Motorstøy i høytalerne

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 19 av 19
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    185
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Motorstøy i høytalerne

    Hei!
    Jeg har ikke så veldig greie på bilstereo, har fått hjelp av en kamerat når det skal installeres. Og nå nylig har vi satt inn et nytt i den nye bruktbilen. Knallgod lyd, men når jeg starter motoren, slår turtallet inn på høytalerne. Høres ut som jeg har en mini turbo, ikke spesielt fint
    Ville tro dette skyldes jordingsfeil, eller er jeg helt på jordet?

  2. #2
    Expert teddytusen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Sted
    Nordfjord
    Poster
    8,659
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan være jording ja. Har du lagt ht kabler og strømkabler sammen? Det bør du unngå. Hvor lang er jordingskabelen din? Jeg fikk beskjed at den bør være kort.
    Jeg HATER mobilversjoner av nettsider...

  3. #3
    Intermediate twelve sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    856
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sjekk at jording på både spiller, forsterker og dynamo er god.

  4. #4
    Expert Flageborg sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    5,594
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde slik ulyd en gang.........

    Det var en signalkabel som hadde brudd på "jording" i den ene enden - funket som antenne.

    Dårlig jording?

    Prøv med en annen kabel - skikkelig skjerming er et must i bil.

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2006
    Poster
    35
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du kan jo prøve prøve noen av tipsene jeg fikk!

    http://avforum.no/forum/generelt-av-...ulyd+bilstereo

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    185
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skal teste dette etterhvert. For høytalerledningene ligger for seg selv, mens signalkablene fra forsterker til cd spiller ligger sammen med strømledningen. Det er vel ikke gunstig?
    Jording er gjort etter beste måte, ledningen er 10cm lang, og går rett i karosseri,
    lakken er også skrapet vekk på det punktet, så burde være bra kontakt!

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2006
    Poster
    193
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    prøv å sett jording rett på kappa til signalkabelen ved spilleren. Dette har jeg gjort på anlegg til vennene mine når de har hatt problemer. Funket bra hos dem i hvertfall. Kan og være hvis det er noen av utgangene på spilleren din som ikke blir brukt, at støyen blir tatt inn der.

  8. #8
    Intermediate
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    991
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er mangen som legger Ht kablen og Phono kablen ved siden av girspaken. Og Då kan det komme turbo lyder:lol:

    Eller er det sånt som de andre sier her inne, at det kan være for lang jordings kabel.

    Hvis det ikke er noen av de tingå, så vet jeg ikke. Håper at det litt til hjelp.

  9. #9
    Expert Scrooge sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    6,002
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    "Turbolyden" stammer nok fra dynamoen.
    En vekselstrømsdynamo avgir ganske høyfrekvente og turtallsavhengige pulser, som av og til kan gi seg slike utslag.
    I tillegg til rådene over kan du jo også ta kontakt med et bilradioverksted, som antakelig vil anbefale deg å montere en støydempingskondensator på dynamoen.

  10. #10
    Intermediate santa claus sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    2,225
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har samme "problemet" eg og, hører det dog kun når lyd er helt av og stereo allikevel på....

    Turbo....

    Dynamoen som er mitt problem, noen dårlige børster kan lage slik lyd f.eks!

  11. #11
    Intermediate JKJK sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    533
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    som mange sier, jording, eller at signalkablene plukker støy fra en eller annen strømførende kabel/strømkilde.

    Alternativt: for stort speningspotensial på jord mellom spiller og forsterker(e). Dra med samme jord hele veien fra punkt til punk hele veien melllom jordingspunktene og se om det forsvinner da. Da skal i allefall potensialforskjellen utlignes etter det jeg har skjønt (er ingen ekspert på punktet... correct me if i'm wrong). Enkelte spillere er også ekstreme til å plukke opp slik støy (f.eks. min pioneer mp3600).
    Stua:
    Dynaudio C2. Hegel H300. Hegel HD25. Elac 2030.
    Nordost Red Dawn MKII. Nordost Blue Heaven.

    Bil:
    Front: Gladen Aerospace 165.2 m/ekstra midbasser.
    Bak: Focal 130VR.
    Sub: Gladen SQX 15
    Mosconi DSP 6to8 lydprosessor.
    Mosconi AS200.4, Zero 3 og Zero 1 amper.

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    202
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det som gjorde susen for meg var å justere ned gain på forsterkerens innganger. Dermed ble den vel mindre følsom tenker jeg.

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    84
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Her er en bra oppskrift på hvordan bli kvitt støy:

    Bilradiospesialisten

  14. #14
    Intermediate atle99 sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    921
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du Blaupunkt med en ekstern forsterker? Jeg hadde samme problem når jeg hadde Blaupunkt ihvertfall, ga opp og kjøpte en jvc isteden. Nå er det ikke en ulyd. Pass på at du har god jording i karoseriet. Slip gjerne bort lakken der du fester.

  15. #15
    Active seeker-man sin avatar
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    389
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde samme problemet på min gamle pionner-spiller...kjøpte ny spiller og problemet var løst

  16. #16
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    84
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Husk at det skal være jordingskabel (2mm eller 4mm) mellom chassiet på spilleren og bak til jordinga på forsterkeren. Folk glemmer ofte dette eller vet ikke om det, men det skal faktisk gjøres ved all bilstereo-montering der det er forsterkere inn i bildet. Denne kabelen skal legges og kobles på før man kobler på noe annet til spilleren. Spesielt Pioneer er ømfintlig for støy (og i værste fall brente linjeutganger) hvis dette ikke gjøres.

  17. #17
    Newcomer cq85 sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    34
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, dette kan bekreftes. Hadde akkurat samme problem med dynamostøy med min gamle pioneer, og da var det den nevnte jordingen som var problemet. Men eg kobla ikkje jordingen heilt tilbake til forsterkaren, men fant eit punkt under dashen. Problem solved



    Sitat Opprinnelig postet av mr2chris
    Husk at det skal være jordingskabel (2mm eller 4mm) mellom chassiet på spilleren og bak til jordinga på forsterkeren. Folk glemmer ofte dette eller vet ikke om det, men det skal faktisk gjøres ved all bilstereo-montering der det er forsterkere inn i bildet. Denne kabelen skal legges og kobles på før man kobler på noe annet til spilleren. Spesielt Pioneer er ømfintlig for støy (og i værste fall brente linjeutganger) hvis dette ikke gjøres.

  18. #18
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    84
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av cq85
    Ja, dette kan bekreftes. Hadde akkurat samme problem med dynamostøy med min gamle pioneer, og da var det den nevnte jordingen som var problemet. Men eg kobla ikkje jordingen heilt tilbake til forsterkaren, men fant eit punkt under dashen. Problem solved
    Riktig. Men en av grunnene til at den skal kobles bak til forsterkeren er at HVIS f.eks forsterkeren er dårlig jordet, eller la oss si at jordkabelen til forsterkeren løsner, så vil forsterkeren prøve å hente jord gjennom signalkablene. I et sånt tilfelle brenner du linjeutgangene på Pioneer-spillere. Men riktig som du sier, at i et rent støyproblem kan det være nok å dra den ledningen til chassiet.

  19. #19
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    185
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har ikke svart her på en stund, men problemet er nå minimalt. Alt jeg har gjort er
    å strekke om signalkablene sammen med høytalerledningene på den ene siden, og strøm på den andre siden. Lyden forsvant, dvs man kan høre den hvis volum står på null, og motoren er i turtall. Men en dobbelskjermet signalkabel vil problemet være borte regner jeg med.

    Tusen takk for all respons!

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •