Forsman VSS5

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3

Tråd: Forsman VSS5

 1. #1
  Intermediate Kalle Klovn sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  628
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Forsman VSS5

  En trio bestående av Denonbuster, "Øggi" og meg selv hadde i dag en liten prøvelytt til Forsman sin nye toppmodell VSS5 (ca 150,000.-).

  Resonans i Stavanger har nettopp fått inn et par i valnøtt. De er så godt som "rett ut av esken", og er dermed ikke ferdig innspilte. Ta derfor mine kommentarer med en klype salt, da det godt kan tenkes at de blir enda bedre med noen flere timers innspilling. Høyttalerne var koblet til et anlegg bestående av Olive HD/Marantz Pearl KI kilder og Neukomm forsterkersett. For å ha et sammenligningsgrunnlag så ble Piega TC30x (69,000.-) brukt.

  For å ikke koke suppe på spiker så skal jeg lage en kort oppsummering.
  Vi fikk litt anledning til å eksperimentere med plasseing av VSS5. Det virker som de godt kan stå langt fra hverandre så lenge det er god plass til bak- og sidevegger.

  VSS5 spiller særdeles åpent og fritt. Mens Piega høyttalerne (til halve prisen) klarte å tegne opp et ultrapresist lydbilde i sweetspot, var musikken fra VSS5 i enda større grad tilstede i hele rommet. Man er mindre avhengig av å sitte i sweetspot for å få en balanset frekvensgang og en generelt god innsikt i musikken. De tre 10" bassene leverte både dyp og kraftig bass, men som på ingen måte virket for dominerende i lydbildet. "Kasselyd" er selvsagt helt fraværende - da det ikke finnes noen (!) - og er trolig en av de viktigste bidragsyterne til den særdeles frie gjengivelsen. Om det er noe å si på frekvensgangen, så kan det virke som nedre mellomtone / øvre bass er noe tilbaketrukket. Spesielt merket vi dette på kvinnestemmer i direkte sammenligning med TC30x. (det er vanskelig å felle noen dom på dette tidspunktet da høyttalerne trenger litt mer tid). Litt uvant var det også med en så høyt plassert mellomtone. Til tider følte vi at instrumentene og stemmer ble litt "hengende i taket" i stedet for å stå på gulvet. Med en litt større avstand mellom høyttalerne og lytteposisjonen vil dette trolig ikke være noe problem. Høyttalerne har tross alt 5 elementer - til dels store - så det er nok en fordel med lytteavstand på minimum 3-4 meter for å få en fullkommen integrasjon av lyden fra elementene. Til sammenligning er Piegaene bestykket med et koaksialt mellomtone/diskant element. Disse kan du sitte helt tett opptil og fremdeles få et ekstremt ryddig lydbilde.

  Det blir spennende å høre hvordan klangen i VSS5 blir om noen ukers tid når de får gått seg til - og plasseringen i rommet blir finjustert. De har klare kvaliteter som tradisjonelle "kassehøyttalere" vil slite med å konkurrere mot. Jeg tipper at disse vil kunne tegne opp et meget stort, detaljert og frigjort lydbilde dersom du har et tilstrekkelig stort lytterom.

  I det hele var dette et meget hyggelig bekjentskap som det skal bli spennende å følge videre.

  Takk også til Resonans som lot oss få låne deres leketøy!

 2. #2
  Intermediate Kalle Klovn sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  628
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  se Forsman AS for bilder med mer...

 3. #3
  Intermediate orso sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  3,612
  Takk & like
  Nevnt
  4 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dette er helt klart veldig spennende høyttalere. I tråden under så begynner det inntrykk av Forsman VSS5 på side 8 (Roysen) og bilder fra side 9:
  På besøk hos ....gjett da vel :-)

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •