Problemer med bass/mellomtone

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 21
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Problemer med bass/mellomtone

    Hei! Har nettopp kjøpt meg en Onkyo 608 og nye gulvhøyttalere. Jeg husker ikke helt navnet, men det er en diskant og 2x 8" til bass/mellomtone. Problemet er at jeg får ikke noe bass, elementene rører seg nesten ikke! Har satt receiveren til å mate høyttaleren med full-frequenzy. Lydbildet er helt flatt! Kan noen hjelpe meg?

    Er en annen ting jeg lurer på; hvorfor er det 4 innganger på høyttaleren? Det er liksom to sett med left/right. Må jeg bruker begge?

    Mvh. Lorre

  2. #2
    Intermediate Monster1 sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    763
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Prøv med litt forskjellige plasseringer av høyttalerene.

    Sjekke også om det er fasefeil

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva er fasefeil? Er nybegynner innenfor dette området! Takk for svar

  4. #4
    Intermediate AV-Fallet sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2010
    Poster
    2,287
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er nok biwiringsterminaler, øverst for diskant og nederst for bass/mellomtone.

  5. #5
    Intermediate BoGGis sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    1,593
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det ene parret (det øverste) er innganger for diskant og det andre er for bass/mid. Dersom du ikke har skinner mellom de nederste og de øverste vil du bare få enten bass eller diskant avhengig av hvilket par du kobler ledningene på. Det du bør gjøre er rett og slett bare å koble dem sammen, gjerne med avkutta høyttalerkabel på 5cm elns mellom + og + og - og - på hver høyttaler. Deretter vil du få både bass og diskant uten å måtte bruke fler par høyttalerkabler. Mulig dette var litt dårlig forklart :P

  6. #6
    Intermediate Monster1 sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    763
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fasefeil - sjekk om du har satt fra pluss fra forsterkeren til pluss på høyttalerene. Samme med minus. Hvis du har satt pluss på minus på høyttaleren eks. Blir det fasefeil, å høyttalerene spiller i motfase, dette medfører tam bass.

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det går ei metallskinne imellom! Er det fasefeil da? Eller skal det ikke være mye bass? Har ikke kjøpt subwoofer enda.

  8. #8
    Intermediate AV-Fallet sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2010
    Poster
    2,287
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde vært fint om du kunne tatt et bilde av koblingen bak på høyttaleren og lagt ut her

  9. #9
    Intermediate Monster1 sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    763
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Den metallskinnen skal vel være der hvis du ikke driver høyttaleren med 2 stk. forsterkere (en på mellomtone og diskant, og en på bass) Det er nok ikke dette i ditt tilfelle, så disse skal være der..

    Men er høyttalerene nettopp innkjøpt, isåfall. Spill de inn, å hør om det er like flatt da. Hvis ikke må du nesten prøve litt forskjellige plasseringer

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)


    Sånn ser den ut! Men tror ikke det er fasefeil, dobbeltsjekka + og - nå. Men har det noe å si om kablene står i øverst eller nederst? Står i øverst nå.

  11. #11
    Intermediate Monster1 sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    763
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei, det skal ikke ha noe å si vil jeg tro..

    Men det som tidligere sagt, spill de inn. Mange høyttalere spiller tamt i begynnelsen, hvilke høyttalere er dette?

    Å prøv deg litt fram med plasseringer i rommet. Det har mye og si på lyden

  12. #12
    Intermediate BoGGis sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    1,593
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Prøv å sett de nederst da vel, du har ingenting å tape på det

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har nesten ingen plass å flytte de på, de står på hver sin side av et 100 " lerret, og det er rundt 60 cm til veggen... Men uansett, takk for svar!

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Men det er store luftehull på høyttalerene. Det kommer ingen luft ut ifra hullene, skal det ikke gjøre det?

  15. #15
    Intermediate Monster1 sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    763
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hmm, jo. Det skulle jo det, hørtes ut som noen innstillinger på reciveren?

    Ser ut til at bassen er stilt ned, prøv å rot litt med reciveren, å se om det kommer seg

  16. #16
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skal prøve! Takker for all hjelp

  17. #17
    Intermediate Monster1 sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2009
    Poster
    763
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Får håpe det ordner seg

  18. #18
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Merkelig at ingen har sagt det åpenbare. Dersom elementene knapt rører seg har receiveren satt høyttalerne til small. Det vil si at all bass sendes til sub. Gjerne fra rundt 80Hz og nedover.

    Sett receiveren på "Pure Direct" eller sett høyttalerne på large så ordner det seg nok.

  19. #19
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan bare velge normal eller bi-amp... Er en annen plass der jeg kan velge hvilken Hz de skal spille, der står de på full frequenzy.

  20. #20
    Intermediate AV-Fallet sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2010
    Poster
    2,287
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    La de stå å spille på moderat volum over natta så kan det hende de kommer seg.

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •