Lyden durer i bilen (alt etter farten på den)

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 10 av 10
  1. #1
    Active Egil_M sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    429
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Lyden durer i bilen (alt etter farten på den)

    Har nettopp koblet til et anlegg i bilen til madammen min.

    Lyden fungerte bra når jeg koblet alt opp / stilte det inn (da stod ikke bilen på).

    Men når hun nå kjører bilen, så sier hun at høytalerne "durer".. Og denne "duringen" forandres, alt etter hvor fort hun kjører. Altså, når CD-spilleren står på, og det er ingen musikk - så er det en slags "during".. En lyd som ikke skal være der.

    Noen som har peiling på hva årsaken til dette kan være?


    Har en liten mistanke om at det kan være "minusen" som går fra forsterkeren.. Jeg bare skrapte av noe lakk på chassiset i bilen, og koblet minusen der.

    Om det er dette som er synderen.. hvor anbefales det å koble til minusen ? Er ikke sikker på hvor mye "masse" minusen trenger, om dere skjønner... (Om det er nok å bare koble den til et jernrør eller noe slikt).

  2. #2
    Intermediate MR.Chill sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    3,325
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    vet ikke helt hvordan denne duringen som du forklarer er, men det er ikke noen resonanser som lager "during" i et eller annet som er løst?

    Om du har koblet opp nye høyttalere feks, så rister de når motoren kjører sakte kanskje eller på lavt gir?

    Eller er det during ut av selve høyttalerene? altså selve elementene lager lyd? Som om det er en lav tone som står å spiller

  3. #3
    Intermediate MindWaste sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2008
    Poster
    1,390
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Duringen følger vel turtallet på bilen vil jeg tro.
    Finn en bedre plass å koble minus kabel, finn ett felles minuspunkt eller trekk kabel frem til minus på batteri.

  4. #4
    Active Egil_M sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    429
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har ikke hørt lyden selv, da madammen ikke er hjemme.

    Men slik hun sa, så er det altså slik at lyden kommer fra høytalerne. Som en "test tone". En "test tone" som skifter "frekvens", alt etter hvor fort hun kjører... Som en lav tone som spiller, vil jeg tro.

    Det er ikke resonanser ved visse frekvenser, for da hadde jeg hørt det når jeg stilte inn anlegget.

  5. #5
    Active Egil_M sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    429
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av MindWaste
    Duringen følger vel turtallet på bilen vil jeg tro.
    Finn en bedre plass å koble minus kabel, finn ett felles minuspunkt eller trekk kabel frem til minus på batteri.
    Dette høres jo logiskt ut.. Og var vel det jeg mistenkte også. Har ikke dratt en minus kabel fra minusen på batteriet.. Men skal se om jeg ikke kan finne et bedre sted å feste minusen bak i "tronkjen"

  6. #6
    Active RimJob sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    389
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Dette kan oppstå om du drar signalkabler i samme kanal som strømkabelen.

  7. #7
    Active Egil_M sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    429
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av RimJob
    Dette kan oppstå om du drar signalkabler i samme kanal som strømkabelen.
    Signalkablene koser seg godt sammen med strømkabelen kan du si. Den ene signalkabelen er heller ikke godt skjermet.. Greit å vite!

    Skal leke meg litt imorgen for å finne ut om det er jordingen eller signalkablene som er synderen!

  8. #8
    Active RimJob sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    389
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Egil_M
    Signalkablene koser seg godt sammen med strømkabelen kan du si. Den ene signalkabelen er heller ikke godt skjermet.. Greit å vite!

    Skal leke meg litt imorgen for å finne ut om det er jordingen eller signalkablene som er synderen!
    Da er mitt stalltips at dette er årsaken. Om du har brukt sandpapir eller lignende for å skru jordinga mot gods, så bør den være grei. Start med å separere strøm fra signal

  9. #9
    Active bruker123 sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2010
    Poster
    437
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det du har er nok turbolyd, og det kommer av dårlig signalkabel og dårlig jord.

    Husk at "god jord" fra forsterker til jord ikke er godt nok. Strøm skal helt fra batteriet--->karosseri foran-->karosseri bak--->forsterker.

    Kabler i motorrom er vel så viktig.

  10. #10
    Intermediate
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    991
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis du har trekket signal kablen slik at den går ved/eller ved siden av girkassen, så kan det skape ulyd, og den lyden forandrer seg ved turallet på motoren.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •