KAN en høyttaker/delefilter gå istykker pga kortsluttning?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 7 av 7
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2009
    Poster
    87
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    KAN en høyttaker/delefilter gå istykker pga kortsluttning?

    Heissan.

    fikk for noen dager siden tak i et sett infinity kappa 100,
    har hatt disse på en 2x1000w pa-forsterker.

    under spilling i dag kom det plutselig noen merkelige lyder, som viste seg å være en av banan-pluggene på bi-wire terminalene som gikk imot den andre pluggen bak på den ene høyttaler-kassen..

    dette kan ha ligget og kortsluttet en stund da jeg ikke var hjemme når det skjedde, var en kompis som hørte på musikk når jeg var ute noen ærend, så merket dette med en gang jeg kom hjem.. :neutral:

    men etter at feilen var fikset, og di crap-kina-bananpluggene var fjernet for godt , merket vi at begge mellomtonene i den kassen som har vært kortsluttet har streiket.. kan dette ha en sammenheng?
    eller må disse elementene / delefilter kanskje, ha vært defekt fra tidligere og at jeg bare ikke har lagt merke til det?

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Dec 2008
    Poster
    131
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det kan nok skje ja.er vel mest sansynelig at delefilteret har tatt kvelden

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2009
    Poster
    87
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    syns det virker veldig merkelig, har gått elektro tidligere og kan ikke se hvordan det fysisk er mulig at delefilteret kan ta kvelden pga en kortslutning FØR delefilteret, strømmen tar jo altid letteste veien, altså strømmen kommer i teorien ikke frem til delefilteret engang

  4. #4
    Intermediate ChrisHesby sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    605
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Lå pluss borti minus? Eller var Pluss og Pluss som lå inntil hverandre?
    Focal JMlab Electra 926 | Focal Sib XL | SVS SB-2000 | Yamaha RX-V1800 | Emotiva XPA-2 | Sharp LC-70LE747E


  5. #5
    Intermediate Ingeniør'n sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    4,105
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Dj-Timoty
    syns det virker veldig merkelig, har gått elektro tidligere og kan ikke se hvordan det fysisk er mulig at delefilteret kan ta kvelden pga en kortslutning FØR delefilteret, strømmen tar jo altid letteste veien, altså strømmen kommer i teorien ikke frem til delefilteret engang
    Det er vel bare å koble fra elementet å måle på det. I verste fall er noe feil på forsterkeren og.
    Stereo: Passlabs X250.5|Xindak Muse 1.0|AudioGD NFB27|Classe CP-500|Rega P3|Squeezebox|Martin Logan SummitX|Velodyne CHT10R
    Kino:Rotel RSP1572/RMB1575|Oppo BDP103|Boxee Box|Pioneer KRP-500M|Focal Elektra1027be/Profile908|SVS 2039PC+ med mer

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2009
    Poster
    87
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    pluss og minus lå sammen

    har ikke fått ut elementene enda, da di sitter limt :?

    tviler på det er noe med forsterkeren da alt annet spiller greit, er kun midbass og mellomtone elementet som det kommer null lyd fra.

  7. #7
    Intermediate OleM sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    4,162
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Dj-Timoty
    tviler på det er noe med forsterkeren da alt annet spiller greit, er kun midbass og mellomtone elementet som det kommer null lyd fra.
    Du kan forsøke å bytte høyre og venstre høyttaler så hører du med én gang om det er noe galt med forsterkeren eller "bare" høyttaleren. Enkel feilsøking :-)

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •