Sukk: tanker om morgendagens hifi?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 35
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  79
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Sukk: tanker om morgendagens hifi?

  Jeg har akkurat våknet fra hifi-dvalen jeg har vært i noen år og tenker på nytt anlegg. Har ikke mer enn begynt å få en oversikt over merker/modeller før mye jeg ikke har drømt om dukker opp. Ser i Lyd og Bilde om test av tre systemer for å streame (heter det det?, er BLANK på området) musikk fra PC/harddisk til anlegget, noe som jo virker genialt for meg som har mengder av nedlastet musikk. Da ved å bruke FLAC i fremtiden selvsagt. Dagens variant med en lang kabel fra PC til forsterker tvers over stua er ikke ideel ihvertfall, bra lyd med Mp3 er det heller ikke. Spilleren fra T+A virker å være bra for meg, da den også har CD spiller, som jeg trenger. Linn og Transporter virker også bra forøvrig. Så leser jeg om surroundreceivere med HD lyd fra Blu-ray spillere, og dermed er forvirrelsen komplett!

  Planen til nå har vært å kjøpe ny CD-spiller, stereoforsterker og evt høyttalere. Mulig også en billig surroundreceiver og billig center/bakhøyttalere ved siden av for å få igang et billig anlegg til TV´en. Er stereo som er 95% viktigst her.

  Tanker fra folket her om hva som gjelder imorgen? Leser at CD er på vei ut, vil HD lyd ta over for det fremover, at det altså er bedre å kjøpe en blu-ray spiller som også er bra på lyd? Da må man vel ha en HD surroundreceiver for å ta imot signalene eller, via HDMI? I samme testen virker det jo som at HD lyd er mye bedre enn CD, vil da HD bli standarden fremover?

  Via streaming fra harddisk, så ser jeg at det hersens ordet nettverk og server, nettverksharddisk osv dukker opp. Etter en dårlig erfaring med å forsøke å koble opp et trådløst nettverk hjemme, har jeg hatet ordet nettverk og kan ingenting om emnet, heller ikke om de andre. Finnes det en engel som kan forklare hvordan dette henger sammen, ala "lydstreaming for dummies"? Sjekket noen tråder her, men datt helt ut når NAS osv kom inn

  Virker for meg som at en mediaspiller som streamer er noe for meg, lyden skal jo også være bedre enn CD. Spørsmålet da blir om det er vits i å kjøpe ny CD spiller, heller gå for blu-ray med bra lyd (gå opp noen lapper fra en spiller rundt 2-3 lapper jeg hadde tenkt til), og skal jeg gå for stereo eller en surroundforsterker som tar imot HD lyd..Noen med ballast som har tanker om fremtiden her? Om noen skulle være i tvil, så er jeg ikke ute etter et billig anlegg med "bra" lyd, er ute etter skikkelig lyd her, mer high end i så måte..

 2. #2
  Newcomer Tropp sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2008
  Poster
  32
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Mediaspillere som Linn, Naim og T+A er skikkelige saker. Hvis du er ute etter å bytte ut en cd-spiller med et nettverksprodukt er dette veien å gå. Men du vil sikkert savne cd-spilleren, det gjør i alle fall jeg. Derfor kommer jeg til å finne frem igjen mine skiver og spille disse også i fremtiden. Selv med 2Tb musikk i flac og wav liggende på serveren. MP3 derimot......

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  79
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Tja, er jo ikke sånn at jeg MÅ kvitte meg med CD-spilleren, da hadde jo ikke dette vært noe tema. Men en nettverkspiller virker å være midt i blinken for meg, så da blir spørmålet mer hva trenger jeg utover den. Da er det jo greit å vite hvordan folk som er mer inne i det ser på hva som vil komme utover. Blu-ray spiller skal jeg også ha, og kjøper jeg en med bra lyd kan jo den gå som CD spiller de få gangene det blir aktuelt. flere som har synspunkter da?

 4. #4
  Intermediate SveinS sin avatar
  Medlem siden
  May 2007
  Poster
  1,680
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  ..

  Tipper CD'n kommer til å leve leenge ennå. Det har jo kommet flere formater som var ment å skulle ta over for CD. SACD og DVD Audio som begge låter mye bedre enn CD, men CD står an av ennå. Så om HD lyd nå kommer er jeg ikke redd for at CD forsvinner på mange å ennå. Ei heller tror jeg nedlasting tar helt over for CD på mange år ennå.

 5. #5
  Intermediate hjalmarjalla sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2004
  Poster
  1,229
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  En blu-ray spiller som cd-avspiller er vel kanskje ikke optimalt med tanke på lydkvalitet på cd-plater? Såkalt HD-lyd er vel først og fremst aktuelt på blu-ray filmer.

  Det finnes endel musikk i såkalt hi-rez-format, eks 24/96kHz eller mer som kan kjøpes hos f.eks Linn Records, Linn Records - specialists in Classical, Jazz and Celtic music eller Hdtracks.com HDtracks high resolution audiophile music downloads , men dette lar seg ikke avspille via en blu-ray spiller såvidt jeg vet...kanskje med unntak av Welcome to the acoustic world of 2L sin blu-ray utgivelse med Trondheimsolistene: musikkonline - 2L

  Hva med å satse på f.eks Logitech Duet, eller Sonos som avspiller av musikk? Disse kan brukes direkte med analoge utganger koblet tli forsterker, eller om ønskelig med digitalt signal ut (Som kan kobles via en DAC, eller en forsterker/reciever med dette innebygget)

  http://www.logitech.com/index.cfm/sp.../3817&cl=no,no

  Sonos - How it Works

  Jeg har Sonos, og jeg har ikke savnet cd-spilleren en eneste dag etter at jeg fikk Sonosen i hus. Og lydkvaliteten er minst like god som cd-spilleren var, om ikke bedre (jeg sender signalet digitalt inn i forforsterker/reciever)

  Går du for Sonos trenger du enten en eksisterende (eller ny pc) hvor musikken er lagret. Eller så kan man bruke en såkalt NAS-disk, dvs ekstern harddisk med mulighet for tilkobling av nettverkskabler. Fordelen med dette er at pcen ikke behøver å være påslått for å få musikk (men det må da denne disken selvfølgelig være..)

  Enkelt forklart: Fyll opp en pc eller en NAS-disk med musikk (gjerne ukomprimert). Koble Sonosen til forsterkerinngangen og bruk fjernkontrollen til å bla i musikksamlingen

  Her er mer skjematisk oversikt fra Sonos:
  Sonos - Setup

 6. #6
  Intermediate CavaleraRules sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  4,312
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Lurer litt på dette med Sonos, Logitech og andre slike produkter. Er det noen fordeler med disse, så lenge man har PC koblet til anlegget? Har aldri fått tak i poenget med den ekstra boksen..

  Ellers synes jeg at det er genialt med prosessorinngang på forsterker, slik at man kan kombinere 2 anlegg i ett. CD og LP setter man på uten hverken PC eller TV, som før. Ved hjemmekino eller PC-avspilling, starter man resten og har en habil effektforsterker.

 7. #7
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  79
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Å quote var vanskelig når det gjelder flere tydeligvis..Derfor denne "analog"-måten

  "En blu-ray spiller som cd-avspiller er vel kanskje ikke optimalt med tanke på lydkvalitet på cd-plater? Såkalt HD-lyd er vel først og fremst aktuelt på blu-ray filmer."

  Så ingen Blu-ray spiller kan matche CD spilleren på lydkvalitet på musikk altså? Da faller jo kanskje den muligheten bort. Selv om jeg ikke trenger den ekstremt gode lydkvaliteten på CD om et nettverkssystem ble kjøpt da, bruker for det meste avspilling via PC idag, så tror ikke jeg kommer til å savne den, så derfor jeg tenkte at en Blu-ray spiller kunne brukes de få gangene CD ble aktuelt. Du tror ikke HD lyd vil komme på musikk altså? Kan jo hende at det muligens vil komme musikk i studiokvalitet på f.eks Blu-ray, eller andre plater? Da bør jo kvaliteten bli vesentlig bedre enn dagens CD?


  "Jeg har Sonos, og jeg har ikke savnet cd-spilleren en eneste dag etter at jeg fikk Sonosen i hus. Og lydkvaliteten er minst like god som cd-spilleren var, om ikke bedre (jeg sender signalet digitalt inn i forforsterker/reciever) "

  Jeg har også sett Sonos på Hifiklubben, men trodde den kanskje ikke kunne måle seg med de dyrere nevnt over på lydkvaliteten. Men dette stemmer ikke altså? Er jo billigere, så den er jo i høyeste grad interessant. Har bare ikke sett noen tester om den, derfor jeg ikke har engasjert meg så mye i den enda. Duet så jeg en test på i Hjemmekino, men virket ikke som den har "spesielt god lyd".


  "Går du for Sonos trenger du enten en eksisterende (eller ny pc) hvor musikken er lagret. Eller så kan man bruke en såkalt NAS-disk, dvs ekstern harddisk med mulighet for tilkobling av nettverkskabler. Fordelen med dette er at pcen ikke behøver å være påslått for å få musikk (men det må da denne disken selvfølgelig være.."

  Hvordan kobler du til den NAS´en da via nettverkskablene? Har skjønt den er dyr, er den eneste fordelen at man kan ha fire disker i den og ikke miste filer om en skulle ryke? Ikke at det ikke er viktig altså, bare for å skjønne hva som rettferdiggjør prisen? Å ikke trenge å ha på PC for å spille av vil jo være et stort pluss. Personlig synes jeg det er litt "uoversiktelig" å bla i menyer for å finne artister som man da gjør på fjernkontrollen til Sonos og Duet, synes det liksom er lettere med en hel PC side full, at man da har mer oversikt. Men dette er tilvenning selvsagt..Og alle nettverksspillerne er jo sikkert like i så måte.

 8. #8
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  79
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av CavaleraRules
  Lurer litt på dette med Sonos, Logitech og andre slike produkter. Er det noen fordeler med disse, så lenge man har PC koblet til anlegget? Har aldri fått tak i poenget med den ekstra boksen..

  Ellers synes jeg at det er genialt med prosessorinngang på forsterker, slik at man kan kombinere 2 anlegg i ett. CD og LP setter man på uten hverken PC eller TV, som før. Ved hjemmekino eller PC-avspilling, starter man resten og har en habil effektforsterker.
  Kan du forklare litt ang prosessorinngang? Har nemlig lurt på dette å kombinere et stereoanlegg og kjemmekino på samme forsterker. Er som du sikkert skjønner grønn

 9. #9
  Intermediate mteinum sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2006
  Poster
  4,058
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Personlig synes jeg det er litt "uoversiktelig" å bla i menyer for å finne artister som man da gjør på fjernkontrollen til Sonos og Duet, synes det liksom er lettere med en hel PC side full, at man da har mer oversikt.
  La oss si du velger Squeezebox (classic, transporter eller duet). Da vil du trenge en PC i nettverket ditt som musikken ligger på og der du installerer SqueeceCenter. Dette er programmet som Squeezebox kommuniserer mot.

  SqueeceCenter har et webbasert grensesnitt som gjør at du kan feks. ha en liten bærbar pc i stua som du kan styre squeezeboxen med. Her har du mange muligheter når det gjelder navigasjon og søk. (har lastet opp et bilde der du ser de siste platene som jeg har rippet og lagt inn)

  Når det gjelder lydkvalitet så har du mulighet til å koble til en ekstern dac av eget ønske. På denne måten brukes SB kun som transport.

  Du har også mulighet for å synkronisere 2 eller flere enheter dersom du har flere anlegg i huset. Det fungerer meget bra og er veldig stilig En annen årsak til å ha SB i tillegg til kun PC er at PC'en kan du sette i et annet rom (disse støyer normalt) og SB har ikke noe mekanikk som lager lyd. Det mye enklere å finne musikken din (jeg begynner å få noen plater - og dette er gull verd.)

 10. #10
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2007
  Poster
  165
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Prosessoringang

  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Kan du forklare litt ang prosessorinngang? Har nemlig lurt på dette å kombinere et stereoanlegg og kjemmekino på samme forsterker. Er som du sikkert skjønner grønn
  Prosessoringang vil si at du kan kjøre PRE OUT for frontkanalene fra td en hjemmekinoreceiver inn på "prossesoringangen" på en stereoforsterker. Volumkontrollen på stereoforsterkeren er ikke innkoblet i signalbanen, dvs den ikke påvirker volumet på signalet som kommer fra hjemmekinoreceiveren.

  Eksempel på dette er en jeg har stående; Densen B200 forforsterker (stereo) med prosessoringang.

  Dette gjør at man beholder kvaliteten på stereo (platespiller, CD, etc.) ved å koble dette til stereofortsterkeren, mens for hjemmekino/film er det hjemmekinoreceiveren som styrer showet. (Og man fått nyttet kvaliteten i stereo'en til frontkanalene..)

  //Terka

 11. #11
  Newcomer Vorlon sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2006
  Poster
  168
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Hvordan kobler du til den NAS´en da via nettverkskablene? Har skjønt den er dyr, er den eneste fordelen at man kan ha fire disker i den og ikke miste filer om en skulle ryke? Ikke at det ikke er viktig altså, bare for å skjønne hva som rettferdiggjør prisen? Å ikke trenge å ha på PC for å spille av vil jo være et stort pluss. Personlig synes jeg det er litt "uoversiktelig" å bla i menyer for å finne artister som man da gjør på fjernkontrollen til Sonos og Duet, synes det liksom er lettere med en hel PC side full, at man da har mer oversikt. Men dette er tilvenning selvsagt..Og alle nettverksspillerne er jo sikkert like i så måte.
  Jeg har gjort det enklest mulig med Linn Sneaky DS og NAS:

  Kjøpte en D-Link gigabit switch til ca. 600.-

  Qnap TS-209 Pro NAS, tror den kostet 3700.-

  To stk Hitachi 1TB harddisker i RAID1. Tilsammen 2100.-

  RAID1 betyr at den ene disken kopierer alt som er på den andre. Ryker en av de er alle data ennå inntakte, og det er bare å sette inn ny disk. Dataene fra den inntakte disken kopieres da over til ny disk.

  Linn DS krever en DHCP server for å tildele IP nummer i nettet. Fordelen med Qnap TS-209 er at den enkelt kan settes opp som DHCP server samtidig som den er musikklageret ditt.

  Kople alt sammen: NAS koples til switch. Det samme med streamer (DS). Så er det bare å kople til hvilken som helst PC og lage playlist for kvelden...med Linn DS opptil 1000 spor. Slår så av PC`en og styrer resten (play, next, stop) med en Harmony One fra sofaen.

 12. #12
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  79
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av mteinum
  La oss si du velger Squeezebox (classic, transporter eller duet). Da vil du trenge en PC i nettverket ditt som musikken ligger på og der du installerer SqueeceCenter. Dette er programmet som Squeezebox kommuniserer mot.

  SqueeceCenter har et webbasert grensesnitt som gjør at du kan feks. ha en liten bærbar pc i stua som du kan styre squeezeboxen med. Her har du mange muligheter når det gjelder navigasjon og søk. (har lastet opp et bilde der du ser de siste platene som jeg har rippet og lagt inn)

  Når det gjelder lydkvalitet så har du mulighet til å koble til en ekstern dac av eget ønske. På denne måten brukes SB kun som transport.

  Du har også mulighet for å synkronisere 2 eller flere enheter dersom du har flere anlegg i huset. Det fungerer meget bra og er veldig stilig En annen årsak til å ha SB i tillegg til kun PC er at PC'en kan du sette i et annet rom (disse støyer normalt) og SB har ikke noe mekanikk som lager lyd. Det mye enklere å finne musikken din (jeg begynner å få noen plater - og dette er gull verd.)

  Takker for bilde, virker jo oversiktelig den siden der, men skjønner ikke helt poenget med Squeezebox. Har skjønt man må ha PC tilkoblet for at det skal funke, hva skal man med det da? Da kan man vel bare bruke PC´en som før som kilde? Er jo med avslått PC et system er interessant..Eller har jeg ikke skjønt det her? Ang Transporter, om man må ha ekstern DAC for å få opp lydkvaliteten, så klarer man seg vel med en billigere modell med ekstern DAC? Eller er det andre ting de dyrere gjør de billige ikke klarer? Apropos støy fra PC, er det jo også et poeng å ha en spiller hvor ikke PC trenger å være tilkoblet?

 13. #13
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  79
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Terka
  Prosessoringang vil si at du kan kjøre PRE OUT for frontkanalene fra td en hjemmekinoreceiver inn på "prossesoringangen" på en stereoforsterker. Volumkontrollen på stereoforsterkeren er ikke innkoblet i signalbanen, dvs den ikke påvirker volumet på signalet som kommer fra hjemmekinoreceiveren.

  Eksempel på dette er en jeg har stående; Densen B200 forforsterker (stereo) med prosessoringang.

  Dette gjør at man beholder kvaliteten på stereo (platespiller, CD, etc.) ved å koble dette til stereofortsterkeren, mens for hjemmekino/film er det hjemmekinoreceiveren som styrer showet. (Og man fått nyttet kvaliteten i stereo'en til frontkanalene..)

  //Terka
  Takker for forklaring. Dette er ikke noe for dem som er ute etter "high-end" lyd med andre ord da? For om man bruker en hjemmekinoreceiver, som i utgangspunktet ikke spiller like bra som en stereoforsterker, som en forforsterker, så klarer jo ikke da stereoforsterkeren som fungerer som effektforsterker å "rette" på feilene til hjemmekinoreceiveren? Eller er ikke forforsterkerdelen i en hjemmekinoreceiver så dårlig, at det er effektdelen som setter begrensningene?

 14. #14
  Active mikkel rev sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2007
  Poster
  345
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Takker for bilde, virker jo oversiktelig den siden der, men skjønner ikke helt poenget med Squeezebox. Har skjønt man må ha PC tilkoblet for at det skal funke, hva skal man med det da? Da kan man vel bare bruke PC´en som før som kilde? Er jo med avslått PC et system er interessant..Eller har jeg ikke skjønt det her? Ang Transporter, om man må ha ekstern DAC for å få opp lydkvaliteten, så klarer man seg vel med en billigere modell med ekstern DAC? Eller er det andre ting de dyrere gjør de billige ikke klarer? Apropos støy fra PC, er det jo også et poeng å ha en spiller hvor ikke PC trenger å være tilkoblet?
  jeg har to laptopper.en som er lukket igjen hele tiden som jeg bruker til mediasenter på tvskjermen og en som jeg sitter i godsoffaen med og surfer

 15. #15
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  79
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Vorlon
  Jeg har gjort det enklest mulig med Linn Sneaky DS og NAS:

  Kjøpte en D-Link gigabit switch til ca. 600.-

  Qnap TS-209 Pro NAS, tror den kostet 3700.-

  To stk Hitachi 1TB harddisker i RAID1. Tilsammen 2100.-

  RAID1 betyr at den ene disken kopierer alt som er på den andre. Ryker en av de er alle data ennå inntakte, og det er bare å sette inn ny disk. Dataene fra den inntakte disken kopieres da over til ny disk.

  Linn DS krever en DHCP server for å tildele IP nummer i nettet. Fordelen med Qnap TS-209 er at den enkelt kan settes opp som DHCP server samtidig som den er musikklageret ditt.

  Kople alt sammen: NAS koples til switch. Det samme med streamer (DS). Så er det bare å kople til hvilken som helst PC og lage playlist for kvelden...med Linn DS opptil 1000 spor. Slår så av PC`en og styrer resten (play, next, stop) med en Harmony One fra sofaen.
  Hvordan synes du Linn fungerer? Bra lyd? Skulle jo anta dette er en bedre lydformidler enn Logitech klarer å lage..Man må ha PC tilkoblet for å lage spillelister altså? Man kan ikke gjøre alt som trengs via fjernkontrollen uten PC med andre ord?

  Falt litt ut når du kom til DHCP server Hva er dette og hvorfor trengs det?

 16. #16
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  79
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av mikkel rev
  jeg har to laptopper.en som er lukket igjen hele tiden som jeg bruker til mediasenter på tvskjermen og en som jeg sitter i godsoffaen med og surfer
  Du gjør det på gode,gamle analog-metoden med andre ord? Er jo dette jeg vil slippe da, å spille av uten bruk av PC overhode, bare slå på forsterkeren og finne det jeg skal via fjernkontrollen..Akkurat som idag med CD spilleren..

 17. #17
  Intermediate mteinum sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2006
  Poster
  4,058
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Takker for bilde, virker jo oversiktelig den siden der, men skjønner ikke helt poenget med Squeezebox.
  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Har skjønt man må ha PC tilkoblet for at det skal funke, hva skal man med det da?
  Man må ha en maskin der man installerer noe programvare (SqueezeCenter) som Squeezebox kommuniserer med. På denne maskinen lagrer du også musikken din.

  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Da kan man vel bare bruke PC´en som før som kilde? Er jo med avslått PC et system er interessant..Eller har jeg ikke skjønt det her?
  Det er absolutt en mulighet, men fordelen med SqueezeBox eller lignende løsninger er at du ikke trenger en PC i nærheten - med skjerm - for å kunne spille musikk. Squeezebox har et display / fjernkontroll, tilsvarende med transporter og Duet har Controller som fjernkontroll med albumvisning.

  Du kan si at squeezebox er hardwareutgave av programmet du vil bruke på pc'en for å spille av musikk.

  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Ang Transporter, om man må ha ekstern DAC for å få opp lydkvaliteten, så klarer man seg vel med en billigere modell med ekstern DAC?
  Dac'en i transporter er i toppklasse og du skal du ha en bedre dac så må du legge veldig mye penger i det før det skal bli bedre. Jeg har valgt løsningen med squeezebox og ekstern dac for da trengte jeg ikke ta hele kostnaden der og da. Stereophile testet squeezebox som drivverk og denne er fult på høyde med cdspillere i $5000 klassen. (vi snakker nå om digital ut fra cdspiller/squeezebox)

  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Eller er det andre ting de dyrere gjør de billige ikke klarer?
  Den klarer 96kHz/24bit mot squeezebox og receivers 48kHz/24bit - så det er en god grunn for å gå for transporter.

  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Apropos støy fra PC, er det jo også et poeng å ha en spiller hvor ikke PC trenger å være tilkoblet?
  Vel, squeezebox med familie kobler du til nettverk - ikke pc - dette kan da være kablet eller trådløst.

  Jeg har satt min PC i boden slik at jeg ikke har noe støy i loftstua fra denne. DET er en stor fordel med denne løsningen. Den andre fordelen er dersom du har anlegg nr. 2 - da kjøper du en squeezebox/duet/transporter til og vips så har den/de også tilgang på eksisterende musikkbibliotek.

  Brukervennligheten med disse boksene kontra pc er mye bedre, spesielt dersom du har andre i familien som skal bruke dette.

 18. #18
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  79
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vel poenget mitt er at PC må være på for at det skal funke, selv om den står i et annet rom og ikke bråker. For meg er ikke den løsningen ideell. Om jeg har forstått det rett, så trenger man ikke ha PC på ved en NAS løsning, og selv om jeg ikke vet noe om NAS, så virker jo det å være det jeg er ute etter. Jeg vil på en måte ha det som idag, at jeg skrur på forsterker, og så da det som blir nytt, at jeg tar opp fjernkontrollen og leter frem rett sang. Om jeg må skru på PC forsvinner litt av poenget synes jeg (ikke at det er så vordsomt pes). Da kan jeg like godt ha det som idag, med kabel fra PC til forsterker. Ikke har jeg et annet rom å ha PC i, og trenger ikke flere rom med lyd (men ser fordelen av det og blir sikkert ønskelig i fremtiden). Sonos fungerer vel uten PC på om jeg har skjønt det rett, kanskje det jeg søker etter? Men så er det lyden igjen da, sikkert ikke like bra lyd som dyrere spillere som T+A og Linn osv

 19. #19
  Intermediate Gimsegutten sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2006
  Poster
  665
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Vel poenget mitt er at PC må være på for at det skal funke, selv om den står i et annet rom og ikke bråker. For meg er ikke den løsningen ideell. Om jeg har forstått det rett, så trenger man ikke ha PC på ved en NAS løsning, og selv om jeg ikke vet noe om NAS, så virker jo det å være det jeg er ute etter. Jeg vil på en måte ha det som idag, at jeg skrur på forsterker, og så da det som blir nytt, at jeg tar opp fjernkontrollen og leter frem rett sang. Om jeg må skru på PC forsvinner litt av poenget synes jeg (ikke at det er så vordsomt pes). Da kan jeg like godt ha det som idag, med kabel fra PC til forsterker. Ikke har jeg et annet rom å ha PC i, og trenger ikke flere rom med lyd (men ser fordelen av det og blir sikkert ønskelig i fremtiden). Sonos fungerer vel uten PC på om jeg har skjønt det rett, kanskje det jeg søker etter? Men så er det lyden igjen da, sikkert ikke like bra lyd som dyrere spillere som T+A og Linn osv
  Bruk av NAS kombinert med Sonos er en brilliant løsning ja. Lyden på Sonos er som en billig cd-spiller. Mer enn godt nok for de aller fleste selv om lydentusiaster kan ønske noe enda bedre riktignok. Selv har jeg kjøpt til en DAC for å få det beste ut av det. Ta en titt på min hifi (se link under) om du vil se hvordan jeg har satt det opp.

  Det fremste argumentet er den brukervennligheten det gir å ha hele musikksamlinga tilgjengelig fra fjernkontrollen.

  Uansett hva slags løsning du velger (SB, Sonos, mediacenter e.l.), så er det musikk på hard-disc som er fremtiden! Cd-spilleren har gått ut på dato

 20. #20
  Intermediate CavaleraRules sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  4,312
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av pk
  Takker for forklaring. Dette er ikke noe for dem som er ute etter "high-end" lyd med andre ord da? For om man bruker en hjemmekinoreceiver, som i utgangspunktet ikke spiller like bra som en stereoforsterker, som en forforsterker, så klarer jo ikke da stereoforsterkeren som fungerer som effektforsterker å "rette" på feilene til hjemmekinoreceiveren? Eller er ikke forforsterkerdelen i en hjemmekinoreceiver så dårlig, at det er effektdelen som setter begrensningene?
  Da tror jeg du har misforstått forklaringen og må lese den igjen. Poenget er jo nettopp at man ikke bruker hjemmekinoreceiveren hvis man skal høre på musikk i stereo. Man har et rent stereoanlegg, men utvider til surround med et tastetrykk eller to ved behov.

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •