Den lille, store forskjellen (batteristrømforsyning vs veggvorter)

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Moderator roffe sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  9,330
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Den lille, store forskjellen (batteristrømforsyning vs veggvorter)

  Har du noen gang fått i hus en hifikomponent som har spilt bra, men som du føler har et potensial til å spille enda bedre?
  Jeg har hatt det slik med min nye hodetelefonrigg, bestående av Musical Fidelity V-DAC og V-CAN. Det er akkurat som det noe uforløst der, noe mer som vil ut, men uten at man kan sette fingeren på nøyaktig hva. Og så har jeg ikke visst hvorfor, om det er disse enhetene, eller om det kan ha vært at jeg har brukt litt for rimelige hodetelefoner med for mange lydmessige særheter. Det har vært bra, men ikke magisk.

  Uansett hvordan lyden har vært, så har jeg irritert meg over de to medfølgende veggvortene. At de ser billige ut er så sin sak, men å alltid måtte lete opp to ledige stikkontakter i kort nok avstand i tillegg til den kontakten som laptopen ofte okkuperer er nok til at bestemte meg for å forsøke å lage en felles strømforsyning til disse to, basert på en oppladbar 12V batteripakke, noe som gjør meg uavhenging av nettspenning, ihvertfall i noen timer.. Deler ble bestilt, og batteriforsyningen "V-BAT" ble ferdig for to dager siden. (Den kan sees nederst i riggen på bildet under)  Etter det har jeg lyttet mye til hodetelefonriggen. Begge arbeidsdagene på jobb, og i tillegg en del om kveldene. Og jeg har irritert meg når jeg må vente på ladingen av batteriet (det holder i omtrent 6 timer), for det låter så bra! Sammen med min ”V-BAT” strømforsyning virker det nå som V-DACog V-CAN har steget inn i den ypperste hifi-klassen for alvor.

  I kveld bestemte jeg meg for å teste litt systematisk låt for låt hvor jeg spilte hver låt to ganger og byttet strømforsyning mellom. Det fortalte meg en del om hvor store forskjellene er, og hva de består i.

  Her er en punktvis oversikt over hva jeg opplevde av forskjeller med batteribasert strømforsyning i forhold til de medfølgende ”no-name” veggvortene:
  • Forskjellene er veldig små. Det er vanskelig å finne steder i musikken der man kan si at ”der var forskjellen slik”, og jeg er slett ikke sikker på at jeg ville entydig kunne avsløre dette gjennom analytisk lytting i en blindtest. Det handler mer om følelser man får når man lytter litt sammenhengende.
  • Jeg føler at det er mer rom i musikken. En følelse av at musikken ikke bare utbrer seg på en akse gjennom ørene, men at musikkinstrumenter har mer form og størrelse (ikke nødvendigvis i proporsjon med det virkelige instrumentet, men like fullt form og størrelse). Man kan av og til fornemme et rom og dets dimensjoner.
  • Jeg føler at det er mer ro i lydbildet. Det som er stille er stillere (hvor stille er ekte stillhet?). Danskene sier det er mer ”hul gjennem”, vi sier at det er mer transparent, mindre som skjer der det ikke skal skje noe. Tør jeg si ”lavere støygulv”? Vet ikke. Men det burde det i så fall være mulig å måle for den som har utstyr til det.
  • Jeg føler at det er mer ekthet og nærvær i musikken. Det er nesten så man fornemmer leppene og varmen fra pusten hos kvinnelige jazzvokalister som er litt nær mikrofonen.
  • Jeg føler det er mindre anstrengt. Det er mindre som stikker seg fram. Det henger også sammen med den romligheten og ryddigheten jeg opplever.
  • Jeg fornemmer at detaljene har mer detaljer (mikrodetaljer, tekstur). For meg er dette nesten et paradoks, fordi jeg veldig ofte opplever at mer detaljering ofte betyr mer anstrengthet. Men slik er det ikke her, for detaljene kommer bedre fram fordi de får mer stillhet rundt seg.

  Jeg kan bare gjette på årsaken til dette (et slags svakt støyslør fra veggvortene), men jeg tror ikke det bare er innbilning. Jeg får mer lyst til å lytte på hodetelefonriggen min på batteridrift enn uten. Det er til og med slik at jeg får mer lyst til å lytte til musikk med denne riggen på batteridrift. Slett ikke verst!

  Så selv om forskjellene er små, sett med analytiske øyne (eller hørt med analytiske ører), så er den følelsesmessige forskjellen stor. Og det er jo opplevelsen og nytelsen som teller. :-D

 2. #2
  Guru RuneW sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Sarpsborg
  Poster
  11,037
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Batteripakka ser i alle fall veldig stilig og gjennomført ut!

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •