Jordingsfeil i forsterker når motoren er igang

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 11 av 11
  1. #1
    Newcomer Deaftone sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    51
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Jordingsfeil i forsterker når motoren er igang

    Har et oppsett med spiller fremme som driver frontene og forsterker bak som driver 2 bakhøyttalere og en sub.
    Mitt problem er at jeg får en jordingsfeil (summelyd) i høyttalerene mine bak når motoren er igang. Denne lyden øker i takt med turtallet. Når motorten derimot er avslått så forekommer ikke lyden.

    Denne lyden er ikke i fronthøyttalerene mine uavhengig om motoren er av eller på.

    Den var der ikke tidligere, så jeg lurer på hva dette kan skyldes evt.hvor feilen mest sannsynlig ligger?

  2. #2
    Intermediate BoGGis sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    1,593
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det forsvinner nok om du passer på at forsterker er skikkelig jordet.
    Dette er jo såvidt jeg vet et av de vanligste problemene i bil.
    Du kan jo slipe litt i metallet der hvor jord ligger og skru det inntil, da skal jo jordledningen få skikkelig kontakt.

  3. #3
    Newcomer Deaftone sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    51
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvorfor skjer dette kun når motoren er igang?

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2006
    Poster
    45
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fordi dynamo, plugger og coil f.eks lager støy på el-nettet i bilen. Og har man føkka det til med jording av stereokomponentene så kan det skje litt moro...

  5. #5
    Newcomer Deaftone sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    51
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    OK, kan jordingsfeilen ligge et annet sted på det elektriske nettet, og alikevel slår ut som ulyd i forsterkeren?
    Som f.eks. ved at man har koblet til ekstralys etc?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    238
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Dette skyldes dårlig jording til forsterker eller spiller, evt begge deler...

    Derfor har du støyen.. Om anlegget har fungert greit en stund, for så plutselig å komme så kan det være flere grunner til dette, kan være du nå har brent jordsikringene..

    Kanskje du har koblet på batteriet mens anlegget har stått på?

    osv..

  7. #7
    Newcomer Deaftone sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    51
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Forsterkeren jeg nå har er helt ny, jeg fikk reklamasjon på den forrige. MEN kan jordingsfeilen ligge et annet sted på det elektriske nettet, og alikevel slår ut som ulyd i forsterkeren?
    Som f.eks. ved at man har koblet til ekstralys etc?


    Sitat Opprinnelig postet av Techpoint
    Dette skyldes dårlig jording til forsterker eller spiller, evt begge deler...

    Derfor har du støyen.. Om anlegget har fungert greit en stund, for så plutselig å komme så kan det være flere grunner til dette, kan være du nå har brent jordsikringene..

    Kanskje du har koblet på batteriet mens anlegget har stått på?

    osv..

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    238
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei, jordfeilen er på anlegget ditt, har ingenting å gjøre med noe annet...
    Har du sjekket om forsterkeren din har dårlig jordforbindelse?

    Og hvis du har koblet fra batteri f.eks i forbindelse med oppkobling av ny forsterker og deretter koblet på plusskabelen før minuskabelen på batteriet så er det nok til å brenne av jordsikringene i spilleren, og da har du den lyden som du beskriver..

    Jordsikringene brenner du også av om det er potensialforskjell mellom spiller og forsterker, ved at f.eks forsterker har dårligere jord enn spilleren har.

  9. #9
    Newcomer Deaftone sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    51
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er jordsikringen noe jeg enkelt kan bytte selv?

    Må vel innrømme at jeg ikke koblet fra batteriet da jeg koblet til den nye forsterkeren - samtidig var spilleren av slik at trigger+ kabelen derfra ikke hadde spenning

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    238
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    jordsikringen kan du nok bytte selv om du har inngående elektronisk peiling og loddeferdigheter, hvis ikke er nok dette en jobb for ett elektronikkverksted.

  11. #11
    Newcomer Deaftone sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    51
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ok, så det er en egen krets som virker som jordingssikring da?

    Men dersom det ikke har noe med jordingsfeil i andre komponenter på nettet i bilen å gjøre, skal jeg sjekke jordingstilkoblingen nærmere.

    Er det slik at jordingssikringen ryker uansett dersom man kobler forsterkern til samtidig som batteriet er innkoblet?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •