Sitat Opprinnelig postet av magnesmurf
Og angående det med at motor ikke fikk nok bensin når jeg spilte et kraftig annlegg høyt, problemene ble løst ved å tilkople en kodensator. Målte anlegget til å trekke ca 180 ampere ved høyt volum, og da leverte bensinsystemet i bilen såpass lite bensin at bilen gikk mye dårligere (i tillegg til at lys ble meget svake, vifte blåste mye svakere osv)
Problemet ditt var neppe nok bensin - problemet er at det ikke er nok strøm til tenningen faktisk. På løpsbiler som går i rallycross er det enkelte som ikke benytter dynamo og disse mister effekt ut over i heatet (og de kutter ut ut dynamoen pga at den stjeler effekt - forstå det den som kan.....) nettop pga at strømstyrken avtar.

En kondensator kan oppsumeres veldig kort - den er der for å ta seg av peakene med strømforbruk til forsterkeren. Fungerer som en reserve som fylles opp veldig raskt når den er tømt. Ikke noe hokkuspokus rundt en kondensator. Husk bare på å lad den opp med motstand og tøm den med en motstand. Kortslutt den heller ikke når den er full av strøm - hvis du ikke har lyst på veldig mye spenning