Yamaha-problemer... Hjelp ønskes !!!!!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 14 av 14
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    16
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Yamaha-problemer... Hjelp ønskes !!!!!

    Kjøpte først en Yamaha RX-V663 til mine Yamaha NS-777 høytalere og Yamaha YST-SW315 sub.
    Når jeg "guffet på" slo reciveren seg av ved ca -10 (går til +17) og når jeg slo på igjen kom meldingen "check speaker wires" opp i displayet..... ???

    Trodde reciveren var for liten, så jeg fikk opp en RX-V863 fra Alan på X3MPC, men har samma problemet..... ?????
    Har prøvd å bytte til nye høytalerledninger ( 2,5 kvadrats), satt reciveren i bi-amp og kjørt med dobbelt sett ledninger, men problemet er der fortsatt...

    Nå lurer jeg på om jeg har feil med høytalerene.....

    Ville satt STOR pris på om her er noen som VET hva dette kan være....

  2. #2
    Intermediate redline sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    635
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du f.eks husket å fjerne broen på terminalene når du kjører bi-wire?

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    16
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jo da.. de er selvfølgelig fjernet... og har sjekket at pluss/minus er rett også... :-)

    Disse Yamaha NS-777 er i 6 ohm.... Har dette noe og si... ????

    Skal prøve å låne ett sett med andre høytalere og se hva som skjer da...

  4. #4
    Active Henningep sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2009
    Poster
    376
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tror det er en egen tråd om dette om du søker på check sp-wires.

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    16
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hmm... Hva mener du Henningep.. egen tråd.... søke hvor ????

  6. #6
    Active Henningep sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2009
    Poster
    376
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Sjoki-69
    Hmm... Hva mener du Henningep.. egen tråd.... søke hvor ????
    Det er en tidligere tråd som omhandle dette.

    http://avforum.no/forum/kabler/92182...-sp-wires.html

    Vet ikke om det gir deg noen svar, men du kan jo se igjennom tråden etter tips.

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    16
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ser i boka til reciveren at man kan gå inn å endre impedance-settingen fra minimum 8 ohm (som er standard)til minimum 6 ohm.... Har gjordt dette NU siden høytalerene er på 6 ohm.... Tro om dette kan være problemet.. ????

    Får ikke testa i kveld, da dama og naboene (som sover) kan bli noe barske av seg.... hehehe

  8. #8
    Intermediate unified86 sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2009
    Poster
    1,678
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Sjoki-69
    Ser i boka til reciveren at man kan gå inn å endre impedance-settingen fra minimum 8 ohm (som er standard)til minimum 6 ohm.... Har gjordt dette NU siden høytalerene er på 6 ohm.... Tro om dette kan være problemet.. ????

    Får ikke testa i kveld, da dama og naboene (som sover) kan bli noe barske av seg.... hehehe
    Could be. Ville ihvertfall hatt forsterkeren-impedansen satt til 6 ohm ja.

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    16
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    JIPPI (so far)

    Ser pinadø ut for at det var bare å stille forsterkeren ned til min 6 ohm... Virker supert så langt i alle fall..... :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

  10. #10
    Intermediate bjarne82 sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2005
    Poster
    1,566
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du vurdert mer effekt? Tviler sterkt at du får ut potensialet med din Yamaha 633...

    6 ohms belastning og 89db følsomhet er ikke akurat favorittmaten til en gjennomsnitts-reciver...

  11. #11
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du hører fort når 663'en begynner å slite. Jeg brukte den på SVS SBS-01 med følsomhet på 85dB og 8ohm og det spillte rimelig høyt før det ble anstrengt.

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    16
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Bjarne82 og Gurba

    Det jeg bruker nå er en RX-V863. Hadde 663 før og trodde den var for svak for høytalerene ( skal selge 663'en forresten ) Men det viser seg jo at det må være at forsterkeren må settes i min 6 ohm... i alle fall til disse yamaha NS-777 høytalerene.
    Ikke for å skryte, men har en SUPER lyd nå... klar og ren lyd og bass nok i massevis, både fra hdmi-tuner og dvd (yamaha dvd-s663) Må justere volumet på sub'en av og til for den følger ikke helt med, men det kan være en plasseringsfeil.
    Yamaha er faktisk BRA !!!!

  13. #13
    Intermediate bjarne82 sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2005
    Poster
    1,566
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du satt deg inn i kalibrering av subwoofer? Om du ikke har det er det uendelige mengder av stoff her inne å lese igjennom....

    Plassering av sub er alfa omega...!!

    Hvilken sub har du..?

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    16
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av bjarne82
    Har du satt deg inn i kalibrering av subwoofer? Om du ikke har det er det uendelige mengder av stoff her inne å lese igjennom....

    Plassering av sub er alfa omega...!!

    Hvilken sub har du..?
    Bruker en Yamaha YST-SW315 sub.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •