så lar du den siste kontakten henge.

    Eller du kan kobble dem mellom Subb pout og til LINE inn på subwoofer og bruke begge.
    Det er 2 x RCA i hver enda.. Så kobla den røde in på SUB på forsterker og den andre inpå rød på IN (sub), men får ikke lyd

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2009
    Poster
    291
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du satt på lfe out på forsterkeren. Den spiller jo normalt ikke med subsignal. Må skrues på samt sette delefrekvens og høytalere til smal.

  12. #12
    Newcomer kRisi sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2011
    Poster
    248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av xxxchefxxx
    Har du satt på lfe out på forsterkeren. Den spiller jo normalt ikke med subsignal. Må skrues på samt sette delefrekvens og høytalere til smal.
    Der står ikke LFE, bare LOW LEVEL IN OG OUT. ( 1 rød og 1 hvit på hver)

  13. #13
    Expert tols1 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    6,026
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av kRisi
    Der står ikke LFE, bare LOW LEVEL IN OG OUT. ( 1 rød og 1 hvit på hver)
    xxxchefxxx mener nok lfe på receiveren, det er antagelig en innstilling på receiver som aktiverer sub-utgangen.

  14. #14
    Newcomer kRisi sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2011
    Poster
    248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av tols1
    xxxchefxxx mener nok lfe på receiveren, det er antagelig en innstilling på receiver som aktiverer sub-utgangen.
    Jepp, er noe gale med forsterker. Venter til jeg får tilbake nad

  15. #15
    Intermediate AAmrAA sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2010
    Poster
    1,520
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noen som kan hjelpe?

    Har fått ny sub, SVS PB13 Ultra DSP, som jeg nå har koblet opp med en RCA kabel fra Sub Pre Out i receiveren, en Yamaha Z7, til suben's høyre Low Level Input. Har foretatt en kalibrering av alle høytalere og satt de til Small med crossover på 80Hz.

    Men jeg får null reaksjon fra suben. Under kalibreringen hørte jeg såvidt at det var en pitteliten lyd fra suben.

    Hva har jeg gjort galt?
    __________________

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •