Hei,

har tidligere hatt et kombinert stereo og hjemmekinooppsett, men solgt unna hjemmekinoreceiver, den gamle senterhøyttaleren ++ for å minimere antal komponenter og får det mer stue-vennlig.. (WAF'ifisering som jeg er enig med å gjennomføre.)

Nåværende oppsett består av en Linn Unidisc SC (DVD-spiller og forforsterker/prosessor) - Rotel RB 1092 effektforsterkere -B&W 801 Matrix fronthøyttalere, 2 XTZ 99W12 sub'er (kun brukt til film) og en 50" Samsung skjerm.

Så til saken..
Jeg har tatt hjem en B&W FPM6 som jeg prøver ut som veggmontert senterhøyttaler. (Høyttaler - Flat høyttaler | Hi-Fi Klubben: B&W FPM6 Høyttalere)

Med denne som senterhøyttaler får jeg bedre definert senter, spesiellt om man ikke sitter i sweetspot. Problemet er at den går ned til 65 Hz (-3dB) og jeg kjører den som "small" i oppsetet for å ta nederste del av lyden i subåene som står under senterehøyttaleren. (Linn Unidisc SC har fast deling på 100 Hz når høyttalere settes til "small". Dette er et kompromiss jeg velger å leve med da musikk er viktigst.)

Uten senterhøyttaler og med phantom-center gir det mer fyldig lyd og selvsagt mer lik lydsignaturen i hovethøyttalerene. Dette kommer nok av at B&W 801 er delt på 380 Hz mellom "mellomtoneelement" og "basselement".

Altså, med senterht er det mer definert senterlyd. Med phantom-center er det fyldigere senterlyd og mer "naturlig".

Noen som har synspunkter på hva jeg bør velge (med senterht/uten senterht og med phantom-center) og hvorfor? Stor senterht er ikke aktuellt lenger.

//Terka