Jeg har en stor cd samling og har funnet ut at jeg ønsker å kjøpe meg ny forsterker og cd-spiller. Trenger noen råd på veien for jeg har ikke store erfaringen innen dette området. Har i dag en Yamaha RX-V795 surround reciever som jeg synes fungerer bra. Men jeg har ikke så god peiling, men jeg regner med at vis jeg legger til sammen ut 10.000,- i ny forsterker og cd-spiller, så vil jeg høre forskjell fra recieveren jeg har i dag. Jeg kunne tenkt meg en stereo forsterker og lagt alle pengene i dette, istedet for å betale for radio og eventuelt surround. Har aldrig hatt mer enn 2 høyttalere tilkoblet, så surrounden i forsterkeren har sånn sett vært unødvendig. Ser ikke for meg at jeg kommer til å bruke det i fremtiden heller, siden jeg bruker den mest til musikk.
Cd-spilleren er en ca. 10 år gammel Pioneer standard spiller.
Høyttalerne er KEF Q55 og dem føler jeg fungerer bra, men regner med at dem spiller bedre med ny forsterker og cd-spiller? Så planen er å i første omgang bruke høyttalerne. Ellers har jeg en XTZ 99 W12 sub som jeg bruker til.
Har sett litt på Cambridge sine system og har hørt positive ting om det. Har bl.a sett på 640C forsterker og 640A spiller. Er dette gode greier? Vil jeg høre forskjell om jeg går opp til 740 serien?

Det er viktig at anlegget ikke spiller for lyst. Liker bedre at det er mere bass.

Litt av poenget er om mannen i gata som meg vil høre forskjell om jeg går fra min nåværende reciever og over til f.eks nevnte komponentene til cambridge med mine nåværende høyttalere.

Takker så mye for tips og anbefalinger